14 mars 2014

Veckans fönster - överfullt

Det var överfullt på busstationen i Izamal... tills det var dags för avfärd. Ser du vad det är?

9 mars 2014

Tittut, herr Skalman!

Jag hinner med en till innan helgen är över...
Under en promenad i Iguazú-nationalpark tittade jag ner (genom gallret) i helt rätt ögonblick. 
Vattnet forsade under bron och där låg hen och solade sig. 
Tänk vad bra man kan ha det!

Skyltsöndag - Spanglish


Jag rotade i byrålådan när jag skulle ha en bild till Veckans köttiga fönstertema och hittade då denna.  Dogo = hot dog eller varmkorv på svenska. Namnet på korvmojjen Valladogos är fyndigt värre. Valla- syftar på staden Valladolid samtidigt som  Valladogo uttalas på samma sätt som ¡Vaya dogo! som betyder: Vilken varmkorv!

8 mars 2014

Lisboa à noite


Veckans fönster - köttigt


Man kan undra vad Pumita har gjort för ont som får Susanne att välja ett tema som ger upphov till en snabbt tilltagande känsla av kraftig karusellyrsel, förhöjd puls och kaskadkräkningar. Hon får helt enkelt stå för taxiresan till lasarettet och konvalescens på lämpligt ställe. Det blir dyrt, det kan jag lova! Allt annat är uteslutet. Åh nej, Pumita är inte lagom. Just deal with it! Pumita äter inte kött och Pumita fotar inte kött. Okej då, det har väl hänt nån gång i ett svagt ögonblick - mestadels i avskräckande syfte - att det kan ha hamnat en liten korvstackare eller torr köttbit på minneskortet men det försöker jag förtränga så gott det går. Om du får för dig - när du ser bilden alltså - att jag läste fel (köttsligt istf köttigt) så kan jag bara meddela att så inte är fallet. Köttmarknad kan inte vara annat än köttigt enligt den pumitiska logiken. Fint med jämnställdhet på Internationella kvinnodagen! *ler ironiskt* Vad mannen i bilen väntar på vet jag inte. Jag hittade reklamen på en "vanlig" gata i Cancún, alltså inte på någon suspekt bakgata där man normalt kan vänta sig att se liknande affischering. 
Nu ska jag fortsätta kurera mig... Ta hand om dig du också!

P.S. Mia Skäringer kanske inte tillhör favoriterna men den här artikeln vill du inte missa!

6 mars 2014

Ledig bänk i La Boca

Den utlovade solen lyser med sin frånvaro. Tur att jag har en i reserv.

2 mars 2014

Skyltsöndag - dolda kameran


 Hanna tyckte att det var dags att posta något gladare. OK, le vackert, tjejen!!! Du blir filmad.
Skylten hittade jag i fågelparken utanför Foz do Iguaçu.
Där bor också tukanen på bilden nedan.


Och nu över till ngt helt annat: BP kommenterade hos mig i söndags ang min förvåning över att skyltsöndagen fanns hos Klimakteriehäxan. Jag har upprepat min idé med skyltsöndag ett antal gånger (finns även att läsa här) och börjar känna mig som en papegoja men OK, jag bjuder på det. Fast egentligen gillar jag tukaner bättre.

1. Skyltsöndag finns inte hos mig eller hos Klimakteriehäxan, den finns hos alla som skyltar på söndagar.

2. Skyltsöndag är ingen fotoutmaning med fast tid, dvs. jag åtar mig inte att skylta varje söndag eller en viss tid och väntar mig inte att ngn annan gör det heller.

3. Det behövs inga länkar. Min tanke är att ha en löst sammansatt grupp som gillar skyltar och hittar till varandra genom att kommentera hos varandra. Här kan jag tillägga att i min värld är en kommentar inte samma sak som att skriva: "Nu har jag skyltat" och länka till sin egen blogg. Från början fanns det inga länkar till andra söndagsskyltare hos mig men under resans gång kom jag på att jag kan göra som Susanne på Veckans fönster och samla ihop länkar till de som brukar vara med. Men det kanske förvirrar?

4. Om någon vill starta en traditionell fotoutmaning med skyltar på söndagar så har jag ingenting emot det men kalla den i så fall ngt annat än skyltsöndag. Jag fortsätter som hittills och hoppas att ni gör det också!

1 mars 2014

Veckans fönster - dimmigt

Inte mycket till synliga fönster men dimman ligger tät vid foten av vulkanen Villarrica (snögränsen).