28 januari 2013

Matsäck på mexikanska


På en buss någonstans mellan Campeche och Valladolid

25 januari 2013

Veckans fönster - raserat

Den stora jordbävningen 1755 ödelade hela Lissabon, även det vackra gotiska Convento do Carmo-klostret som grundlades i slutet av 1300-talet och färdigställdes 1423. I klosterkyrkan finns det ett arkeologiskt museum idag.

20 januari 2013

Skyltsöndag - mötesplats

Svårt att komma åt telefonen och brevlådan när räcken har samlats -
helt enligt anvisning på skylten till vänster. Hur tänkte de?

19 januari 2013

Veckans fönster - filmatiserat



Hm, det är ett par filmer jag kommer att tänka på när jag ser veckans tema på torsdag kväll, filmer som utspelar sig i Stockholm dvs. Den första är Mina drömmars stad, baserad på P. A. Fogelströms bok som jag läste alldeles nyligen och tyckte mycket om. Åsöberget eller Bryggartäppan, lekparken som har inspirerats av Fogelström är väl en bra idé... men helt klart roligare på sommaren så jag skippade den tanken. En annan film är Mannen på taket... mord på Sabbatsbergs sjukhus, njae... låter inte så roligt och jag har dessutom inte sett filmen. 

OK, tur att jag har ett alternativ till: Millennium-trilogin. Visserligen har jag inte sett de filmerna heller men jag har iaf läst böckerna. Fördelen är också att det finns flera platser på Södermalm så jag bestämde mig för att gå i Lisbeth Salanders fotspår. Inte på stadsvandring dock utan bara på egen hand för att fixa uppdraget till Veckans fönster. På fredagen hann jag inte och imorse när jag slog upp mina blågröna (strax innan vargtimmen gick över till lördagmorgon) fick jag en smärre chock: -19 grader! Inte en chans att jag går ut, inte på en fotopromenad iaf. 

 Efter frukosten kom jag på andra tankar, solen sken och det kändes lite varmare, nästan OK att ge sig ut. Jag var ordentligt påbyltad och det blev några snabba kort på mobilen... den första är Mikael Blomkvists favoritfik på Hornsgatan 78 och den andra är butiken i Götgatsbacken där Lisbeth Salander brukade handla mat. När jag kom hem efter fotorundan tog jag sista slatten av glöggen och livet återvände. Jag vet att ett foto gäller men nu när jag ändå offrat mig vill jag visa båda.

13 januari 2013

Skyltsöndag - skrattretande billigt

SUPERTIAN - där peson skrattar åt priserna...

Billigare kan det knappast bli så den kiosken måste vara värd en omväg. Jag handlade dock inget. Bilden är tagen i mexikanska Valladolid. Det var länge sedan jag postade en Mexikobild och har noll koll på ifall just den här skylten har figurerat på bloggen tidigare. Ber om överseende med det. Jag har ingen koll på nånting just nu, är bara så lycklig. Det är nämligen min lyckodag idag! Vid flytten för ett drygt år sedan somnade mitt gamla datorskrälle in och sedan dess har jag gråtit blod över mina försvunna bilder... tills idag alltså. Min dataguru med sina magiska fingrar (nyligen hemkommen från andra sidan jordklotet) återupplivade sjusovaren och lyckan är fullständig. Inte blev det dyrt heller... efter segerdansen fixade jag fika och middag. Det var ingenting mot vad jag fick, kunde ha kysst hans fötter. Jag tror inte att han riktigt förstod hur stort det var. Fick nästan en liten tår i ögat.

11 januari 2013

Veckans fönster - stjärnfullt


Äntligen är Susanne tillbaka från långledigheten i Bella Italia och vi kan återgå till fredagsrutinerna med vår efterlängtade Veckans fönster, cybervärldens roligaste fotoutmaning. Stjärnfullt är veckans tema och det känns inte alltför svårt även om de flesta har plockat ner julstjärnorna. Det finns gott om andra stjärnor i vår tillvaro. 

Jag ids inte jaga chipspåsar i kioskfönster när jag ändå inte ska köpa några... Estrella* är stjärnfullt enligt Pumitas logik ifall du undrar. Stella** Artois går bort eftersom jag inte är sugen på belgiskt öl, inte Estrella Damm heller. Blir inte mycket till fredagsmys är jag rädd men jag drar till med en film som är både sevärd och stjärnfull. Med sina 5 Oscar-statyetter har den franska stumfilmen The Artist hög stjärnstatus... som en galax ju. Se den!

*stjärna på spanska
**stjärna på italienska

10 januari 2013

Tema fredag - djur i annorlunda miljö

Vet inte om mitt bidrag fyller kravet på annorlunda miljö... men det är annorlunda omständigheter om man jämför med hur man brukar se djur här hemma. Onaturligt hursomhelst så jag väljer denna fria tolkning till Tema fredag.

9 januari 2013

Onsdagstema - Music line

För er som inte fixar Deep Purple väljer jag en annan klassiker Smoke gets in your eyes.

8 januari 2013

Hen reder sig själv

Tur det för kundservice försvinner mer och mer...

6 januari 2013

Skyltsöndag - MR

Alla har rätt till gott kaffe. Undrar vilken paragraf det står i.

5 januari 2013

Livförsäkringar

Tveksamt om jag skulle lägga mitt liv i deras händer. Fasaden är allt annat än förtroendeingivande.

4 januari 2013

Pumita på spåret


Dags att gnugga geniknölarna. Vart är vi på väg?

DIKTATORFRU

P.S. Spåret ovan leder dig inte till rätt plats men vi stannar på samma kontinent. Trevlig resa!

2 januari 2013

Onsdagstema - nyanländ

Mellanlandning på Portela-flygplatsen i Lissabon
Onsdagstema

1 januari 2013

Nytt år, nya utmaningar

Jag har uppdaterat min bokutmaning på Goodreads. Efter 86 lästa under förra året känns 52, en bok i veckan, som ett realistiskt mål. Just nu läser jag Mary Karrs biografi Lögnarnas klubb. Läser den på finska eftersom jag behöver vila från engelskan ett tag... tills jag tar mig an Alice Munros Dear life som väntar på nattduksbordet. Iö inga nyårslöften. Det är lättare att hålla det man lovar sig själv på morgonen än att försöka blåsa liv i gamla åtaganden. John Lennon som var en klok man på många sätt sa en gång att livet pågår medan vi gör upp planer och jag ger honom rätt där... det känns dumt att slösa tid på planering av saker som man kanske aldrig fullföljer.