25 augusti 2013

Fototriss - randigt

Randiga tyger

på marknaden i Alicante

Skyltsöndag - biltema


Jag har slitit hårt för att hitta den här skylten, det ska ni ha klart för er! Inte bara jag utan även min intelligente följeslagare. Åkt med både buss och tåg för att komma dit och hem igen. Det tog tre timmar... minst! Men det är fortfarande inget tema på skyltsöndag. Bara så ni vet. Fr o m imorgon tar jag bloggledigt ett tag (ett par veckor) och firar ojämnt hos grannen. Postar ev. kommentarer när jag kommer åt men annars blir det lugnt här. Lev väl!

24 augusti 2013

Kopi Luwak - ett riktigt skitkaffe


Jag har blivit bjuden på Kopi Luwak (wikipedia på engelska), som är en exklusiv kaffesort från Indonesien, även kallad världens dyraste kaffe. Om du är känslig får du sluta läsa här. Kom inte och säg att jag inte varnade! Kopi Luwak finns att köpa i Sverige (förpackningen på min bild är inhandlad på Bali) och kilopriset här hemma ligger nånstans runt 2500-3000 kr. 

Sibetkatten (ett mårddjur som kallas Luwak) lever i skogar kring kaffeplantager i den indonesiska övärlden och älskar att äta fina mogna kaffebär. Fruktköttet från bären passerar genom djurets matsmältningssystem, men själva bönorna är svårsmälta och kommer ut den naturliga vägen. Kattens kaffebönskorvar samlas upp, bönorna tvättas, torkas och rostas... och njuts sedan som ett exklusivt kaffe över hela världen. Enzymer i kattens mage sägs ge upphov till den unika smaken och den milda aromen.

Smaken då? Den var god. Mycket god till och med... men kanske inte värt pengarna.

Ordlös lördag - ny (-tänkande)

Veckans fönster - valfritt

Sommar eller vinter... det är valfritt. Men hur hittar jag dit? Snälla, hjälp mig!

18 augusti 2013

Skyltsöndag - B som i bar


Färgglatt och trevligt i övrigt men de där vita parasollerna ser riktigt tråkiga ut.*
Tur att man slipper se dem när man sitter där i skuggan och sörplar i sig det man har valt.

Sassa kläckte idén om att ha ett skyltord på B den här veckan. Inte dumt alls tänkte jag men först när jag fixat till skyltbilden kom jag att tänka på det: heh, det är ett B på min skylt! Själva ordet bar är väl inte jättespännande eftersom det inte är typiskt spanskt men det börjar på B iaf. Det där med bokstav förresten - varför heter det ett B när det heter en bokstav? Min logiska hjärna protesterar vilt! När det kommer till det spanska ordet för bar föredrar jag spanskklingande ord. Barra däremot betyder något helt annat, visserligen kallas bardisken för barra, men ordet har många andra betydelser (några hittar du här, jag kan tillägga att barra de pan betyder baguette och barra de chocolate är förstås en chokladkaka). Kan inte någon täppa till truten på den där språknörden?! Fram med skyltarna!

*Fast å andra sidan, de är iaf inte rosa!

16 augusti 2013

Veckans fönster - huvudlöst

På gatuplan säljer de hängmattor och en trappa upp ponchos och annat som håller en varm.
Kan berätta att även priserna är huvudlösa eftersom de mest riktar sig till turister.

15 augusti 2013

Tema fredag - fort

Tema fredag från Évora i Portugal

Natten är nära


Solnedgång på Påskön, sista bilden innan det blir mörkt.
Jag inte har bättrat på färgen, tonat ner snarare.
Eva Trillian, Susanne, Della och Staren gillar också solnedgångar.

Visar en till nu när jag kom igång... en halv timme innan är denna tagen.

13 augusti 2013

Onsdagstema - efterlängtat

En ung mamma med en 2-veckors bebis på en parkbänk i Cancún. 
Hon hade varit och handlat och stannade till för att amma.

TisdagsTema - hälsosam

En försommardag ute i naturen: skogspromenad med medhavd matsäck (efterrätt ovan).

12 augusti 2013

Tiden står stilla

... det är vi som rör oss.

11 augusti 2013

Små stjärnor på Rapa Nui


Konst eller konstigt-Beate har fått för sig att alla barn på Påskön ser ledsna ut men här kommer bildbevis på att så inte är fallet. Det är klart att det är pirrigt att uppträda när så många har samlats: där sitter mamma och pappa och storasyster och... och alla de där andra läskiga som jag inte känner... och tittar på mig...

Skyltsöndag - azulejo

Inte det minsta spektakulärt eller ens annorlunda, iaf inte i södra Spanien,
kaklet på väggen utanför Restaurante One One med det illusoriska fönstret.

9 augusti 2013

Ordlös lördag

Veckans fönster - avklätt

Suck och stön, Pumita ska alltid överdriva! Nu är hon ute och cyklar igen... men frestelsen att visa denna bild var oemotståndlig. Jag beklagar om tolkningen är för makaber eller osmaklig men den är pumitisk. Här saknas inte ryggrad, hihi. Uttryck som i adamsdräkt eller i evakostym passar rätt bra. Lillen på styret vet jag inte vad jag ska säga om - näck är han iaf - och fönstret ser du till höger, täckt för att ljuset inte ska förstöra konstverken. Bilden är tagen på museet Centro Cultural y Artesanal i Izamal.

Tema fredag - över

Nähäpp, inget vatten. Men det är en bro över iaf.

8 augusti 2013

6 augusti 2013

Onsdagstema - utslaget


Här ska det inte spillas några dyrbara droppar som Birgitta gjorde när hon fick idén till veckans Onsdagstema. Tacksamt temaval på så sätt att det tillåter många olika tolkningar... behöver inte fundera speciellt länge för att komma på utslagna golfbollar, besegrade idrottsmän, kliande eksem eller i värsta fall utslagna människor men de två sista tänker jag bespara er. De två första håller jag mig borta ifrån och därmed återstår bara hår. Tjejen som står i ett gathörn i Mérida och ska precis hoppa in i minibussen hade fullt upp med att fixa till sin kalufs... drömprinsen måste ha suttit på bussen och väntat på henne.