10 december 2011

Veckans fönster - kinesiskt


Jag har bilder på Kinaslott i mitt insomnade datorskrälle men dem kan jag inte få fram idag och att ge sig ut på stan bland demonstranter och nobelfolk är inget alternativ så det får bli ett Veckans fönster-foto från spanska Alicante. Kanske mer dörr än fönster men de gula "rutorna" med dekorationer bakom gallret är fönster, tro´t eller ej.

13 kommentarer:

 1. Det taket ger en tydlig kinesisk signal. :-)
  Visst syns fönstren där innanför gallret.
  Det löste du snyggt, trist med strulande dator.
  Idag blir det verkligen inget stadsbesök, jag håller med dig. ;-)
  Själv fick jag äntligen använda ett arkivfoto.

  SvaraRadera
 2. Pumita! Där är du!
  Tänk att det är så kinesiskt i Alicante. Det hade jag ingen aning om. Då behöver man inte flänga iväg så lång för att få lite kinavibbar då.

  SvaraRadera
 3. Meeen här är du ju igen..jag som saknat dig så..du får väl inte bara försvinna fattar du väl :)

  Perfekt..kinesiskt så det förslår..

  SvaraRadera
 4. Erik: Fotoarkivet är min bäste vän. Det är inte ofta jag har möjlighet att ta kort på beställning och jag måste ju använda dem som jag har samlat på mig innan. :)

  Della: Javisst, här sitter jag och sörplar hemgjord latte och mumsar i mig några pepparkakor samtidigt som jag försöker plöja igenom mina favoritbloggar. Riktigt kul men ni har varit vääldigt produktiva under min frånvaro. ;) Kul att du hittade hem!

  SvaraRadera
 5. Anna: Jo, jag fattar men ibland måste man. Nu tänker jag inte försvinna innan någon säger till mig att göra det. ;) Kul att se dig också!

  SvaraRadera
 6. Jaaa! Kul att se dig här igen! Speciellt med ett spanskt kinesiskt fönster som man inte alls kan ana är spanskt. Hoppas du kommer åt dina gamla bilder så småningom.

  SvaraRadera
 7. Jaa, jättekul att vara tillbaks på favvotemat! Jag kommer antagligen att ha vissa svårigheter att få fram bidrag till Veckans fönster eftersom jag inte kommer åt alla mina bilder. Just nu har jag faktiskt rätt dålig koll på vad jag saknar... men vårens Mexikobilder finns ingen annanstans än i gamla datorn plus de som är på bloggen. Och tyvärr, det är inte prio1 just nu... men ska ta tag i det så snart jag kan.

  SvaraRadera
 8. Välkommen till Alicante du också;-) Tycker ditt fönster - eller dina fönster är riktigt coola, specielt då man inte förväntar sig dom i Spanien. Bra jobbat Pumita.

  PS. Lycka till med det gamla dataskrället. Ta hårddisken under armen å anlita en expert för att vara helt säker på att du inte tappar nå't. Jag tappade många bilder för två-tre år sedan och det känns än kan jag säga... DS.

  SvaraRadera
 9. Vad kul att du är tillbaka! Hoppas att allt gått bra med flytten.
  Kinesiskt fönster i Alicante...det fungerar ju det också. Ja, jag kanske måste fundera över vad jag har för något i mina arkiv jag också. Annars hade jag tänkt stå över den här veckan.
  Idag har annars all min tankekraft gått åt till att installera en bluerayspelare och försöka få den att kommunicera med min pc...pust.
  Ha en fortsatt skön lördagkväll!

  SvaraRadera
 10. Det är bara att hoppas att du löser datorproblemen så vi får se fler av dina fina och ofta kluriga bilder på Susannes fönsterteman.

  SvaraRadera
 11. Det ser kinesiskt ut så det räcker gott och väl tycker jag. De kinesiska restaurangerna utanför Kina verkar ha en förmåga att anpassa sig efter den lokala smaken. Här hemma är vi vana att riset kommer in med automatik till rätten man beställt, i Barcelona fick man extrabeställa ris för att få det. I Helsingborg finns/fanns det en kombinerad pizzeria/Kinarestaurang.

  SvaraRadera
 12. Taket signalerar Kina lång väg. Både dörren och fönstren ser väldigt vackra ut. Att förlora bilder är en mardröm. Hoppas det löser sig.

  SvaraRadera