10 juni 2012

Här har jag varit

UPPDATERING JUNI 2014
Kroatien och de blir 29.

UPPDATERING DECEMBER 2013
Efter en resa till Sydamerika förra månaden är antalet besökta länder 28. Har tappat bort min inloggning till world66 och ids inte regga mig igen för att uppdatera kartan men det är iaf Uruguay och Brasilien som har kommit till.

UPPDATERING MAJ 2012
Det blev en liten prick till i Europa efter resan till Amsterdam. Nu är antalet besökta länder 26.
De ljusare gröna länderna är platser jag vill(-e) åka till (för några år sedan och vill fortfarande) men dem har jag inte uppdaterat för då skulle nästan hela kartan vara grön. De mörkröda är där jag är mest hemma. Kartan är från world66 men jag har helt fräckt gjort om den som jag vill ha den.


***

Jag har som längst varit 13100 km från Stockholm, när jag besökte Chile. Totalt har jag varit i 25 länder. Fast jag undrar om det stämmer... eller jag vet att det inte gör det eftersom Påskön ligger 3700 km från Santiago västerut.

***

Det är 22 länder på tre kontinenter. Jag var längst bort hemifrån när jag var i Peru, 11 400 km från Stockholm. Lite förvånad blir jag allt. Trodde nämligen att det är längre till Bolivia. Sedan har jag ju inte prickat i São Paolo i Brasilien, eftersom jag bara mellanlandade där. Jag är löjligt förtjust i siffror och statistik och nu såg jag att Luftgrop har en rolig restidsräknare där man ser avståndet mellan två olika orter i världen. Från Stockholm till Mexiko City är det 9 580 km och flygtiden beräknas till 12 t 46 min. Avståndet till São Paolo är 10 900 km så det ligger närmare hem än Lima. Det verkar konstigt, men det är säkert så. La Paz i Bolivia finns inte med alls.

Kartan kommer från Mina resmål på Luftgrop.

37 kommentarer:

 1. Alskar sadana har kartor, ar jattespannande att se vilka platser manniskor har besokt och ocksa sjalv se hur mycket (eller lite...) man lyckats klamma in att besoka av varldens alla horn ;)

  SvaraRadera
 2. Det gör jag med! Tycker bara att prickarna på kartan är för små. Det fanns t.ex. bara huvudstaden La Paz man kunde välja i Bolivia och jag har ju varit på några ställen till... Men hur som helst, jag ser att jag har alldeles för mycket outforskade resmål kvar! :)

  SvaraRadera
 3. Kul grej med kartan!

  Nu ska jag lasa mer om tequila. Har annu inte korkat upp Gusano de oro- flaskan som vi fick av svagerskan nar hon kom hem fran Mexico. Den har inte losts upp heller...

  SvaraRadera
 4. Hej lox och välkommen hit! Jag tror att min gusano (larv på spanska) får fortsätta simma lugnt i den lilla flaskan jag köpte. Får väl ta och bjuda en runda nästa gång släkten träffas. ;D Nej då, det är inget fel på min släkt! Det är bara en rolig grej. Någon kanske vågar, vad vet jag...

  SvaraRadera
 5. Jag skrev "21 länder på tre kontinenter". Sedan slog det mig att de är bara två: Europa och Amerika! Efter att ha kollat lät jag det stå kvar eftersom Turkiet faktiskt tillhör Asien till 97%. Det låter lite konstigt kanske, men det känns inte rätt att räkna det som ett europeiskt land heller.

  SvaraRadera
 6. Tyckte allt det har verkade sa spannande, att jag ocksa var tvungen att regga mig pa luftgrop ;). Precis som du, ar jag lojligt fortjust i statistik och siffror av det har slaget. Kanner igen det dar med att alla platser man varit pa inte finns med att "pricka in". Jag markte t.ex. det nar jag skulle registrera en resa pa Resedagboken och i stort sett inga av de platser jag besokt i Indien fanns med... :O
  Varlden ar stor ;)

  SvaraRadera
 7. Linda, jag hoppas att jag får se dina ("prickar" tänkte jag skriva, hehe, men det blir så konstigt...) resmål på bloggen snart. ;D

  Jag har märkt samma sak på Resdagboken. Man förstår väl att de allra minsta byarna saknas, men i Latinamerika var det också större städer. Det var inte så kul.

  SvaraRadera
 8. Kul att ni har hittat Luftgrop och att ni gillar sidan. Den feedback vi får genom att läsa sådana här bloggar gör att vi kan bli bättre och att det är roligt att jobba vidare. Stort tack!

