26 augusti 2008

Kulturfyra om hösten och böcker

Kulturfyran har funnits ganska länge men det är premiär för mig.
Frågorna lyder som följer:

1. Vilken bok läser du just nu?
Bittert arv av Kiran Desai

2. Vilken bok ligger på tur?
Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra av Liza Marklund och Lotta Snickare.

3. Vilket är ditt favorit-te?
Jag är ingen te-drickare men en vanlig English Breakfast går bra...
2-3 gånger per år.

4. Vad tycker du om hösten, som årstid?
Jag gillar hösten fram till mitten av oktober - färgerna, den klara kyliga luften, solskenet. Därefter är det bara pest och pina och jag vill ta första bästa flyg vart som helst där det är ljust och varmt. Kommer gärna tillbaka till Norden i mars-april.

Här hittar du fler som har svarat på frågorna.

14 kommentarer:

 1. Rolig utmaning! Kanske ngt för mig? Får se om jag gör den.

  Har också läst: Det finns en särklild plats.. men för ett tag sen. Om jag minns rätt tyckte jag delen om kroppspråk var den bästa - i slutet av boken. Men det var som sagt ett tag sen.

  Att inte du dricker te var en överraskning! Det finns massa goda smaker förutom English Breakfast och de tråkiga vanliga.

  SvaraRadera
 2. Vilken tur för dig att du smiter undan andra delen av hösten i år!
  Jag kan hålla med om det där att hösten är trevlig ungefär tills mitten av oktober, efter det har man för det mesta fått nog av regn och rusk!

  SvaraRadera
 3. CHRISTEL: Ja, absolut! Det kan jag rekommendera! Har iofs inte kollat igenom teman så noga men det verkar vara en del böcker och sånt är ju alltid intressant. Marklund/Snickares bok har fått både ris och ros men jag väntar med att säga nåt tills jag har läst ut den.

  Nej, te är verkligen inte min påse. ;) Jag förstår att äkta te-drickare tycker att English Breakfast är tråkigt men om det är bryggt på rätt sätt - alltså inte påste - kan det vara riktigt gott. Såna där blommiga och andra konstiga sorter som jag antar att du uppskattar tycker jag smakar bara läbbigt... för att inte tala om kamomillte som smakar hö. Smaken är så olika. Oj vad mycket kultur det blev nu... ;)

  SvaraRadera
 4. NADIA: Då får jag säga detsamma för du lär väl vara borta delar av den tråkiga tiden. Vilken tur vi har! ;) Visst, regn och rusk kan jag vara utan men det absolut värsta är mörkret. Det är mot hela mitt väsen att vandra runt i mörker, uff.

  SvaraRadera
 5. Åh, usch, den boken ja, bra är den, ögonöppnande, den borde fasen vara obligatorisk läsning för alla... i skolan och överallt. Har inte läst hela (läste den hemma hos någon annan) men ååh, vad den har satt sig. Arg blir man!

  SvaraRadera
 6. Oj, blir man såå arg?! Det är bra det. Jag tycker om böcker som berör och upprör. Bra för det låga blodtrycket! ;)

  SvaraRadera
 7. Då passar det ju perfekt för dig att du ska resa bort precis vid rätt tid.Jag tror du får en kanonresa. Har du läst på mycket?

  Jag har förstått redan tidigare att du inte är någon tedrickare, inte som jag som häller i mig åtskilliga muggar grönt te om dagen. Kaffe däremot... njäe.

  Bra med boktips, man tackar! Är just inne i en något förvirrad läsperiod, med flera böcker på gång. Kan liksom inte bstämma mig för vad jag ska läsa.

  SvaraRadera
 8. Hej kulturfyrekompis: Om du känner för det finns en ny kulturfyra att svara på: http://kulturbloggen.com/?p=1277
  Om romanfigurer.

  SvaraRadera
 9. Hej kulturfyrekompis: Om du känner för det finns en ny kulturfyra att svara på: http://kulturbloggen.com/?p=1277
  Om romanfigurer.

  SvaraRadera
 10. Jag är heterosexuell!

  SvaraRadera
 11. DELLA: Nja, jag har inte hunnit läsa så mycket än men jag har fått jättebra tips från bibblan på ett par romaner och så. Borde ta ledigt från jobbet i en vecka för att läsa ikapp... eller blogga mindre. ;)

  Bittert arv passar dig säkert bra eftersom det är en berättelse från Himalaya.

  KULTURBLOGGEN: Oj, det var tätt mellan given... men nu har jag fått blodad tand. Återkommer.

  KRAXPELAX: Hi, nice to meet you, too! *asg* ;)

  SvaraRadera
 12. sv hihi tack det hoppas jag me =)

  ja men nu är jag lite piggare iallafall:D kram

  SvaraRadera
 13. Trist att du inte hittat alla goda te-sorter, än. "Bara" svarta finns det ju mycket av. Precis som med kaffe, som också är gott. Det finns en särskild .... verkar som jag vill läsa. Jag gillar också hösten! Och vinter när det är vinter dvs snö och kallt. Inte blask. Du ska ju åka iväg en sväng. Jag med, men bara en vecka till England.

  SvaraRadera
 14. MARIANN: Jag föddes utan den genen. ;) Tro mig, jag har försökt! Men ljuvligt vaniljdoftande kaffe med toner av choklad och jasmin från Guatemala får mig alldeles lyrisk.

  Ska jag välja té måste det vara svart, det gröna ger mig halsbränna. En till anledning att skippa...

  Härligt med en GB-tur! Det piggar upp i höstmörkret.

  SvaraRadera