20 maj 2011

Veckans fönster - litterärt


Fönstren i badrumsdörren, balkongdörren och spegeln på ett hotellrum som heter Los libros (som betyder böckerna på spanska) i silverstaden Taxco kan knappast vara något annat än litterära. Dessutom finns det gott om böcker på hyllorna på väggen. Fler litterära fönster finns hos Susanne.

14 kommentarer:

 1. Jamen visst är det litterärt, i allra högsta grad! Kul att se bilder från Mexiko som jag tyckte så mycket om!
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 2. Det här är säkert ett hotellrum där det finns många intressanta böcker för utlåning! Hittade du något intressant?

  SvaraRadera
 3. Anade du att du skulle få glädje av denna bild i ett fototema?!?!
  Smart tänkt!

  SvaraRadera
 4. Ja, där hade man nog kunnat stanna en stund, fast det var väl inte svenska böcker förstås.....så jag hade nog hamnat på någon taco-restaurang i stället:-)
  Ha en fin helg du också. /Anette

  SvaraRadera
 5. Fönster och böcker javisst, men kanske lite suddig logik för veckans tema. Men det blir ju konsekvent med den något suddiga bilden. :-) (En bedömning värdig Peter Settman i "Så ska det låta" kanske....)

  SvaraRadera
 6. Då kan man sitta på muggen som anas därbakom och läsa en bok i lugn och ro i denna litterära miljö. :-)

  SvaraRadera
 7. Vilket trevligt litet hotell det verkar vara, i en trevlig liten stad!

  SvaraRadera
 8. Kul med ett bokhotell! Jag har bott på filmhotell! (i Umeå!)

  SvaraRadera
 9. Njaee, minns faktiskt inte vad det var för böcker men inget jag lånade och läste iaf. Är för det mesta en tidsoptimist när det gäller läsandet på resande fot... det blir aldrig så mycket som jag tror i förväg. Och nej, ingen baktanke där för då hade jag väl fotat fönstret ordentligt. Tyckte mest att det var en kul grej med boktema på hotellrummet. Jag tyckte mycket om Taxco och har bara trevliga minnen därifrån. Jag kanske har berättat det förr men hursomhelst så fick jag en tidningsförsäljare att tjuta av skratt när hon erbjöd mig en engelskspråkig tidning och jag svarade (på spanska) att jag hellre köper mexikanska La Jornada eftersom min engelska är så knacklig! =)

  Undrar om jag hade kommit till ro för att läsa i det badrummet (gör det aldrig annars heller) för det var kaklat i starka moriska färger och figurer.

  SvaraRadera
 10. Taxco har jag aldrig besökt, men hade jag gjort det så hade jag självklart stannat upp för ett hotell med sådant namn och hoppats på många böcker att bläddra bland. Och jags er att det löftet hade infriats.

  Precis som du hade jag också svarat på spanska i stället för engelska och har gjort det massor av gånger när man erbjudit mig engelskspråkig läsning i spansktalande land eller när man velat prata engelska i stället för spanska. Roligt med den glada reaktionen man alltid får när man påpekar de dåliga kunskaperna i engelska. :)

  SvaraRadera
 11. Den prickade du precis. Kul och annorlunda med ett sånt hotell.
  Jag hittar fortfarande ingen bild jag kan använda... :-(

  SvaraRadera
 12. En minst sagt litterärt foto. Eftersom det var lite sådär charmigt suddigt så undrade jag för ett ögonblick om du hade varit djupt försjunken i en bok, sedan hastigt stått upp och tagit bilden. Men så såg jag i en kommentar att du inte lånat en bok. Ja - tänk vad en bild kan göra för att på mig att tänka...

  SvaraRadera
 13. Vilket trevligt rum. Verkligen litterärt och med spegeln med fönstret så fyller du kraven. Smart tänkt av dig Pumita.
  Jag kunde valt Hörnan med sin bokhylla, men passerade nyligen ett bra fönster. ;-)
  Du får ha en skön och trevlig söndag.

  SvaraRadera