29 mars 2013

PUMITAs 15 secs of fame

Det sitter långt inne att säga ngt positivt om snö men till slut så: det vita eländet täcker åtminstone en del av färgen som ger undertecknad aversion och en stark lust att vomera. Prinsessan som bor i den rosa lekstugan är säkerligen överlycklig. Själv saknar jag gullegull- och puttinuttgenen.

På tal om skär... i veckan fick jag frågan om att ställa upp på en bloggpresentation på Veckans fönster, just på skärtorsdag av alla dagar. Vad är det för fråga?! Smickrad är bara förnamnet men allvarligt, Sassa, du kunde ha valt en annan dag. Vet att du var tveksam men förmodligen tog viljan att uppleva a historic moment överhanden, dvs. att se skär och Pumita i samma mening. OK, jag förlåter dig... men bara för att det är du.

Som jag förstår har Susanne under en tid haft funderingar på förnyelse på Veckans fönster och jag har undrat ängsligt vad det kan tänkas innebära... med viss rätt eftersom temavalen säger en del om att det kan innebära bekymmer för oss fönsterfotografer. Med facit i hand, jag behövde inte vara orolig: bloggpresentationer är ett välkommet och mycket trevligt inslag i min favoritutmaning! Den här veckan har turen alltså kommit till PUMITA. En träffsäker beskrivning i ren... och skär, haha, jag vet att den är dålig!... Pumita-anda. Mitt alterego niger och tackar och själv ler jag förtjust. Tack, Susanne, molte grazie! Och som om det inte var nog... fina kommentarer från bloggkompisar också. Tack så mycket! Sol på er alla och Glad Påsk!

Ooops, höll på att glömma... jag fick välja tema, ingen annan att skylla på... hur ska det gå?! Temat för veckan är ORIENTALISKT. Beredd på en lång utläggning om varför? Inte mig emot men jag besparar er. Tror att temat passar de flesta.. med lite fantasi även om man inte har besökt Österlandet. Ser fram emot att få kika på många orientaliska fönster i kväll och senare under veckan!

27 kommentarer:

 1. En söt liten skär stuga som matchar snön perfekt färgmässigt, fast bilden kan väl knappast vara nytagen? Har ni så mycket snö så lider jag med er...

  Det var skoj att läsa om dig hos Susanne, du är ju faktiskt en frisk fläkt här i bloggbubblan vi lever i, vad vore bloggandet utan Pumitas bilder och ord :0) Fick klura lite på det orientaliska fönstret, men jag tror jag hittat ett, som dessutom inte kräver en lååååång förklaring ;0P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Hanna, nu blir jag alldeles generad! Men kul att det inte bara är jag som gillar tokerier. ;)

   Och jag ska aldrig mer förklara nåt för dig, bara så du vet! ;) Tror du på det? Inte jag heller. =)

   Radera
  2. Ja, just det... glömde svara ang bilden: nej, den är inte nytagen. Jag tog den på Juldagen när jag besökte Tomten i Finland. Snö har vi men inte så där mycket som tur är.

   Radera
 2. Skär i skärtorsdag har inget med färgen att göra, så var inte orolig.
  Men nog är den skära lilla stugan i all den vita snön ganska puttinuttig. :-)
  För övrigt snöar det just nu här i Malmö. Ha en fortsatt fin påskhelg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har lärt mig genom bloggrundan att det handlar mer om tvagning och sånt. Skönt att höra! ;)
   Snöar i Malmö?! Det var illa. Du får hålla dig inomhus och pimpla eggnog istället. Glad Påsk!

   Radera
 3. Ja, fy för den lede så slisksöt bild! Har du verkligen tagit denna?
  Kul att läsa om dig hos Susanne! Glad påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, det kan man undra! Det var så kallt att jag inte kunde tänka klart... jag visste inte vad jag gjorde.

   Radera
 4. Jag tycker stugan är söt och jag bara älskar din vinterbild! Inte alls svårt att säga något fint om vintern när den presenteras såhär fint! :O)) Men du...du ska nog inte besöka mig då om du inte gillar rosa! ;O)
  Och orientaliskt! Det är ju helt omöjligt ju....jag blir helt ställd!

