29 december 2010

Utan Ord

Hemma igen

safe and sound...
och glad över att incheckningen
fungerade så smidigt via nätet
behövde inte ens visa upp
det räckte med passet

18 december 2010

God Jul och Gott Nytt År!


Jag vet att jag är tidigt ute men mycket behöver göras innan julefriden infinner sig så jag  kommer att låta bloggen vila framöver. När jag lyfter blicken från julkorten och packlistan händer det säkert att jag kikar in här och går en runda hos bloggkompisarna för en kommentar eller två.

Ta väl hand om er och glöm inte: Livet ger oss tillbaka det som vi ger till andra. Allt gott!

13 december 2010

Storleken har betydelse


OK, jag förstår vad du menar, Sassa, men jag har ingen bra bild på trädet så den här får duga. Dessutom omöjligt att få med stammen och storleken på samma bild. Till vänster stadshuset och till höger en kyrka för att få grepp om  proportionerna. Lite mer vet jag om trädet men nu är det dags att släcka ner... uppdaterar imorgon.

Skogshuggardrömmen

eller mardrömmen?

12 december 2010

Bildligt talat

Bildligt talat

Fototriss - rund

Nämen vad är det för smaskig frukt som hänger där? Ska gå lite närmare och titta.

Inte vad jag hade tänkt mig precis!

Fascinerande men framkallar lätt illamående...

Fler runda bilder av varierande slag hittar du på Fototriss.

11 december 2010

Spårlöst försvunnet


Det var mitt favoritprogram igår. Men jag tänker inte förbanna mörkret utan tänder ett ljus som det så fint heter. I avsaknad av originalet kör jag en omgång till. Vart är vi på väg?


1. COOLA DIGGARE

2. INGENTING SKINKA

3. SKADEDJURSUPPFOSTRAN

 Det första resmålet är ett manligt land och här måste du tänka på engelska.
Tvåan (thinking helps) och trean är städer i Europa.

Veckans fönster - medicinskt


Min vana trogen gnällde jag över vilket svårt tema Sassa hade valt till Veckans fönster. Men det är inte så illa som det låter. Har man fått ett uppdrag så fixar man det, eller hur Della? Egentligen valde jag mellan Santiago och Estocolmo men när det nu slumpade sig så väl att jag hade vägarna förbi det stora sjukhuset så passade jag på att ta fram kameran och här är resultatet. Kan det bli mer medicinskt?

10 december 2010

Pumita på spåret

Snart börjar det! 

men jag hinner få iväg en ortgåta...

Vart är vi på väg?

VATTENHÅLEN MED FISK


7 december 2010

TisdagsTema - väntan

På en busstation någonstans i Mexiko

6 december 2010

Hajattacker


hajar lever i havet
om de ser en matbit sprattla
hugger de för att ta en tugga
de gör precis det de är skapta till

VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV

i Sverige får folk råd hur de ska undvika
att bli uppätna av dessa farliga djur
hört talas om hajar på torra land?
det fattar till och med 
en mellanstor hund

5 december 2010

Those white fluffy things

Bildligt talat

Fototriss - Det här är jag!

Det är en tuff utmaning att beskriva sig själv med tre bilder. Och riktigt rolig också. Jaha, det är väl nu man ska skryta och briljera så mycket man törs utan att skämmas. Jag visar valda delar av Pumita eftersom det inte går att få med allt (inte önskvärt heller) men förhoppningsvis lyckas jag förmedla några utmärkande drag.

Om du inte har lyckats lista ut vad jag vill säga med mina bilder kan jag hjälpa till med facit: född i Finland, språkintresserad, allmänbildad, en besserwisser med glimten i ögat (inte odräglig alltså), resefreak som gärna lyssnar på musik och läser, gillar TP, kaffe, kryddstark mat och choklad... inte nödvändigtvis i den ordningen. Att jag deltar i Fototriss visar också att jag tycker om att fotografera och trivs bra i bloggvärlden. Inga nyheter för en som följt Pumita ett tag men det räcker så, tror jag.

4 december 2010

Underjordiska timmar

En träffsäker skildring av det moderna samhället i romanform - med mobbning på arbetsplatsen, ensamhet och utsatthet som tema. Det är lätt att identifiera sig med huvudpersonerna, känna obehaget och maktlösheten. Boken ger en osentimental bild av hur mobbning fungerar. Som läsare känner jag en stark medkänsla med de drabbade och får en värdefull insikt om att vem som helst kan drabbas. Mycket läsvärd! Passar på att rekommendera Delphine de Vigans tidigare roman No och jag... och lutar mig tillbaka för att vänta på att hennes andra böcker översätts. Kunde jag franska hade jag skaffat mig dem.

Veckans fönster - teatraliskt


Teatraliskt fönster? Hm, allra först tänker jag på en tillgjord diva med dramatisk uppsyn och stora gester. Såna fönster kan inte vara så många. OK, nästa! Biograf heter elokuvateatteri på finska, alltså filmteater direkt översatt, så det kan vara en idé. Jag vill ju inte ta den lätta vägen... men så blev det inte. Till slut valde jag sjövägen rakt över Atlanten till Mexiko och staden Guanajuato som är känd för sin Cervantes-festival. Utanför teatern står statyer av Don Quijote och Sancho Pancha på sina hästar.

Och om nu Sassa får för sig att knorra (jo, jag vet att det är gränsfall) men det lilla svarta som ser ut som en låda (till höger ovanför staketet) är faktiskt ett hål i väggen. Om det kommer in något ljus genom det är tveksamt men jag hävdar bestämt att det är ett fönster. Det måste vara becksvart därinne för jag såg inga fönster till vänster om byggnaden heller.