  Kartan har vi själva snackat om att förbättra många gånger. Nu har den tyvärr gång på gång fått kliva åt sidan pga andra saker vi fått prioritera. Förhoppningen är dock att man längre fram skall kunna hitta även mindre orter ute i världen och inte bara huvudstäder.

  Framöver jobbar vi även på en ny design som på ett bättre sätt kommer att lyfta fram alla små finesser som ni tydligen själva lyckats hitta. Bra jobbat! Som det är idag ser sidan ut som mitt skrivbord ungefär, ostädat och rörigt men innehållet är det inget fel på.

  Tack för fin feedback.

  Fredo

  SvaraRadera
 9. Hej Fredo! Ja, här ska man inte tro att man kan göra nåt utan att bli upptäckt! ;) Jag gillar Luftgrop skarpt, resgalen som jag är. Sidan är rätt snygg redan nu men ny design är ju alltid spännande.

  Och till alla som läser detta: Jag jobbar inte med Luftgrop! Känner inte ens någon som gör det, så det fanns ingen tanke bakom idén med kartan att göra reklam för sajten! :)

  SvaraRadera
 10. Oj, vad roligt att du är med i Luftgrop, jag jobbar ju för dem:)

  SvaraRadera
 11. Gör du?! Vad kul! Självklart är jag med. När det gäller resor är jag alltig med. ;D

  Ja, just det... var det inte så att Backpacking och Luftgrop har slagit sina påsar ihop? Har för mig att jag har läst det någonstans. Nu låter det som värsta reklam-tv...

  SvaraRadera
 12. Jo, Luftgrop köpte backpacking i januari! Ska jag vara ärlig hade jag aldrig hört talas om Luftgrop innan vi köptes upp av dem!

  SvaraRadera
 13. Jag har varit med där ganska länge, minst ett par år kanske längre. Tiden går så fort.

  SvaraRadera
 14. Kul att se!

  Jag har oxå en såndär worldmap, 26 länder står det på min, men då är det vissa öar i Karibien som inte räknas som egna länder.
  Jag undrade lite var du hade varit! :)

  SvaraRadera
 15. Jo, det blir lite snett med såna här kartor. Bara för att jag har varit i St. Petersburg målas hela gamla Sovjet rött, haha.

  SvaraRadera
 16. Du är väldigt berest dam måste jag säga! Imponerande. Orkar inte räkna dina ljusgröna platser men jag utgår ifrån att du satsar på minst 50 besökta länder innan det är dags att lämna jorden... eller är det 100 kanske;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, jag har inga mål när det gäller antal besökta platser (men det är lite kul att hålla koll på antalet). Huvudsaken är att de är så många som möjligt, haha. Eller det är inte heller riktigt sant för det är viktigare att resorna är givande är att de är många men visst är jag nyfiken på hela världen. :)

   Radera
 17. Kartor visar alltid något. Något... och använder man sedan olika färger för att markera, så visar de ännu mer. Så nu vet jag mer, om ditt resande. :)
  Själv avskyr jag långflygningar, vilket skulle märkas på min karta. Jag tror inte heller att jag får det roligare bara för att jag kommer väldigt långt bort. Ofta reser jag via filmer och böcker och det är faktiskt också givande.
  Min dotter är däremot riktigt resgalen. Hon var 7-8 veckor på Fiji förra sommaren och nu ska hon åka dit igen. Kanske var det också till Vanuatu. Där bor ju världens lyckligaste människor enligt "The Happy Planet Index" för någon tid sedan.
  Ja, ja... jag är faktiskt också lycklig, t o m mycket lycklig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar inte långflyg heller men vill man komma långt bort så är det ett nödvändigt ont. Att ett resmål är långt borta gör det inte automatiskt mer spännande eller intressant. Jag är ute efter det annorlunda, att vidga mina vyer. Reser också gärna och ofta i fåtöljen. Ska iväg till Grönland ikväll (Tunu av Kim Leine, den finska boken får vänta). Fiji och Vanuatu skulle jag gärna uppleva på plats. :)

   Radera
 18. Åh, det finns så många länder att besöka! Jag tror att jag varit i runt 35, men ändå finns det ju precis hur många som helst kvar. Jag har dessutom kvar hela den amerikanska kontinenten, både syd och nord. Men nu blir det faktiskt ett besök i Kanada i sommar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanada låter superspännande, det vill jag gärna veta mer om! Är rätt nyfiken på din reskarta i övrigt också. Har en känsla av att du har sett en del udda resmål.

