22 april 2012

Skyltsöndag - byst


18 kommentarer:

 1. Men vad bra. Nu fick jag ju googla på Rubén Dario och lära mig en massa. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite uppvärmning inför resan kanske. Du skulle väl förbi hans hemtrakter också, har för mig det.

   För den som inte har googlat kan jag berätta att Rubén Darío var en nicaraguansk poet och journalist, en mycket betydelsefull sådan, som levde för drygt 100 år sedan, 1867-1916. Bysten är en gåva från den nicaraguanska staten till Alicante 1974.

   Radera
  2. Ja där ska jag förbi. Det var jätteintressant att läsa om hans liv. :-)

   Radera
  3. Ja, han tog nog ut svängarna ordentligt om jag inte minns fel så det finns en del att läsa om hans leverne. =)

   Radera
  4. Della: Du måste bara ta massor av bilder i León! Och visa på bloggen sen! Vill se hur det ser ut numera. Försök vara där under La Gritería, den 7 eller 8 december (om du nu ska stanna borta så länge). Det är en stor fest speciellt i León, där alla går ut på gatorna i kvällen och de olika stadsdelarna tävlar med stora dockor, Gigantonas. Folkliv verkligen.

   Radera
  5. Bra där, Sassa! Massor med bilder från Nica beställda... och inte bara därifrån, hela CA! :)

   Radera
 2. Onekligen en byst - inte i min smak direkt kan jag säga. Men med tanke på vad han har åstadkommit (googlat honom i Wiki) så är han värd att skyltas för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tänka mig att han är alldeles för beige för din smak. :)

   Radera
 3. Jodå, Rubén Darío känner jag förstås till, även om jag skam till sägandes aldrig läst något av honom. Han är djupt hyllad i sitt födelseland och har fått nationalteatern i Managua uppkallad efter sig liksom en park i León där jag jämt gick förbi när jag bodde i landet. Om jag minns rätt finns det en inskription med hans poesi på en vägg vid parken. Ska se om jag hittar några gamla bilder på den. Säkert finns det fler monument och platser uppkallade efter honom.

  Och även denna vecka hänger jag på din skyltutmaning. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tog jag för givet att du gjorde, kände till honom alltså. :) Jag har tyvärr inte heller läst ngt av honom så du behöver inte skämmas ensam. En nationalskald, kan man väl säga. Metapa, orten han föddes i, är omdöpt och heter Ciudad Darío. Vore jättekul att se bilder om du hittar några. Jag kom ju aldrig till León på min resa. När jag var i Granada och skulle köpa bussbiljett fick jag veta att vägen var bortspolad så det gick inga bussar.

   Kul med en söndagsskylt, en mycket rolig sådan! =)

   Radera
  2. Jodå, Ciudad Darío minns jag. Nära Matagalpa om jag minns rätt.

   Bortspolad väg till León? De två vägarna dit brukade hålla trots regntid fast de har kanske inte rustats upp sedan dess. Eller det kanske var vägen mellan Granada och Managua som var bortspolad.

   Jisses vad jag längtar tillbaka nu. Måste komma dit igen.

   Radera
  3. Jag kanske kommer ihåg fel... det är åtta år sedan jag var där... kan ha varit vägbygge eller ngt liknande men vägen mellan Granada och León var i alla fall avstängd och inga bussar gick så jag fick åka till Managua istället.

   Radera
 4. Vad man lär sig! Jag hänger på med en skylt, och länkar till din bild. Hoppas det är OK? (Kom fram till att skeppet hos mig heter Sjandarm.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart det är OK! Blir bara glad om du hänger på! :)
   Det enda jag inte vill är att någon tror att det är en fotoutmaning för det är det inte. Alla som vill får norpa idén om att skylta på söndagar men jag kommer inte att samla ihop några bidrag och det behövs ingen länkning heller. Själv postar jag ett inlägg när jag känner för det.

   Radera
 5. Har aldrig hört talas om honom, men nu vet jag. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte jag heller innan jag pluggade spanska och åkte iväg till Centralamerika. :)

   Radera
 6. Har glömt bort skyltsöndag idag, men jag har ju fullt upp med att googla på Din skylt så det får vara så, bra att Du ger Della lite uppvärmning inför resan;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ingen fara, jag skyltar inte heller varje söndag. Nästa vecka lär det inte bli ngt. :)

   Radera