28 maj 2013

Onsdagstema - kvinnofrågor

Det är inget lätt tema Birgitta har valt så jag får presentera min egen tolkning med en äkta Pumita-twist. Inte så många karlar - inte ens i Amsterdam - som blir av med sina handväskor så visst måste det här vara en kvinnofråga?! Och eftersom det fortfarande är tisdag passar jag på att klämma in bilden som ett bidrag till TisdagsTema som är varning. Visst skulle bilden passa bra till skyltsöndag också... men nu ska vi inte överdriva!

25 maj 2013

Skyltsöndag - boa vista


Roligare utsikt (än den stora ölreklamen) kan man ju ha, tänkte jag...

 tills jag vände mig om och konstaterade att den kanske inte var så dum iaf.
Första parkett vid Atlanten eller floden Douro tackar man inte nej till.

Boa vista betyder fin utsikt men är också namnet en framgångsrik fotbollsklubb, Boavista F.C. från Porto.

24 maj 2013

Veckans fönster - polisiärt

En annorlunda polisbuss (inte strömlinjeformad precis men den kanske inte deltar i några våldsamma biljakter) bakom Rijksmuseum. Inte särskilt originellt eller spännande till det polisiära fönstertemat men jag kan fantisera resten. Första gången jag översatte MOBIEL STEUNPUNT med Bing Translator fick jag mobil brännpunkt som svar. Undrade lite försynt vad det är som brinner eller bränns i Amsterdam. Kan iofs komma på många saker som bränns där och då menar jag inte nässlor. Vädrar till synes helt ogenerat mina förutfattade meningar. Usch! Vid andra försöket kallade Bing STEUNPUNT för stödcentrum. Hm, inte lätt... men båda kanske stämmer.

Funderade om jag skulle lätta upp stämningen i inlägget (och eventuellt sänka tråkfaktorn) med en språkpolisiär bild men vid närmare eftertanke... jag måste ha nåt att visa upp på skyltsöndag också. Trevlig helg, gott folk!

21 maj 2013

TisdagsTema - växter


Det är förmodligen inte bougainvillea Maria på TisdagsTema tänkte på när hon valde dagens tema men jag är inte så mycket för att smyga runt i buskarna och fota växter här hemma så den här bilden från Mexiko får bli mitt bidrag. Tänkte nämligen att morötter blir diskade direkt - finns gott om i kylen annars. Lite lustigt förresten att jag förknippar denna växt så starkt med resor. I övrigt kan jag berätta att det har ljusnat nu. Bara så ni vet. Tjohoo! :)

4 maj 2013

Justicia, tierra y libertad

Svårt - för att inte säga omöjligt - att motstå veckans fönstertema... Sassa kanske hade det på känn, vad vet jag. Rättvisemärkt är min första tanke men eftersom jag är sent ute lär någon annan ha tänkt den tanken redan så jag får hitta en egen tolkning. Vem vill apa efter andra liksom? Inte Pumita.  Bilden är rätt beige men who cares... jag knäppte den för skyltens skull. Budskapet är ändå viktigast. Här huserar alltså Campeches kommision för mänskliga rättigheter som arbetar för en rättvisare värld, en inte alltför hoppfull kamp men vad är alternativet? Rubriken* syftar till en låt av den mexikanska gruppen Maná och finns att lyssna på här. Och när jag ändå är i farten så sätter jag etiketten skyltsöndag på det här ifall någon söndagsskyltare fortfarande hittar hit. Imorgon ska jag göra stan osäker men postar kommentarer så snart jag kan. Ha det gott!
*rättvisa, mark och frihet