25 juli 2010

Kartor för vilsna älskande


Perfekt bokenkät för alla som inte kan/vill sitta länge framför datorn. Hittade den hos Elisabeth. Vore kul om Ninnie, Karin, Malin, Della, Mia, Susanne och alla andra bokmalar - har inte så bra koll på era läsvanor men överraska mig gärna - hakade på när de får en stund över. Annette, Rajson, Ninni och Klimakteriehäxan? Det kanske finns fler... alltid roligt att få boktips!

1. Vad heter boken du läser just nu?
Kartor för vilsna älskande av Nadeem Aslam

2. Hur långt har du kommit?
110 sidor av 421

3. Beskriv boken med tre ord.
Omtumlande poetisk läsupplevelse

4. På en skala 1-5, hur bra är den hittills?
Lutar starkt åt en 5:a, kanske en favorit.

29 kommentarer:

 1. Tack för att du uppmärksammade mig på att min Portugalblogg var offentlig. Det var alls inte meningen :) Den är för det första inte på långa vägar klar och sen är den mest till för våra kompisar som ev. vill hyra vårt hus.
  Jag satt en sen kväll på ett hotellrum i Frankrike och pysslade med det där. Det kan vara förklaringen till att jag slarvat med inställningarna.
  Jag läser ganska mycket och återkommer kanske med ett omdöme när jag kommit lite längre än sida 20 i "Vita" av Melania G. Mazzucco.
  Ha det bra i regnet!
  Kram Ninni

  SvaraRadera
 2. Åh, jag glömde...Vi var till Monets trädgård i mitten av 80-talet och det tyckte jag då var en upplevelse. Nu var det massor av folk, stekhett och ganska trist i rabatterna, mycket var överblommat. Jag blev besviken.
  Så ska du åka dit så välj kanske en tid i maj -juni innan alla andra turister kommer. Däremot kan jag varmt rekommendera ett besök på Guggenheimmuseet i Bilbao. Dit kommer jag att åka igen om jag har möjlighet.

  SvaraRadera
 3. Den där enkäten får jag ta tag i när jag kommer hem om en dryg vecka. Jag ska inte berätta vad jag läser nu (men det är Lean Six Sigma for Dummies) för då kanske någon kan få för sig att jag är helt knäpp. :-)

  SvaraRadera
 4. NINNI: Som jag skrev hos dig tyckte jag att det var aningen konstigt men det passerade ändå mest som en axelryckning. Folk gör så tokiga saker när de sitter uppe sent på hotellrum i Frankrike. ;)

  Nu när du säger det, visst har jag läst om ditt bokintresse vid något tillfälle men jag förknippar dig mest ihop med fina foton. Ska googla på Vita och se vad det är för en.

  Låter smart att besöka Giverny på våren, helst innan alla andra hittar dit. Guggenheim är ju inte lika "väderkänsligt och årstidsbundet".

  Nu har det slutat regna som tur är men jag stannar nog inne resten av kvällen och laddar inför en ny arbetsvecka. Abraços, Pumita

  DELLA: Haha, behöver jag säga att jag inte är så förvånad! ;) Skulle visst kunna ägna mig åt den typen av litteratur på semestern om jag behövde det på jobbet. Kan säkert vara underhållande annars med. Sköt om dig därborta!

  SvaraRadera
 5. Ååå jag hänger gärna på den här. Återkommer imorgon med ett inlägg =)

  SvaraRadera
 6. Jepp, jag ska skriva lite om de två böcker jag läser parallellt. Alldeles strax.

  SvaraRadera
 7. Vad kul! Jag tyckte det var lagom svårighetsgrad och tidåtgång på den här enkäten. ;) Jag skriver inte recensioner - på sin höjd plitar jag ner ett inlägg med diverse åsikter men riktiga recensioner... njae, det är inte min grej. Den här är inte speciellt tidskrävande heller.

  SvaraRadera
 8. Nu är det klart! Jag upptäckte att jag faktiskt började på en tredje bok på tåget till Malmö igår.

  SvaraRadera
 9. Förresten, boken du läser har jag i hyllan, men jag har inte läst den än. Kanske dags, efter de ord du ger den.

  SvaraRadera
 10. Vad bra att du säger till för du har en viss fördröjning på inläggen i Google Reader... vet inte varför. Har bara sett det när du har postat Veckans fönster att det dröjer ganska länge innan inlägget kommer upp på GR.

  SvaraRadera
 11. Kan tyvärr inte råda över RSS-flödet. Blogg.se är trögt ibland. Men ändra till min nya adress, så tror jag det går något snabbare.

  SvaraRadera
 12. Jag förstår att du inte kan påverka det. :) Om du menar "susannehultman.se" så är det den jag har.

