30 december 2007

Så minns jag 2007

Nu när vi snart byter ut den gamla grisen mot en ung och pigg råtta (enligt kineserna alltså) är det dags att anta utmaningen jag fick av Klimakteriehäxan strax innan jul. Här kommer således mina fem mest minnesvärda händelser och nyheter under 2007. Jag börjar med det som ligger mig närmast, Pumitas fem höjdpunkter... eller nåt i den stilen. Det andra med nyheterna får jag ta sedan - när jag har tänkt till dvs. Numreringen är ingen prio-ordning.

1. Lilla F kom till världen tillsammans med de första solstrålarna på våren och den inte alltför stora släkten fick en ny medlem i form av ett förtjusande flickebarn.

2. År 2007 var arbetsmässigt ett förändringens år för mig. Jag bytte jobb två gånger, vilket är väldigt olikt mig när jag ser tillbaka på mitt yrkesliv. Att man byter arbete oftare nuförtiden är iofs ett allmänt fenomen men hittills har jag stannat kvar längre hos samma arbetsgivare.

3. Helgen på klostret i Gent, Belgien, var en annorlunda upplevelse. För att inte bli alltför tjatig hänvisar jag till tidigare inlägg om du vill veta mer eller se bilder.

4. Jag fick tillbaka läslusten och -förmågan (koncentrationen framför allt) för den verkar vara färskvara. Minnesvärda läsupplevelser från förra året är bl.a. Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón, Flyga drake av Khaled Hosseini (finns numera som film och jag överväger starkt att se den trots att boken brukar vara bättre), Kuba av Thomas Gustafsson och Nu ska jag sjunga dig milda sånger av Linda Olsson.

5. Eftersom bloggen till stor del handlar om resande får den sista punkten bli Ingen långresa under 2007 men gott om resplaner för 2008. Högst upp på önskelistan står Madagaskar, Chile och Argentina... just nu i den ordningen men den kan ändras snabbt när vi kommer närmare sommaren.

Vad jag önskar mig av det kommande året? Inte så mycket för min egen del... jo, hälsa och lycka på min väg... resten ordnar sig.

4 kommentarer:

 1. :-) Mysigt att lilla F kom på första punkten! Hon var definitivt nr 1 på vår lista! Livet fick plötsligt en helt annan innebörd...
  Gott nytt 2008 till dig och de dina!
  Spännande med kommande långresa/or... Ser fram emot att höra om den/dom!

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Ja men det gäller ju att prioritera rätt! ;)

  Tack för välönskningarna och en stor kram tillbaka!

  SvaraRadera
 3. Då är det bara att önska dig ett ännu bättre år 2008 - du kan ju knappast orka byta jobb två gånger inom ett år igen, väl? Och så kanske det blir en h'rlig tripp till Latinamerika?

  SvaraRadera
 4. Tackelitack! Neej, nu blir det inget jobbyte på ett tag. Skulle inte tro det, jag måste "landa" först som det så populärt heter. Det är kul med omväxling men det får inte bli för ofta.

  Resa? Jaa, garanterat! Men om det blir Latinamerika vet jag inte säkert. Kan bli Madagaskar också, har inte bestämt mig än.

  SvaraRadera