22 augusti 2011

Gå ingenstans!

Jag ska bara sticka iväg till Ljusets stad
strosa på boulevarden 
fota palmer och vattenfall
  käka tapas och dricka horchata*.
Strax tillbaka!

P.S. Bilden är tagen i Valladolid, Mexiko

*mandelmjölk

19 augusti 2011

Veckans fönster - barnsligt

Om detta inte är barnsligt så vet jag inte vad som är...ett skyltfönster som vimlar av mjukisdjur med rosa rosetter. Bilden är tagen i ett stort och lyxigt köpcenter i Cancún. Vad jag gjorde där? Letade efter en bokhandel som hade stängt för flera år sedan. Fler barnsliga fönster finns här.

16 augusti 2011

Varde ljus!



PUMITA är före sin tid. Tisdagstemat idag är en favoritmöbel men den visade jag redan i förrgår så nu är jag helt lost... En lampa är inte en möbel, jag vet, men jag tänker inte delta i utmaningen eftersom jag inte har något annat att komma med så jag visar vad jag vill. Ovan en detalj av en plafond som jag tycker mycket om. Den ser naturligtvis inte ut så där men jag kunde inte hålla fingrarna i styr.

12 augusti 2011

Veckans fönster - grönt

Gott om grönska på gatorna i Valladolid
Veckans fönster

11 augusti 2011

Tema fredag - full

Hej Benjamin! Vänta ett tag, jag ska också med hissen...

Gå ingenstans! sa jag snabbt och rusade in till mig igen efter kameran. Om jag inte hade fått det här bildbeviset, hade ingen - och då menar jag INGEN - trott på mig när jag hade sagt att det satt en gräshoppa på hisshandtaget när jag kom ut imorse. De hade tittat menande på mig och frågat om jag var säker på att jag inte var full eller nåt! På kvällen när jag kom hem tittade jag runt överallt för att se om det satt en illgrön stackare i nåt hörn och tryckte... men nej, han var borta. Lite undrar jag förstås hur han hade hittat till min trappuppgång. Han kanske hade lyckats rymma från en granne som matar sin orm med gräshoppor eller nåt?! Usch, vill inte tänka mer - men full, det var jag inte! Tema fredag

9 augusti 2011

8 augusti 2011

Blåbär


Jag visade upp muffinspajen igår så jag kan väl visa en bild på blåbären också. Kan säga att jag inte har någon del i detta heller, har bara knäppt bilden. Andra har plockat flitigt (i de finska skogarna).

7 augusti 2011

Bildligt talat

Skyltsöndag - Colegio Mayor Sto Domingo

Undrar vad dagens gymansister skulle säga om den här skolskylten. 
Hittade den i Granada på min odyssé i södra Spanien för ett antal år sedan.

Fototriss - skruvat



Att ta tre bilder på sig själv för att illustrera a bad hair day
redigera bilderna i datorn  och lägga ut dem
för allmän beskådan på en blogg... det är SKRUVAT!

Fler skruvade bilder finns på Fototriss.

5 augusti 2011

Veckans fönster - skirt


Turkiska kiosken, byggd 1857

Skirt är inget ord jag använder till vardags så det var till att leta synonymer igen: tunn, genomskinlig, ömtålig, luftig och lätt t.ex. Ett par adjektiv passar väl in. Fönster är oftast genomskinliga iaf förutom mina köksfönster i vårsolen... Bilden är från Taxinge slott. Fler skira fönster finns hos Susanne.

4 augusti 2011

Tema fredag - ute

En äventyrstig i trollskogen, bättre än så kan det inte bli där ute.
Bilden är från nationalparken Puyehue i södra Chile.