20 januari 2012

Veckans fönster - felstavat


Att irra runt på stan och leta efter felstavade fönster... man kan få en diagnos för mindre! Susanne har satt oss på pottan ordentligt den här gången vilket förstås ökar min tillfredsställelse när jag lyckas lösa uppgiften... och med en arkivbild dessutom. Kreativitet räcker oftast en bra bit på vägen men den här gången behövdes det skarpsynthet (som en hök om jag ska vara ärlig). Och baskunskaper i spanska hjälper till också. Vad är då lösningen till veckans felstavade fönster? Jo, i texten som barnen har skrivit på dagisväggen i Alicante står ordet lapiz utan accent. Rätt stavning av penna på spanska är lápiz.

P.S. Hos Sassa kan man lyfta ut sin pension hos frissan, hihi.

29 kommentarer:

 1. "Baskunskaper i spanska"... så säger den ödmjuka, uppmärksamma och skarpa, i en och samma person.

  Passar på att önska henne en trevlig kväll och helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, om jag inte vore så ödmjuk vore jag perfekt! ;) Min tanke var att ordet penna brukar vara bland de första när man ska lära sig ett nytt språk. Är det inte så? Ett fönster, en stol, en flicka, en pojke, en penna typ... Så började jag lära mig svenska om jag inte minns fel. Önskar dig det samma!

   Radera
 2. Fyndigt löst, veckans fönster är verkligen av det klurigaste slaget...Och, ÅH, vilken underbar vägg!!!! Det syns ju att där är ett hus för barn! Det kan man inte säga om förskolan där jag jobbar... (ett vanligt trist smutsgult skolhus...)
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju rena turen att jag hade den här bilden i byrålådan. Förskolan finns i en av de äldre stadsdelarna i Alicante där de har kullerstensgator och låga hus. Det var jättemysigt.

   Radera
 3. Riktigt läcker vägg och fönster! Färggrant och fint, det gillar jag!

  Ha en mysig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De här färgerna skulle lysa upp tillvaron här hos oss också men det är inte många som vågar måla huset illgrönt och lila.

   Radera
 4. En helt underbart litet konsverk.Min spanska kunskaper efter ett års studier på gymnasiet räcker inte långt!
  HA en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr fick jag med bara en liten del av fasaden. Gatan var rätt smal.

   Radera
 5. Underbart..jag visste väl att du skulle fixa det..
  Tänk att vi lider av samma allergi..stavfelssjukan är som värst när andras fel råkar hamna i synfältet..

  Hi hi vilken tur att vi är felfria Lena..kramilikram från Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trägen vinner och fönsterbloggare är ett envist släkte, eller hur? =) Jag vill inte alls kännas vid att jag skulle stava fel och det gör väl inte du heller... inte ofta iaf... men även solen har fläckar. Mycket har jag blivit kallad men aldrig Lena. ;) Kram från Johanna

   Radera
 6. Helt underbar bild! Så färgglad och så mycket text som jag inte förstår. För mig kan det vara hur felstavat som helst... ;0)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stör inte mig heller. Inte ett dugg!

   Radera
 7. Impad. Men väggen var fin ändå!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Holaaa amiga! Det var länge sedan! Eller får man säga Hola till dig... det kanske är bara Ciaaaao som gäller numera?

   Radera
 8. Bravo! En himla glad bild - gillas :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst blir man glad av fasaden. Min favorit är den lilla taxibilen.

   Radera
 9. Sa du baskunskaper... Jaha, dina ögon är det nog inget fel på heller kan jag säga - en liten accent å du upptäckte den. Är mäkta impad måste jag säga.
  Älskar felstavningar - ja inte mina egna då - speciellt i restauranger eller caféer, både här hemma och utomlands. La ju upp en själv häromdagen "utmyckning".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar också dråpliga och komiska felstavningar och felsägningar men när jag ser stavfel i viktiga dokument blir jag gaaalen. Det ser så oseriöst ut.

   Radera
 10. Hmm, det var inte lätt att upptäcka den där tappade accenten. Men helt klart måste den vara där för att uttalet ska bli rätt enligt reglerna.

  Mycket Väl Godkänd, säger fröken. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, en får tacke! Jo, jag är ju besserwisser och felletare så... fast nu ljög jag. ;) Det var en ren slump att jag råkade se det.

   Radera
 11. Uppenbarligen ett välfyllt arkiv...och skarpsynt. Vilken härlig "muralteckning" och bild. Sprider glädje och värme i det gråkalla vädret man vaknar upp till idag. Tack för den, nu är jag genast på bättre humör! Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Arkivet är allt annat än välfyllt efter datorkraschen men jag hade tur! Tycker också mycket om såna här "muralteckningar" och den lilla texten, felstavad eller inte, ger en extra krydda.

   Radera
 12. Där satte du mig på pottan, jag läste texten ett antal gånger och kunde inte hitta stavfelet. Började betvivla mina spanskkunskaper, vilket jag kanske borde då jag inte såg avsaknaden av accent. Härlig bild oavsett.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen skugga över dig eller dina spanskakunskaper! Det är nog inte hälsosamt att vara så petnoga i alla lägen. ;)

   Radera
 13. Jag kikar på din bild och hittar ordet! Färgglad väggmålning. Snyggt gallerförsett fönster. :-)
  Du lyckas lösa temat bra.
  Susanne valde ett ovanligt svårt tema denna vecka.
  Jag ler verkligen igenkännande. Jag for själv runt igår och letade, helt galet beteende som bara gjorde mig frustrerad. Jag fann ingen felstavning, så jag löste det också med arkivbilder.
  Du får ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
 14. Åhhh, det var klurigt..speciellt om man inte har några som helst kunskaper i det språket, förbaskat fyndigt, på min ära... *L*

  SvaraRadera
 15. Fnissar till direkt, när jag läser om diagnos. Jo man letar, så man blir glosögd.

  Fiffig lösning, har dock inga baskunskaper.

  Klart man ska säga NEJ också, du har rätt :-)

  Ha en fin söndag. // Lissen

  SvaraRadera
 16. Ja, det skall ju vara Du som löser detta svåra tema, hade själv ingen och springa runt med kameran över hela stan gör jag ju inte just nu;)

  Härlig bild med en massa fint att bli glad av!

  annetet

  SvaraRadera
 17. Min spanska är nog för rostig för att jag skulle lägga märke till en saknad accent. Men målningen är fin, speciellt de små rara bilarna.

  SvaraRadera