8 januari 2011

Brott och straff

1. Vad heter boken du läser just nu?
Brott och straff av Fedor Dostojevskij

2. Hur långt har du kommit?
170 sidor av 516

3. Beskriv boken med tre ord.
Förvånansvärt lätt läsning

4. På en skala 1-5, hur bra är den hittills?
En stadig 4:a

8 kommentarer:

 1. Åh, den är underbar den här tjocka boken, men så är den ju också en av klassikerna. Tror jag har läst den två gånger faktiskt.

  Förresten, har du inte gjort den här typen av bokenkät tidigare också? Vill minnas att du skickade den vidare också.

  SvaraRadera
 2. Mm, jag gillar den också. Läser faktiskt på finska eftersom jag började på den på jullovet i Finland (från mammas bokhylla). Behöver lite träning så det är perfekt.

  Jo, det är därför det står en 2:a efter. ;) Minns inte var jag hittade den, hos Elisabeth kanske. Det är bara att norpa om du känner för det.

  SvaraRadera
 3. Skulle också skriva att jag tycker boken är "lättare" än jag hade väntat mig. Visserligen mycket elände och så men språket är inte svårt eller tungt.

  SvaraRadera
 4. Det är ju en sån där bok man kanske skulle vilja läsa nån gång, men så tvekar man eftersom den ser så tjock ut... ;)

  SvaraRadera
 5. Jag brukar inte rygga för tjocka böcker så de 516 sidorna avskräckte mig inte (tycker visserligen att 250-350 sidor är lagom många) men jag var lite fundersam över att den är skriven för över 100 år sedan och undrade över stilen osv iom att det är en klassiker. Nu är jag glad över att ha läst den och ska säkert läsa fler av hans böcker, Idioten t.ex.

  SvaraRadera
 6. Jag håller med dig, språket är inte alls svårt, men det är hemska miljöer och framför allt tankar som beskrivs.

  Jo, jag hakar på med en tvåa i min ordblogg. Snart.

  SvaraRadera
 7. Nu är den där! En liten kort en.

  SvaraRadera
 8. Ja, jag såg den precis när jag gick in på din blogg. GR är lite seg men jag gissade att du hade skrivit när du kommenterade här. Jag får vänta på den svenska översättningen. :)

  Brott och straff kräver kanske en ny läsning efter ett par år eller så. Känns inte som att jag var i riktigt rätt sinnesstämning för att läsa den (jo, jag läste ut men fick mer ut av den i början när jag var ledig och kunde läsa i lugn och ro). Den är riktigt eländig men så är livet för många. Inga silkesvantar där inte.

  SvaraRadera