6 mars 2009

Fredagsfärger - BLÅ och VIT


Mina första tankar går till Finland och Göteborg men hittar ingen passande bild och väljer därför den här byggnaden till veckans Fredagsfärger. Bilden är tagen i Camagüey på Kuba. Det blåvita huset är stadens posthus med den välbekanta, och idag filmaktuella Ernesto "Che" Guevara som syns lite här och var i den kubanska stadsbilden. Cykeltaxi är ett vanligt sätt att ta sig fram även här. Mer om det en annan gång.

21 kommentarer:

 1. Vacker bild. Inte bara huset är blått och vitt utan även himlen. Jag ska eventuellt komma iväg på Che-filmen nästa vecka. Blir väl recension på bloggen sen. När jag kommer iväg till Kuba återstår att se men är verkligen sugen på att resa dit.

  SvaraRadera
 2. Ja, den filmen måste man bara se. Den har fått finfin kritik. Jag är mest nyfiken på hur historian berättas och illustreras, inte så mycket på hans person. Är lite less på helgonglorian... fast man kanske får en annan bild den här gången.

  SvaraRadera
 3. Håller med dig. Jag är inte så mycket för "personkult" överhuvudtaget. Helgonglorian känns lite onyanserad... Så jag är också mest intresserad av hur historian berättas och illustreras.

  SvaraRadera
 4. Jag älskar de färgerna, påminner om Grekland som jag är mycket förstjust i. Och jag har även mycket blått och vit vid torpet eftersom dalablått är så vackert :-)

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig bild! Det var mycket blått och vitt :)

  Önskar dig en fin helg!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Den här blåa tonen är min favorit också. Skulle antagligen vara alldeles ifrån mig av lycka om jag åkte till Grekland. Det har jag ogjort än så länge. :)

  SvaraRadera
 7. Och så fick jag åka till Cuba också.......man blir så berest hos dig *ler*
  Fin bild på temat! /Anette

  Min alpbild var från sommaren så du behöver inte börja älska vintern!

  SvaraRadera
 8. Phuu, vad skönt! Jag började misstänka att det är nåt fel på mig. ;)

  SvaraRadera
 9. Just så här kan jag också gilla blått och vitt, antagligen för att jag förknippar det med varmare länder än Sverige. För det är ju en ganska vanlig färgkombination på byggnader i sydligare länder. Härlig bild! Om det inte vore för Che och cykeltaxin så kunde det vara Brasilien...
  Filmen om Che...är den amerikansk? Jag har så dålig koll på nyare filmer här. Brasilien är ju inget stort filmland.

  SvaraRadera
 10. Det är lustigt att det finns helt andra färgkombinationer i sydligare länder än hos oss. Vi är mycket försiktigare fast egentligen borde det vara precis tvärtom. Lite färg skulle pigga upp de gråa höstdagarna... men kan jag tänka mig ett rosa dalahus med lila knutar... neej, det kan jag inte. =)

  SvaraRadera
 11. Ett otroligt vackert hus! Trevlig helg.

  SvaraRadera
 12. Just det, glömde kommentera filmen. Den heter Che - Argentinaren och är regisserad av Steven Soderbergh (amerikansk mao). Filmen har egentligen två delar och det här är den första. Benicio del Toro fick pris för sin insats som Che på filmfestivalen i Cannes, ingen garanti för hög kvalitet iofs.

  SvaraRadera
 13. Underbar bild och Che oxå.. :)

  Jag har alltid haft en dröm om Kuba. Men varför gör jag ingenting???

  Ja.. mitt boknördstest blev ju oerhört högt. En sån BRAVAD ;)
  Jag har ganska många olästa böcker här jag också i ärlighetens namn. Men jag tyckte att den där figuren på 'mig' var rätt söt.

  Vad gillar du att läsa för nåt?

  SvaraRadera
 14. Vilket läckert hus i blått och vitt!!!
  Bilden som jag har hos mig är mycket riktigt en vattenruchbana fast det är som en toastol man kommer ut ur ett rör och sedan snurrar man i en stor skål och plupps så åker man ner i vattnet =)

  SvaraRadera
 15. ANNA: Svårt att säga varför du inte gör något. Jag antar att det handlar om prioriteringar. Du kanske inte hunnit tänka på det när du har läst så mycket. Tyckte förresten att du var rätt lik "figuren". ;)

  Jag läser mest romaner. Och så försöker jag hålla min spanska vid liv men det går lite trögt. Just nu läser jag en roman av René Vazquez Díaz som handlar om Fredrika Bremers resa till Kuba (på spanska). Några böcker som jag har tyckt mycket om är t.ex. Vindens skugga, Ängeln på sjunde trappsteget, Paula, Veronica bestämmer sig för att dö och Flyga drake.

  VERONICA: Iiik, inget för mig med andra ord. =)

  SvaraRadera
 16. Blå och vit, jag vill tipsa om JPP som spelar på Finlandsinstitutet tisdag 10 mars!
  http://www.finlandsinstitutet.se/prog_jpp_09.html

  SvaraRadera
 17. Inte min musik direkt, iaf inte Konsta (bland det värsta jag vet), men det är ju bra att vidga vyerna. ;) Tack för tipset!

  SvaraRadera
 18. Blått och vitt är vackert. Det minner om sommar, kanske för att så många sommarhus jag vet är blå och vita.

  SvaraRadera
 19. En perfekt byggnad för dessa färgerna.

  På min blogg har jag en kontroll att jag först måste godkänna en persons webbadress. Om jag godkänt den en gång är det inga problem. Men om adressen ändras vill den att jag godkänner igen!

  Trevlig kväll!
  akson

  SvaraRadera
 20. OK, då förstår jag! Jag tror att jag satte dit direktlänken till min bild. Då ska jag sluta med det. :)

  SvaraRadera
 21. Jag som gillar blått blev väldigt förtjust i det här posthuset. Eva

  SvaraRadera