  Tycker absolut att du ska läsa boken. Har inte riktigt bestämt än hur bra jag tycker om den men den är helt klart läsvärd.

  SvaraRadera
 13. Vilket vackert namn den boken hade. Bara det gör att jag vill läsa den, och att du dessutom ger den en femma gör mig ännu mer intresserad.

  SvaraRadera
 14. Jag har inte gett 5:an ännu men kan tänka mig det just nu. ;) Bra betyg blir det hur som helst.

  SvaraRadera
 15. Du får mitt svar direkt här. Jag har nyss bloggat en recension om boken, länken till recensionen finner du i urlen här i inlägget:
  1. Vad heter boken du läser just nu?
  Har läst ut "Ängelns lek" idag av Carlos Ruiz Zafón.

  2. Hur långt har du kommit?
  587/587

  3. Beskriv boken med tre ord.
  mystik, rädsla, berättarförmåga

  4. På en skala 1-5, hur bra är den hittills?
  4/5.

  SvaraRadera
 16. Ja, men det går ju precis lika bra! :) Tyvärr har jag läst boken... jag menar inte att den skulle vara dålig utan för att jag inte fick ett nytt boktips... men den kanske är ny för någon annan som läser här.

  Psst! Länken funkar inte.

  SvaraRadera
 17. Nu har jag svarat på din bokenkät, rolig och enkel! Jag har bestämt för mig att du läst den bok jag läser nu, joo, det var ju från dig jag fick tips om den här boken och den första av samma författare. Toppenbra båda två!!!

  SvaraRadera
 18. Här kommer min bokenkät:

  http://violensboksida.bloggplatsen.se/2010/07/26/3300660-kort-bokenkat/


  violen

  SvaraRadera
 19. Men Ninni! Vad menar du egentligen med att ge mig mitt eget boktips tillbaka?! Jag skulle ju få nya tips inte begagnade. ;)

  Violen: Vad kul! Då ska jag kika på en gång... nyfiken i en strut. :)

  SvaraRadera
 20. Pumita! På stranden läste jag om och om igen i min ungdom och först nu läser jag om den ca 40 år senare! Jag har varit jättespänd på att läsa om den, håller den? och vad var det som gjorde att jag läste den så ofta förut?
  Jag tror att det är en kombination av intressant handling och kärlekshistorien som sakta byggs upp. Sen innehåller den en gåta som får sin lösning men till och med när jag läser den nu och vet precis så blir jag tagen av handlingen kring den gåtan! Jag minns vissa scener mycket väl, medan andra är helt borta. Fascinerande läsning nu så många år efter i alla fall........


  violen

  SvaraRadera
 21. Klart jag hänger på... återkommer under morgondagen eller snart : )

  SvaraRadera
 22. Hej :) jag slinker in här för att tipsa om boken jag läser. Läste hos rajson om bokenkäten och det lät kul så jag tog mig friheten och halkade på.

  Ha en fortsatt skön sommar 8`)

  SvaraRadera
 23. Visst ar den underbar! Jag laser sallan om bocker men "kartor for vilsna alskande" kommer antagligen bli en san bok som jag kommer att lasa om ngn gang i framtiden.

  SvaraRadera
 24. Kul att det droppar in fler! :) Ska genast kika in hos er. :)

  SvaraRadera
 25. Nadia: Språket är helt fantastiskt! Bland det bästa jag läst. Sedan har jag lite synpunkter på diverse saker som upprepningar: jag har kommit halvvägs och det är tredje gången jag läser det där med att gatunamn döps om så att de "passar i munnen" t.ex. Jag tycker också att det låter lite väl magstarkt att en av sönerna stänker "du vet vad" i ansiktet på sina föräldar (minns inte om det var mamma eller pappa) och att religionen bär skulden för det mesta. Jag hade önskat att få en mer nyanserad bild om vad som är kulturellt betingat, vad som har sina rötter i patriarkaliska strukturer osv. för hittills hänvisar man alltid till "Allahs lagar". Hursomhelst, visst är den bra, otroligt bra och fängslande skriven! :)

  SvaraRadera
 26. Pumita: Du kanske har ratt. Fast sjalv blev jag sa tagen och forford av det poetiska spraket att jag inte var sa uppmarksam pa detaljer ;)

  SvaraRadera
 27. Inte alls konstigt, man kan bli bländad för mindre. ;)

  SvaraRadera
 28. En annan låg kvar länge i startblocken den här gången ... upptäckte inte detta förrän väldigt sent! Nu är jag med - med den minst originella bok jag läst på länge!

  SvaraRadera
 29. Det låter spännande! :)

  SvaraRadera