28 februari 2012

Tisdagstema - upptagen

Inte lätt att hitta en bänk att vila fötterna på en varm sommarkväll i Alicante.
TisdagsTema

26 februari 2012

Bildligt talat

Rorschachtestet

Bläckplump eller något mer? Vad ser du?
Inte speciellt symmetrisk men jag har bara lekt med en bild från taket på en museitoalett.

Skyltsöndag - spansk barkultur?


I mina öron ett konstigt namn på en bar: Desdén som betyder bl.a. brist på respekt och nonchalans men också arriba (uppåt som den konstiga figuren på skylten verkar vara) och har synonymer som carajo och annat som jag inte tänker gå in på eftersom PUMITA inte är en K15-blogg. Just det, det är ett finskt uttryck på åldersgräns från filmvärlden och betyder Förbjuden (Kielletty) under 15 år. Ägarna kanske tänkte på stolthet och kärlek, vad vet jag.

24 februari 2012

Veckans fönster - nymålat


OK, nu får jag försöka hitta en målande beskrivning på varför mitt fönster fyller kraven på veckans tema som är nymålat. Eftersom jag flyttade in i ett helt nytt hus för ett par månader sedan måste jag kunna säga att fönstret i klädkammaren är nymålat, iaf om man jämför med när Rom byggdes. Och nej, jag sitter inte och fikar bland allt bråte som jag har tryckt in utan kaffemuggen står på fönsterbrädan för att man ska kunna se proportionerna. Fönstret är pyttelitet. När två farbröder kom för att ta mått på persiennerna sa jag bestämt att jag ville ha det i det här fönstret också. Solen skiner visst ofta in här, sa den ena av dem halvspydigt. Jag låtsades som ingenting och svarade glatt: "Det vet jag inte ännu för jag har inte bott här så länge." End of discussion. Han hade paketpris på alla fönster och tyckte väl att det var overkill att ha persienner i klädkammaren... men jag fick som jag ville.

Och skulle den här förklaringen inte duga så har jag precis för 10 minuter sedan målat fönstret svart, som ni ser. Originalet är vitt förutom marmorn som är gråsvart. Till och med min blåa mugg är extra spejsad. Fast jag undrar om Susanne orkar protestera för hon är säkert helt utmattad efter flytten.

19 februari 2012

Bildligt talat

Fototriss - upprepningar

knack
knack knack
knack knack knack 

 Fler upprepningar hittar du hos Helena på Fototriss.
Som vanligt deltar jag inte i tävlingen.

Skyltsöndag - skrämselhicka


18 februari 2012

Flores

Inte en av mina bättre bilder men kände att jag behövde lite färg när jag såg allt det gråa genom köksfönstret. Kvinnan med blomsterhandeln hittade jag bredvid saluhallen i Alicante.

9 februari 2012

Tema fredag - liv


Hur tolkar man temat liv? Det är ingen lätt uppgift Carina har gett oss här veckan. När jag bläddrar i mitt fotoarkiv och kommer till några bilder från en allé i Alicante slås jag av tanken hur annorlunda livet ter sig här vid Medelhavet jämfört med hur det är hemma. Framför allt tempot är lugnare. Pensionärer oavsett var de bor någonstans har förstås all tid i världen att sitta på parkbänken (en del av dem hade till och med sittunderlag och fika med sig) men även småbarnsfamiljer, slipsnissar och fnittrande tonårstjejer stannar till och småpratar. Och det är inte så noga om man känner varandra sedan innan. Damerna här verkar ha mycket att prata om medan  herrn till höger är måttligt förtjust i att delta i diskussionen. Men han kanske har hört frugans historier femtioelva gånger redan...

5 februari 2012

Bildligt talat

Skyltsöndag - vilse hittar nya vägar

Alltid spännande att gå vilse men visst undrar jag var jag är.
Vilket land, vilken valuta liksom...
Musiken har tystnat och sista tuben hem har gått för länge sedan.

4 februari 2012

När börjar det riktiga livet

1. Vad heter boken du läser just nu?
När börjar det riktiga livet - Fredrik Lindström

2. Hur långt har du kommit?
 55 sidor av 212

3. Beskriv boken med tre ord.
lättsam smårolig besvikelse

4. På en skala 1-5, hur bra är den hittills?
Med mycket god vilja, en svag 3:a

Min tangokavaljer

Vill bara säga det... jag har tagit hand om honom nu.
Pottan var tyvärr tom så han hänger i närmaste lyktstope.

3 februari 2012

Veckans fönster - dansant


Jag ser en man som hänger i ett träd... och skyndar mig för att se vad som händer. Inte så allvarligt som man kan tro... han är nämligen gjord av röda, svarta och vita ballonger. När jag kommer närmare ser jag många män hänga i träden i parken. Det visar sig vara en argentinsk utställning, i en park i Alicante. Musiken strömmar ur högtalarna. Ingen dansar än men förberedelserna är i full gång. Hm, jag undrar hur ska jag få liv i min tangokavaljer...

P.S. Det gick inte så bra... för honom.