30 juni 2010

The Help på svenska



Nu är den på väg!
I september* kommer Niceville eller The Help
som boken heter på engelska.
Läs mitt inlägg här och framför allt - läs boken!
*AdLibris säger augusti men förlaget borde veta.

25 juni 2010

Påsköns undre värld




Missa inte denna intressanta dokumentär som visas på Kunskapskanalen den 29/6 kl. 20 och finns kvar på SVT Play till den 30/6! Mina bilder är tagna vid och i grottan Ana Kai Tangata som forskarna besökte i filmen. Fler foton finns under etiketten Påskön. Nu ska jag återgå till sillen. Trevlig midsommar!

16 juni 2010

Stängt vid soligt väder


här råder siesta framöver
jag kikar in om himlen öppnar sig
eller saknaden blir outhärdlig
vi ses mañana och fram till dess
må solen skina på din väg
låt inte glassen smälta

14 juni 2010

Bumerang


Jag har läst några riktigt bra böcker från SEKWA-förlaget (bl.a. Igelkottens elegans och No och jag) men Bumerang av Tatiana de Rosnay är inte en av dem. Boken kan vara, med viss tvekan, OK som tidsfördriv en grå och regnig dag men den är alldeles för kioskaktig för att betyget ska räcka till en 3:a, en läsvärd bok. Handligen är tunn och dialogen enkel, personerna simpla och ytliga. Varför läste jag ut den då kan man fråga sig? Jag var optimistisk och ville veta hur historian slutar. Den blev inte bättre än så... inga överraskningar, bara bortkastad tid.

Bilden är från bok.nu där du kan läsa vad boken handlar om.

Bildligt talat


Bildligt talat

13 juni 2010

Fotoutmaning


Jag har fått en bloggutmaning (oj, det var inte igår jag deltog i en sådan... därför är jag inte svårövertalad men det ska inte bli någon vana) från Cecilia Artista. Utmaningen går ut på att visa den 10:e bilden ever på bloggen och sedan skicka utmaningen vidare. Eftersom bilden har några år på nacken tog jag mig friheten att redigera den, mest för att göra skylten läsbar. José Martís (kubansk poet och nationalskald, 1853-1895) kloka ord, fritt översatta av undertecknad, lyder så här: Små flickor behöver lära sig samma saker som små pojkar för att de ska kunna prata med varandra när de växer upp. När jag rotade fram bilden upptäckte jag att den postades för ganska exakt 5 år sedan, den 15. maj 2005. Förstår inte alls hur jag kunde missa 5-årsdagen... eller gjorde jag det? Äsch, det är bara en siffra. Men det känns som väldigt länge sedan.

Och jag skickar utmaningen vidare till... hm, det här är verkligen inte likt mig men okej, jag skickar den till: Annette, Della, Ninnie och Rajson.

Fototriss - dörrar/portar




Min Fototriss kommer från staden Évora i Portugal.

11 juni 2010

Veckans fönster - berest


Jag håller inte alltid så noga reda på var jag befinner mig på kartan när jag traskar runt men någonstans i Lissabon finns det här trevliga vandrarhemmet, kanske i Bairro Alto. Fler beresta fönster hittar du hos Susannes fotoblogg.

Uteliggare och prinsessor

Alhambra, Granada
Eftersom jag inte behöver ladda upp inför fotbolls-VM (några matcher ska jag väl se men det kräver ingen minutiös planering) och det stundande bröllopet är för mig fullständigt ointressant kommer jag att tillbringa helgen bland prinsessor och uteliggare. De har ju lovat filmväder. Kanske inte så långt ifrån VM och prinsessbröllop när jag tänker efter för de har väl städat bort alla störande element från gatorna i Johannesburg och min gissning är att Prinsessa slutar lyckligt även om hon har det motigt på vägen. Uteliggare ska jag bekanta mig med genom boken No och jag.
Trevlig helg!

Med fotot ovan från spanska Granada skickar jag mina lyckönskningar till La Furia och hoppas på guld i Sydafrika. ¡Arriba España!

10 juni 2010

Tema fredag - glädje

tänk att man kan bli så glad över en liten sten...
inte konstigt alls
för den kommer med solsken och havets vågskvalp
len bris och vacker solnedgång

9 juni 2010

En bok och en film med budskap


Home
en film alla borde se
finns på YouTube men bäst på dvd

En fattig familjs hem tar bara fem minuter att riva
en bok alla borde läsa, skriven av Pernilla Ahlsén

8 juni 2010

TisdagsTema - lek


På en skolgård i Havanna

TisdagsTema

7 juni 2010

Cabo da Roca







Não, inte nu igen! Jo, jag har gott om foton från europeiska fastlandets västligaste punkt. Och så ville jag visa att den lilla fyren inte alls är så liten. Om det börjar bli tjatigt kan du klicka vidare. Até logo!

4 juni 2010

Veckans fönster - hjärtligt

Chiloé-ön, Chile
En liten bit av mitt hjärta blev kvar vid detta fönster.

Veckans fönster

3 juni 2010

1 juni 2010