31 maj 2014

Veckans fönster - valfritt


En flygande start på den bilfärden... och första gången jag ser en bubbla med tonade rutor dessutom men visst, allt är möjligt i Veckans fönster, speciellt när temat är valfritt. Undrar om bilden funkar till Skyltsöndag också... Jo, men se där! Det sitter en liten registreringsskylt på den flygande bubblan.

Jag tänker inte gå ner i spagat...


inte Split heller för då lär jag aldrig komma upp igen! Bäst att inse sin begränsning och bara Pula på sitt eget lilla vis. I Dellas fotspår, kan man säga, och Starens också om jag inte missminner mig. Det är inte planerat. Inte ett dugg. Ledighet visste jag att jag har förstås och eftersom jag inte har fått lufta mina vingar på över ett halvår så är det hög tid nu, eller snart så. Känner att jag är i desperat behov av miljöombyte, orken har tagit totalt slut, inte bara bloggorken utan all energi har runnit ur mig. Då blir en veckas återhämtning vid Adriatiska havet perfekt för att återfå krafterna.* Funderar på Rovinj och Rijeka, kanske Trieste. Svårt att veta hur mycket som hinns med.

Men tro inte att jag inte har nån koll alls på vad ni har pulat med... okejrå, inte superkoll, men lite har jag kikat iaf. BP (som för övrigt väntar dreglandes på att få vara uppe halva nätterna och titta på pojkar som sparkar boll... jaja, var och en blir salig på sin... eller hur det nu var) och Eva (massor med boktips att hämta där, alldeles perfekt, för hon har minst lika god smak som jag! Önskar bara att jag också hade fått den där cake-lady-genen) hakade på och svarade på 20 snabba om läsvanor som jag norpade från Enligt O. Det var kul att läsa och visst kände jag igen mig, inte i allt... det vore trist ju. Susanne är outtröttlig med sina Veckans fönster-idéer (och vilka bilder sedan!). Hur får människan till det varje gång?! Non capisco, fattar nada alltså. Jo, jag ska posta ett valfritt fönster när jag har orerat färdigt. Har saknat det, jättemycket! Anita på vackra Malta fortsätter att fascinera med sina insiktsfulla foton, Hanna som är min absoluta favvo när det gäller gamla skyltar (kolla bara den här!) har flyttat till en ny blogg som heter ögonblick. och jag har äntligen fixat till länklistan, Mia har klippkort till Norge men hinner gå på skattjakt, Malin pausar, småstads-Lena har varit på Malta, Benita har gjort en soffa av lastpallar och verkar inte kunna slita sig från den, Ninnie drömmer sig bort till sol och värme (och kanske en god bok), Rajson ritar hus i sanden (och snön lyser med sin frånvaro, äntligen!), Violen har gått och fiskat, Erik vet jag inte riktigt vad han gör (semmelsäsongen är ju över men fik är aldrig fel förstås... och hittar man en vänlig 08 blir det plus i kanten, haha), Anna lockar med sina ljuvliga bilder, Aila trivs i trädgården och skriver haiku (riktigt imponerande), Gärdsmygen surfar på de valfria Medelhavsvågorna, Cecilia är tillbaka i Sverige och Klimakteriehäxan planerar sommarläsning. Och alla andra... det blev lite mycket nu, jag måste vila en stund... men har jag koll eller inte?!

*jag tror det har slutat snöa nu.

P.S. Om någon mot förmodan skulle få för sig att bilden är en selfie... så kan jag upplysa om att så inte är fallet. Damen (som jag för övrigt hittade i ett hotellrum i Lissabon) har inget med inlägget att göra, förutom att hon ser ungefär lika trött och skröplig ut som jag känner mig, haha.

4 maj 2014

20 snabba

Enligt O är en blogg som jag följer med stort intresse, som det mesta som har med böcker att göra. Under min ofrivilliga bloggfrånvaro har jag ägnat en stor del av fritiden åt läsning. Idag postar Linda en snabbenkät och jag kan inte låta bli att haka på. Hon fetade sina svar och jag gör likadant.

Snabbläsare eller långsamläsare? Ganska snabb men det finns böcker som kräver tid och eftertanke.
Tegelstenar eller tunnisar? Allt funkar bara innehållet är bra.
Bibliotek eller bokhandel? Går gärna och skrotar i boklådor men bibblan, så klart. Vill inte äga alla böcker.
Ljudbok eller e-bok? Fixar inte ljudböcker utan att somna eller distraheras av annat. E-böcker är super.
Inbunden eller pocket? Pocket är praktiskt, inbundna snyggare i bokhyllan.
Vampyrer eller spöken? Nja, spöken om jag måste välja. Magisk realism kan vara uppiggande.
En i taget eller slalomläsning? Om boken är bra vill jag inte avbryta mitt i. Slalomläser bara när jag upptäcker att lånetiden håller på att gå ut. Återkommer sällan till en påbörjad bok som jag har lämnat av andra skäl.
Nytt eller gammalt? Gärna båda, i en salig blandning.
Bokmärke eller hundöra? Bokmärke med magnet eller elektroniskt. Aldrig ett hundöra.
Snacks eller godis? Jag äter inte när jag läser.
Biografier eller memoarer? Hm, bäst så... borde läsa fler biografier.*
Skräck eller chicklit? Inget för mig.
Soffan eller sängen? Soffhörnet eller läsfåtöljen men sängen funkar en söndag fm. Om jag har en e-bok, dvs.
Inne eller ute? Inne. Ute vill jag göra andra saker. Att sitta i vårsolen med en bra bok är iofs inte helt fel.
Boken eller filmen? Alltid. Har jag läst boken vill jag inte se filmen. Tvärtom kan funka.
Twitter eller Facebook? Jag väljer bort båda.
Goodreads eller Boktipset? Goodreads, absolut! Tillbringar alldeles för mycket tid där.
Kokbok eller Bakbok? Äger några av varje men är inte överdrivet huslig, lägger min tid på annat.
Te eller kaffe? Kaffe, självklart. Helst en espresso med varm mjölk.
Nobelpriset eller Augustpriset? Bara boken är läsvärd så.

*Ingen biografi förvisso men måste säga att jag blev riktigt förtjust i Luffarens sista dans av Fabio Stassi (klicka gärna på länken, omslaget är så läckert). Romanen baseras på Charlie Chaplins liv.

Skyltsöndag - anslag

Läxhjälp erbjuds, 30 års erfarenhet

Veckans fönster - krokigt

Veckans fönster från Porto, krokigt och aningen rörigt... just därför så charmigt.