24 september 2011

Pumita i internetskugga


Den här söta men rätt ynkliga och något tilltufsade kattungen hittade jag i ett skyltfönster i Alicante. Bilden passar bra till det jag har att säga: vill och vågar men kan inte. Mycket som händer just nu så det kommer att bli högst sporadiska uppdateringar på bloggen ett tag framöver, i ett par månader eller så. Inget allvarligt, bara fokus på annat i förändringarnas tid. Försvinner inte, drar bara ner på takten. Lev väl!

23 september 2011

Veckans fönster - valfritt

Veckans fönster
Tänker inte berätta något om mitt fönster ännu utan låter dig fabulera fritt.
Undrar förstås var du tror att bilden kommer ifrån och vad det är för fönster egentligen.

22 september 2011

Tema fredag - höst

Inga höstfärger hos mig utan en helt egen tolkning - ålderns höst.

20 september 2011

TisdagsTema - papper

I utlandet får man ofta stränga instruktioner om att inte slänga i toapappret för att det täpper till rören. Man har i stället en papperskorg vid sidan om. Efter en långresa kan det ta en vecka eller två innan jag slutar leta efter papperskorgen... man vänjer sig fort. Bilden är från ett "lite bättre" hotell i Valladolid där man till och med lade papper ovanpå toasitsen för att berätta att den är steriliserad. I samma badrum fanns det en telefon på väggen. Som om man skulle få för sig att ringa ett par viktiga samtal medan man sitter där... Fler pappriga foton finns här.

18 september 2011

Bildligt talat

Skyltsöndag - himmelsk

Den pizzan måste vara något utöver det vanliga...

17 september 2011

Veckans fönster - vattnigt

Hittade mer vatten i byrålådan och en liten glimt av ett fönster också. 
Jag får väl bannor av fröken nu när jag postar två... men det är smällar man får ta. 
Ut i solen nästa. Trevlig helg!

16 september 2011

Veckans fönster - vattnigt

 Vatten är det gott om... och ett par fönster finns med också.
Fler vattniga fönster finns hos Sassa.

15 september 2011

Tema fredag - rikedom

Köpcentret Kululkán i Cancún lockar till sig penningstinna amerikanska turister.
Inte den sortens rikedom jag uppskattar men bilden får ändå bli mitt bidrag till Tema fredag.

13 september 2011

TisdagsTema - lampa


Hotellinredning kan se ut på många olika sätt. Den här lampan på La City passar mycket bra ihop med den moderna minimalistiska stilen på hotellet. Enkelt och snyggt är det... men en sak fattade jag inte: en spotlight mot garderoben... hur tänkte de? Svårt att tro kanske men tyvärr saknas bildbevis.

11 september 2011

Bildligt talat

Horchata granizada


Den kalla mandelmjölken med krossad is - visst låter det läskande och supergott! - smakar lite mandel och en aning lime, mycket mjölk och ännu mer socker. Så nu behöver jag inte leva i ovisshet längre. Valencianer får säga vad de vill men jag håller mig till mellanmjölk framöver. Fast jag måste säga att den här varianten är betydligt godare än den man köper på flaska i affären. Den är vedervärdig.

Skyltsöndag - tvätteri

Jag fortsätter på tvättemat från Veckans fönster. Inte så intressant skylt förutom att jag undrar över bimbonamnet Charo men hon kanske heter så, ägarinnan. Jalusiet gillar jag skarpt. En regndroppe på linsen som extra bonus ser jag nu. Bilden är från en bakgata i Alicante.

Fototriss - skugga


Mitt bidrag till Fototriss är tre bilder tagna i hamnen i Alicante, sittandes på en parkbänk under en prunkande bougainvillea. Skönt med skugga när solen gassar... till och med molnen är välkomna.

9 september 2011

Veckans fönster - maskinellt


På en kvällspromenad i mysiga Valladolid kikade jag in på Danielas tvätteri och tog ett kort. Hennes tvättmaskiner syns inte så väl (till vänster framför fönstret) men vågen i förgrunden är fascinerande. Fler maskinella fönsterfoton finns hos Sassa.

8 september 2011

Veckans fönster - stenigt


Jag är vääldigt sent ute men kan inte låta bli att slänga in ett stenigt fönster nu när jag ändå sitter här framför bloggen. Och det är ju sista chansen för imorgon gäller ett nytt fönstertema. Sassa skrev något om att jag har övergivit bloggen men riktigt så är det inte. Efter hemkomst från minisemestern i Alicante har datorn fått vila. Det finns för- och nackdelar med allt. Lite avvand blev jag nog men mest är det tidsbristens fel att jag har avhållit mig från roligheterna på nätet. Och visst, jag har fyllt på med både fönster- och skyltfoton i byrålådan.

Tema fredag - oväntat