30 juni 2011

Tema fredag - svalka

Behöver jag säga nåt mer?

Fototriss - gissa temat


Ett dagsaktuellt tema som kan beskrivas så här: 
en del har haft det, andra kommer att ha det 
och det är sällan man får nog av det.

Rätt svar: semester

27 juni 2011

Veckans fönster - blommigt

Veckans fönster 

Inte för att jag har tid med det här egentligen... men vem kan motstå ett blommigt fönstertema?
Inte Pumita.

För att undanröja all tvivel om blommornas vara eller icke vara visar jag en närbild på dörren.

22 juni 2011

Trevlig midsommar, gott folk!

Nu blir ljugarbänken tom ett tag. Lev väl... till we meet again!

20 juni 2011

Somliga går med trasiga skor, andra barfota


Och en del ligger i... Annelie snodde mina skor och Beate ger mig foten så vad gör man?! Det är bara att ge igen! Jag kan minsann också vara lätt på foten, rund under fötterna och allt vad det heter om jag sätter den sidan till. Den här ultramoderna fåtöljen hittade jag i en utomhusmöbelaffär (tro´t eller ej men foten står i sanden) mittemot busstationen i Cancún. Tveksamt om den skulle platsa hemma hos mig... men bara för att nagellacket har fel färg! Matchar inte pälsen. Fler fötter finns här.

19 juni 2011

Bildligt talat

Söndagsnöjen


Det är lätt att hålla sig för skratt en dag som denna när vinden slår i fönstren och regnet öser ner. Vad gör man då? Jo, idag har jag roat mig med att blogga och slösurfa på nätet, lekt med fotoredigerare, sörplat i mig hemmagjord latte medan jag läste veckans tidningar (klart underskattat), sorterat och plockat i pappershögarna och blivit lurad av SL. Jaha, och hur har det gått till om jag inte har gått utanför dörren. Busenkelt! Det är det vi har nätet till... att man ska bli lockad av en massa man egentligen inte behöver. Jag skulle bara titta in på SL´s hemsida för att kolla från vilket datum prishöjningen av periodbiljetten ska gälla och vips! hade jag beställt ett egendesignat kort med vulkanen Osorno. Och så skrev jag namn och mobilnummer på kortet ifall det skulle komma bort. Fiffigt, eller hur?! Bilden ovan har inget samband med mitt inlägg förutom att den visar kollektivt åkande på annat håll, i Valladolid i Mexiko.

Vilken tur att jag inte har en hund som behöver gå ut!

Skyltsöndag - brobyggare

San Cristóbal-bron i Chiapas

Att bygga broar är inte lätt. Skylten ovan sattes upp när motorvägsbron mellan Tuxtla Gutiérrez och San Cristóbal de las Casas var färdigbyggd. Herrarna som triumferande sträcker ut sina armar, dåvarande presidenten Vicente Fox till höger och byggmästaren till vänster, ser riktigt stolta ut och de har all anledning - just då iaf. Den 324 meter långa San Cristóbal-bron sträcker sig ca 200 meter över en ravin och är mäkta imponerande. Att stå där i mitten av bron och låta vinden leka i sitt hår ger en härligt svindlande känsla. Här finns en bild på bron som jag har norpat från en mexikansk tidning, minns inte vilken. Måtte bron hålla, tänker man, men slår ifrån sig tanken lika kvickt som den dök upp. Det visar sig senare när minibussen redan åkt vidare att misstron var högst befogad. Det ville sig nämligen inte bättre än att en tredjedel av bron rasade året innan jag stod på den (pga ett räknefel) och fick konstrueras om. Behöver jag säga att det var skönt att få veta det efteråt?

18 juni 2011

Veckans fönster - industriellt


Ööh, hur tänkte hon där???
 Nöjesindustri, så klart!
Bilden är tagen i mexikanska nöjesmetropolen Cancún.

Men okejrå... för att Sassa inte ska gnälla över att jag tar mig friheter...
här kommer ett tråkigt grått industrifönster också.
Hittar du inte fönstret? Titta då extra noga på fönsterhålet längst till höger.
Ett fönster i ett fönster kan man säga.

14 juni 2011

TisdagsTema - tom


El Mesón del Marqués i Valladolid finns det en supermysig restaurant på innergården. De har god mat och trevlig personal som gör sitt bästa för att du ska trivas. När de kom med en tamburmajor modell mindre som jag kunde hänga min dagryggsäck på höll jag på att smälla av. Rekommenderas varmt om du har vägarna förbi! Pation är en grönskande oas med en fontän i mitten. På väggen hänger några tomma fågelburar och på grenen under står det: Fåglarna är hemma hos sig. Genialt!

12 juni 2011

Utan Ord

Parque de la Independencia, Campeche

Fototriss - åldrande



 Jag deltar i Fototriss med tre bilder från Valladolid, Mexiko

Skyltsöndag - påminnelse i semestertider

Ta hand om din handväska innan någon annan gör det!

11 juni 2011

Veckans fönster - skolat


Här kommer jag med min konstiga logik igen... Vet inte om jag skulle haft foton på skolfönster i byrålådan (nytaget är inte ett alternativ idag) men det är kul att komma på något annat än det uppenbara. Så här tänkte jag: motivet på motorhuvudet (well, om motorn sitter fram eller bak på just den här bilen har jag ingen aning om... är inte så skolad på det området) föreställer den aztekiska kalenderstenen och om man vill ha den på sin bil lär man vara någorlunda bildad/kultiverad. Fast lappen under vindrutetorkaren kan förstås vara ett bevis på motsatsen... om det inte är reklam dvs.

Långsam service


Inte bara Della som har drabbats... man kan ruttna för mindre!

9 juni 2011

Tema fredag - trassel


Jag letade fram några synonymer till trassel för att kolla att min bild verkligen håller måttet och hittade följande: röra, besvär, bråk,strul, problem. Bråk vet jag inte om det blev för jag befann mig på betryggande avstånd (= några kvarter ifrån brännpunkten) och följde händelseutvecklingen. Så kan det gå när grillningen spårar ur...

6 juni 2011

På kanelen

Att strosa runt på marknader ger spännande och angenäma upplevelser för alla sinnen.

5 juni 2011

Bildligt talat

Skyltsöndag - Monte Taxco


Den här ovanliga skylten mötte mig när jag tog mig upp med linbanan till Monte Taxco, Taxco-berget i silverstaden med samma namn (egentligen Taxco de Alarcón). Staden finns i ett bergigt landskap knappt 20 mil sydväst om Mexico City. Jag har alltid undrat över varför man målar reklamen på husväggen istället för att använda sig av affischer och skyltar. Det kan handla om allt från presidentval till biltvätt. Skylten informerar om att linbanan, Monte Góndola, invigdes av självaste presidenten José López de Portillo (1976-1982) den 31 oktober 1982.

2 juni 2011

Tema fredag - ladda batterierna


Jag hämtar kraft från spännande och inspirerande resor och tackar sällan nej till en kopp kaffe i trevligt sällskap. När espresson är riktigt god accepterar jag till och med en pappmugg... som här på busstationen i Cancún i väntan på bussen som tar mig till Mérida.