29 juli 2012

Vad hände?

Hop-on-hop-off Open-top-sightseeing i Porto

Skyltsöndag - efterlysning

Bongat i närheten av Estação São Bento, en järnvägsstation i centrala Porto. 
För säkerhets skull får jag väl tillägga att jag missade enhörningen.

28 juli 2012

Veckans fönster - akademiskt

 
Igår kväll tog jag en snabb titt på Susannes fotoblogg för att se vad hon hade hittat på för spännande tema till den här Veckans fönster. Perfekt sysselsättning på en flygplats när man får vänta i fem timmar. Efter lite funderande slog det mig: "jag är ju stamkund på Akademibokhandeln... saken är klappad och klar. När jag är åter på svensk mark beger jag mig till närmaste butik med kameran i högsta hugg." Imorse kikade jag på de andra bidragen (Pumita är ingen copy cat) och fick till min stora besvikelse och förtjusning (idén är upptagen = jag kanske inte är så konstig iaf) se att Staren hade tjingat bokhandelsfönstret. OK, då får jag tänka om. Dellas tips om att fota samma fönster var förstås inte så dumt men det känns som att jag har farit och flugit mer än tillräckligt på sistone så Skåne får vänta.

Porto är en universitetsstad men jag har tyvärr inga bilder på stadens lärosäten. Fönstren ovan tillhör  Câmara Municipal, stadshuset alltså, på Avenida da República. Jag förutsätter att det finns gott om teoretiskt kunnande bakom fasaden här och hoppas förstås att de lever upp till de fina ledorden Verdade och Justiça, sanning och rättvisa. 

22 juli 2012

20 juli 2012

Veckans fönster - korvigt


Korvmoj på holländska får bli mitt bidrag till Veckans fönster.
Inte så mycket att tillägga... förutom att jag skulle välja sillmackan.

19 juli 2012

Mellanlandning på Arlanda



Lugn, Pumita har inte hamnat i karantän på Arlanda! Bilden är tagen i centrala Lissabon. Lite väl kort landningsbana på den här gatan om du frågar mig... jag passade på att landa på nosen i Guimarães kvällen innan istället. Halvt medvetslös strök jag omkring på kullerstengatorna (senare på kvällen var det bara 34 grader varmt). Då hände det som brukar hända (jag är så innerligt trött på det)... en stukad och ordentligt svullen tass, en skrapad armbåge och lite ledsen i ögat. Men det var tur att det hände då och inte första semesterdagen! Detta var en parentes, kände bara att jag behövde beklaga mig lite. Hur som helst, strax innan landning på Arlanda igår sa kaptenen att det var 19 grader varmt och behagligt väder i Stockholm. Så bra! Jag var lite orolig för att jag skulle bli blöt och genomfrusen utan jacka men behagligt var det, riktigt skönt efter närmare 40 grader i Guimarães dagen innan. Och nu är det soligt och fint! Läste på nätet om störtskurar och översvämningar i Stockholm igår eftermiddag... men det var innan jag kom hem. Det kallar jag för timing! Hittills har jag haft en härlig semester med en regndroppe eller tre mellan varven. Det får gärna fortsätta så. Jag packar om och styr nosen österut om några dagar... med tassen i paket men utan kryckor. Skulle egentligen behöva det men det verkar så besvärligt. Biter ihop med sisu istället.

7 juli 2012

Veckans fönster - flygfärdigt


Jaa, Sassa, jag fattar vinken! Du kunde inte ha varit så mycket tydligare... Ska jag komma iväg på överraskningsresan måste jag ha en flygbiljett. Det har jag nu. Jag tog en titt på Europa-kartan för en stund sedan och hittade en stoor gul sol (den fanns inte över Stockholm kan jag tala om) och skyndade mig att boka en stol... så alldeles strax är jag flygfärdig. Sovplats för första natten är fixad men resten finns inte ens i min fantasi ännu. Det blir wherever I lay my hat... eller nåt.

Veckans fönster - är inte det solklart? Nej, visst, alla tänker inte som Pumita. Temat består av två ord, flyg + färdigt, och som alltid... jag gör om orden till som jag vill ha dem. Man kan inte säga annat än att de här fönstren har flugit färdigt... eller har jag fel?