19 oktober 2013

Lördagsfrulle


Eva bjöd på fruktstund igår så jag vill gärna bjuda igen. Om du tycker att chokladen ser misstänkt grå ut beror det på redigering, inte på att den är gammal. Bilden däremot är inte helt färsk. Mina frukostmackor (utan ägg) är inte lika spännande.

18 oktober 2013

Veckans fönster - brunt

Veckans fönster

Tro inte att det inte fanns en skylt, Susanne! Två till och med... tänkte skippa dem men OK,
jag vill inte förstöra helgen för dig så här kommer skyltarna som sitter till vänster om fönstret.

Men det här ersätter inte skyltsöndag. Det är ju trots allt fredag idag!

Fredagstema - människoskapat

Vilket annat djur skulle komma på den idén...

12 oktober 2013

Kungliga skyltar


Inget lätt tema den här veckan på Veckans fönster... jag kan visserligen utan större ansträngning ta mig till de kungliga environgerna i huvudstaden men eftersom jag helst skulle se att det svenska kungahuset avskaffas blir det genast mycket svårare att tolka temat, en utmaning kan man säga. Jag får alltså bege mig till utlandet. Inte för att monarki är mer försvarbart där men ändå. Kungen av Portugallien har ingen hört talas om på minst 100 år men hos grannen då? Där borde man hitta ngt kungligt, helst utan krona och annat krafs. Jag spatserade runt i hamnen i Alicante och fick syn på den här fasaden. Kan inte tänka mig annat än att bilderna föreställer den oövervinnerliga spanska armadan, den som byggdes av kung Felipe II och skulle invadera England år 1588. Om det inte skulle stämma med verkligheten kan jag bara beklaga. För mig har alla spanska fönster ngt kungligt över sig idag, oavsett vad de föreställer. Det är ju trots allt Spaniens nationaldag. Felipe fick på nöten men det är en annan historia.

6 oktober 2013

Ingen ordning alls


Jag sliter mig loss från ekorrhjulet en stund och bjuder på en bild från Plaza de Mayo i Buenos Aires; med viss tvekan eftersom min fönster-skylt-kombo lämnar en del i övrigt att önska. Tydliga fönster lyser med sin frånvaro och skylten... ja, var är skylten?! Till och med duvorna s**ter i den... eller snarare på den. Det finns valfria fönster i bakgrunden i form av en skyskrapa och en äldre byggnad som tillhör stadsförvaltningen men huvudrollen i bilden har förstås minnesmärket för Majrevolutionen som blev startskottet för självständigheten. 

Den här synen och många andra minnesbilder sysselsätter mina tankar varje ledig stund eftersom jag hyser planer på åka ner för att se hur långt våren har kommit... och för att försäkra mig om att obelisken står kvar. Veckans fönster, nåja... Sassa kanske ser mellan fingrarna om jag spelar lite Joan Manuel Serr... nej, förresten, jag misstänker att hon är omutbar så det är ingen idé. Men hon är vidsynt och generös också. Jag kunde ha valt mexikanska fönster (att åka till) men det gjorde jag inte så visst är mina fönster valfria. Sådetså!

1 oktober 2013

TisdagsTema - ordning

Ordning i butikshyllan... även om alla etiketter inte pekar åt samma håll. Det är överkurs i Valladolid.