2 december 2012

Skyltsöndag - söndagsfika

Det tog verkligen emot att passera caféfönstret med bara en bild i bagaget. Inte speciellt svag för sötsaker men en rykande espresso och en liten vaniljkaka gör mig salig eller åtminstone lycklig resten av dagen. Cafés Farggi är snygga att se på men sötsliskiga så man baxnar! Nu är jag alldeles ute och cyklar förstås eftersom jag borde avbilda pepparkakor och lussekatter idag men ni vet ju redan hur de ser ut...

16 kommentarer:

 1. Skulle mycket väl kunna tänka mig att bli bjuden på fika där! Nu har du en fin skylt till dig hos mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag säger till när jag ska dit nästa gång.

   Radera
 2. Även för denna icke-kaffedrickare ser den där koppen med espresso riktigt lockande ut. Ska det vara kaffe, ska det vara riktigt kaffe.
  Har lagt in en söndagsskylt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det, inget kaffeblask från Costa Rica. ;)
   Fast jag måste säga att ni hade otur och hamnade på fel ställe.

   Radera
 3. En capuccino för mig, tack. Har köpt 2 kaffemaskiner jag ska ge bort i julklapp, men vill också ha en själv ;). Översättningsproblem på min skylt idag, kanske du kan hjälpa till?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så talar en äkta finländsk kaffemoster. ;)
   Jag ska se vad jag kan göra ang översättningen.

   Senare: Inte mycket att göra åt... Tack för ett gott skratt!

   Radera
 4. Hm, ser inte så läskande ut i mina ögon. Dricker inte kaffe och kakan ser ut som ett infekterat sår... ;0P

  Skyltar jag med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, du vet inte vad du går miste om, arma människa! ;) Att avstå kaffet, det köper jag för espresso är ju kaffesmak gånger 10 men den där lilla kakan... den är så smarrig! Om den är färsk dvs. Den är precis lagom stor, två tuggor om man äter fint och bara en om man är glupsk. Mormorshostan (vaniljkrämen) i mitten är godast. :p

   Radera
 5. Now we're talking. Den där lilla kakan är precis lagom att skölja ner med en espresso. Snyggt fotad också.
  Hoppas du inte fryser ihjäl i rådande 12 minusgrader...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heeej, det blev soligt och varmt här så fort du klev in! :) Och så har du vett att uppskatta en god pastel de nata till skillnad från vissa andra (skojar bara med Hanna som kväljs av variga sår)! ;)

   Radera
 6. Förstår att du svårligen kunde gå förbi, trevlig skylt. Det ser gott ut med en capuccino eller kanske en liten kopp stark espresso och en liten god kaka till.
  Där kunde jag gärna stanna till och ta en fika! Vi verkar bli ett gäng. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, en eftersläntare... eller jag började med förmiddagsfika och sitter här än. Var bara hem en sväng på kvällskvisten för att se att huset står kvar. ;) Sätt dig ner och ta av dig mössan och halsduken. Blir lite väl svettigt i den portugisiska värmen. Kul med så många som vill ta en fika!

   Radera
 7. Den perfekta espresson och sötsaken därtill vill kroppen som tycker det är dags för förmiddagsfika ha nu. Skallen som ser att klockan är långt över midnatt tvärvägrar att ge kroppen vad den vill ha ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen in, Lena! Här serveras fika dygnet runt, en klar fördel för alla jetlaggade själar och andra nattsuddare. Slå dig ner så kommer fikat alldeles strax. :)

   Radera
 8. Ser inte alls dumt ut det där :-)

  SvaraRadera
 9. Ååååh, pastel Nata - yummy!!

  SvaraRadera