  Ha en fin påsk!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för varningen! Men jag är modig och antar utmaningen att besöka din blogg. ;)
   Orientaliskt är inte så svårt... använd fantasin! ;)

   Radera
 5. Just till det här temat passade det ju med den råååsa stugan ;) Annars kan man ju photoshoppa ;)
  Önskar dig en fin påskhelg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade jag fått som jag velat hade stugan inte varit rosa, det kan jag lova. Snön är det svårare att göra ngt åt. ;)

   Radera
 6. Jösses flicka lilla! Även solen har sina fläckar! Vad skådar jag, SNÖBILD hos kära Pumita!!!
  Förstår att snö och rosa är som att blanda pest och kolera,eller...?
  Även jag gillade skarpt Susannes hjärtliga beskrivning av dig. Det är spännande detta att man vet "allt och ingenting" om många bloggare. Det är det som gör det lite spännande!
  Ha det gott och självklart har jag letat fram ett orientaliskt fönster, kanske tom två....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pest eller kolera... absolut! Hoppas att du inte satte eftermiddagsfikat i halsen. ;) Undrens tid är inte förbi, fast egentligen är det så här: lika mycket som jag ogillar rosa och snö, lika mycket gillar jag överraskningar och det lyckades jag tydligen rätt bra med, haha. Och så överdriver jag som vanligt. :)

   Visst är det lustigt hur man skapar sig en bild av sina bloggkompisar i bloggbubblan - vilket bra ord som jag norpade från Hannas kommentar här ovan. Själv ser jag mig varken som liten eller flicka men OK, säger du det så. ;)

   Radera
 7. Många småflickor skulle säkerligen vara överlyckliga om de fick bo i "din" skära stuga! Första gången jag såg ett rosa hus var i Norge för många år sedan och jag kunde knappast tro mina ögon! Ett SKÄRT HUS!!!! Huga!
  Kul att du är uppmärksammad på Veckans fönster och därmed har bestämt tema! Men du, vad kännetecknar ett orientaliskt fönster? Allt som inte är som hemma?
  Glad påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rosa hus kan vara... OBS! KAN VARA... snygga i en kolonialstad i Latinamerika men inte runt husknuten här hemma.

   Du har definitionen av orientaliskt ganska klar för dig, tror jag. Fast å andra sidan, det finns orientaliska inslag inom Sveriges gränser också... så det beror på vems hem du menar. ;)

   Radera
 8. Ljuvlig bild på tårtrosen i grädden! Gissar att den är rätt ljuvlig i sommarens marsipangrönska också!
  Nu måste jag ju kika in på veckans fönster, har bara varit med en enda gång för ganska länge sedan ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde du gillar blått.... fast det ena uteslutar inte det andra iofs. ;) Kul att du är med på Veckans fönster också!

   Radera
 9. Jag gillar din lilla rosa lekstuga. Passar bra till den snötyngda naturen!
  Önskar dig en skön och avkopplande påskhelg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man, så olika det kan vara. Ha det gott du med!

   Radera
 10. Det var fina ord du skrev här. Och jag sitter och småskrattar när jag läser dem - som vanligt när jag hälsar på här hos dig. Funderar förresten på om jag skulle välja skärt som tema någon gång. Har du något fönster då? Det du visar här hade ju passat in förstås.

  Förresten så är det inte bara små flickor som gillar rosa. Min yngste son hade en period med rosa tröjor, tror det var i mellanstadiet. Och den äldste ville ha rosa och glittriga skor när han var liten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du att jag skulle banga om du hade skärt som tema?! Aldrig! Om inte annat så har jag en till bild på den där lekstugan, från en annan bildvinkel. ;)

   Iofs ett tag sedan dina var små men skönt att barn idag kan välja de färger de gillar. När jag var i 10-års åldern stickade min mamma en rosa tröja till mig. Jag vägrade använda den. Det kanske inte låter märkvärdigt, idag har ungarna en egen vilja, men hos oss var det inte så. Inte då. Jag fick kämpa och jag gav mig inte. ;)

   Radera
 11. Ja du är inte ensam om att ogilla just rosa. För egen del har det aldrig varit en färg i min smak. Nej fy MEN för något år sedan började jag faktiskt använda rosa så smått i kläder. Min favoritfärg har alltid varit rött, men nu när jag börjat bli BLOND är det mildare mot huden med rosa. Japp rosa har blivit en färg för mig. Tänk jag som alltid varit en pojkflicka har gått och blivit kär i rosa som jag aldrig ens kunde drömma om som flicka. Har jag blivit vansinnig tro? Inte ens min son klädde jag i ljusblått som baby. För ljusblått till pojkar och skärt till flickor. Det gillar jag inte, men så är det. Glad Påsk och tack för ett trevligt inlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det samma! Kul att du delar med dig av dina tankar. Tror inte alls att du har blivit vansinnig. Man föds inte med en smak och har den resten av livet... man är ju inte dummare än att man kan ändra sig. ;)

   Radera
 12. Kan inte låta bli att fundera om di har PS:at huset i rosa, för jag kan inte tänka mig att du fotat det alldeles själv;-) Skojar bara!

  Kul att du fick välja tema - alltså vandrar jag vidare till nästa inlägg hos dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Busted! ;) Näru, jag har gjort det. Jag har förevigat denna syn som jag sent ska glömma... det var egentligen onödigt att den fastnade på bild. =)

   Radera
 13. Vilken läcker bild om man räknar bort snön eller det kanske är just den som gör bilden så bra;-)
  GLAD PÅSK från oss alla

  SvaraRadera