   Radera
 19. Lite spännande att se att du "saknar" besök i många av de Europeiska länderna.!?
  En annan som är uppvuxen under Tågluffningens storhetstid "samlade" hela västeuropa på en månad.Lite "Fem minuter Örebro, fem minuter Trosa el vad de nu är".
  Eftersom kära maken inte sätter sig i flygande ting går det lite trögt med långresor. Men då o då rymmer jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det så här att jag har en plan: när jag inte orkar flänga jorden runt längre då ska jag resa i Europa. Oj, vad jag ljuger! Ingen plan så långt ögat når men sanningen är den att det låter rätt smart och förhoppningsvis blir det så. Det är bara tillfälligheter som har gjort att jag har valt långresorna först. Jag vill resa till långtbortistan så länge jag orkar och har lust och sedan kan jag koncentrera mig på resmål i Europa... eller blanda hejvilt redan nu, allra bäst. Skulle faktiskt gärna tågluffa! Kanske inte 5 min på varje ställe men jag tror att det är ett trevligt sätt att resa. Och mer miljövänligt också.

   Radera
 20. Vi reser till Halifax i Kanada i början av juli, eftersom jag ska på en konferens. Men vi ska försöka hinna se oss omkring lite också! Polen är underskattat, men jag tror att svenskarna snart kommer att upptäcka det landet, eftersom det är så nära och billigt. Ukraina gillar vi verkligen, ett intressant land att resa i som har mycket att erbjuda, även om det förstås finns politiska problem. Sedan tror jag ju att du har rätt: de flesta länder har saker att erbjuda om man är intresserad av att ta reda på mer! Vår reskarta hittar du längst ner på den här sidan: http://www.freedomtravel.se/om-oss/
  Vi har väl rest mest i Europa och Asien, och lite i Afrika och Oceanien. Några intressanta länder vi besökt är bland annat Ryssland, Ukraina, Mongoliet, Kina, Kenya och Tanzania... men det finns ju sååå många länder kvar att utforska! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag sett din världskarta - oj, vad röd den var! - och läst lite om er. Tack för titten! :)

   Radera
 21. Intressant med din resekarta och oj vad många resemål du upplevt. Själv har jag endast varit till ett fåtal länder, men många gånger till samma resemål.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min karta skulle vara betydligt mindre röd om jag inte hade varit i St. Petersburg. Då skulle hela gamla Sovjet försvinna, haha. Jag har också rest till några platser mer än en gång. Det är så olika det där, en del vill bara "samla länder" och andra väljer samma resmål från år till år... och allt däremellan (i den kategorin hamnar nog jag).

   Radera
 22. Kul att se din karta. Varenda karta gör mig ressugen. Så fort jag höjer blicken ovanför datorskärmen på jobbet stirrar jag in i en karta och det gör ju inte livet lättare precis. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också kartfreak men din åkomma gränsar nästan till självplågeri. ;) Ett tag funderade jag på ett skrivbordsunderlägg med en världskarta på men hur skulle jag kunna jobba då... det går inte! =)

   Radera
 23. Jag är också en kartfetischist. Blev jättesur när Anders köpte gps, kände mig detroniserad som kartläsare liksom. Nu försöker jag ibland säga att den har fel och vi ska ta en annan väg. Går sådär...
  ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snacka om förolämpning! ;) Det är ju kul att läsa kartor, jättekul. Och har man ingen tid att passa är det kul att åka vilse också. Kan du inte hälla vatten över manicken så att den blir obrukbar? ;)

   Radera
 24. sv: Jo, vi bodde faktiskt i hamnen - eller precis bredvid i alla fall :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Misstänkte det, men inte på en båt som jag var inne på. ;)

   Radera
 25. Vilken kul grej att göra så, blir så överskådligt istället för att skriva listor, har själv mycket resedrömmar, men jag har svårt för att avstå en del resor för att istället spara till drömresorna, blir ju lite knäpp om inget händer;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du måste ju ha kvar nåt att drömma till också. ;)

   Radera
 26. Ojoj, det var många länder det! Fast jag ser att du har en del godbitar kvar! Själv ska jag till Frankrike i sommar (Paris och Normandie). Vi har ju varit där förut, men det var med de stora grabbarna. Nu är det "småkillarnas" tur! /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt är relativt. Jag tycker inte att det är så många eftersom det finns folk som har varit i världens alla länder. ;) Härligt med en resa till Frankrike! Som du ser så är det ljusgrönt på min karta. En vacker dag kanske jag kommer dit.

   Radera