28 maj 2013

Onsdagstema - kvinnofrågor

Det är inget lätt tema Birgitta har valt så jag får presentera min egen tolkning med en äkta Pumita-twist. Inte så många karlar - inte ens i Amsterdam - som blir av med sina handväskor så visst måste det här vara en kvinnofråga?! Och eftersom det fortfarande är tisdag passar jag på att klämma in bilden som ett bidrag till TisdagsTema som är varning. Visst skulle bilden passa bra till skyltsöndag också... men nu ska vi inte överdriva!

23 kommentarer:

 1. Ha ha - Sannerligen en kvinnorfråga med dessa handväskor :)
  Härligt bidrag!

  http://birgittas.wordpress.com/2013/05/28/womens-issue/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag funderade på en affisch på Ladies night från Mexiko men den här bilden känns roligare. :)

   Radera
 2. Jag är helt fascinerad av allt kvinnfolk som slarvar med sina handväskor eller visar tydligt var de lägger plånboken (t ex stoppar ner bussbiljetten i plånboken när de kliver på bussen). Tror att det först är när man blir bestulen som man inser att man varit slarvig. Själv använder jag aldrig handväska, minns när mamma blev bestulen i London när jag var tonåring och senare blev jag vittne till en väskryckning ...

  Men jag gillar din skylt, synd att den behövs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder väska med axelrem ibland men låter den aldrig dingla så där. Det är ungefär som att säga: "Var så god!"

   Radera
 3. En härlig tolkning av en kvinnofråga! Ska ut och resa om några dagar, då ska jag ha din skylt i tankarna!
  Svar: Det är min tolkning att kvinnorna inte bestämmer själva! Det var kanske dumt att skriva så, jag tar bort den formuleringen!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Extra viktigt att komma ihåg på resande fot. Jag är iaf vimsigare än hemma, fast samtidigt mer vaksam... hur nu det går ihop. =)

   P.S. Svarade hos dig för det blir mer sammanhängade så.

   Radera
 4. Okej, vi kvinnor har väskor, men männen då? De stoppar ned sina plånböcker i bakfickan som om den låg säkert där. De påstår att de känner om någon tafsar på dem, jag är skeptisk. Skylten borde varna männen också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket man kan lägga in i sin tolkning... eller budskapet kan vinklas på många sätt. Tänk om de menar att bara runda blonda tanter är så oförsiktiga att de blir av med sina ägodelar. ;)

   Radera
 5. Kul skylt! Det är väl fortfarande så att det är flest kvinnor som blir bestulna på sina plånböcker. Jag ser dagligen tjejer/kvinnor på stan som har noll koll på sina handväskor. Det är svårt att veta var man ska ha sin plånbok. Jag har oftast ryggsäck. Ibland tar jag plånboken i en av byxfickorna (om jag har några!) när det är riktigt trångt, men jag efterfrågar verkligen en innerficka i jackor/kappor även för kvinnor.

  SvaraRadera
 6. En av anledningarna till att jag inte har handväska;-)

  SvaraRadera
 7. Nydelig tolket med snert.
  Menn har lommer (derfor det heter lommetyver?) kvinner har vesker :)
  Ha en fin dag.
  Mormor

  http://www.starbear.no/mormor/2013/05/29/kvinnesporsmal/

  SvaraRadera
 8. Ha! En kombo. Bra att du inte ta skyltsöndagen i samma för vad ska jag då vänta på? ;

  SvaraRadera
 9. När såg du en kille med handväska senast??!!!! Så visst det där med handväskor är en kvinnofråga, i högsta grad;-)

  SvaraRadera
 10. Bra tolkning och jag lämnar handväskan hemma och tar något mindre som är lättare att hålla reda på när jag är i storstan. Annars håller jag hårt om väskan:-)

  SvaraRadera
 11. Nu fick du till det med två teman på en gång! Bra att du sparar något till söndag!
  Mycket talande skylt! Själv föredrar jag att fylla fickorna.

  SvaraRadera
 12. En mycket passande tolkning!!

  SvaraRadera
 13. Där fick du två flugor i en smäll ;)

  SvaraRadera
 14. Det löste du snyggt !! Passar dessutom perfekt till Tisdagstemat. Har aldrig blivit utsatt för någon som försökt rota i min väska trots att jag är ganska så slarvig. Ett perfket offer med andra ord ;-)

  SvaraRadera
 15. Inte illa, två flugor på smällen (nu när vi ändå är inne på kvinnofrågor). En varning som är en bra påminnelse för oss tankspridda. Fast vad mig beträffar har jag inte så mycket till handväska. Dessutom alla gånger när plånboken är borta har jag liksom lagt den hemma, under något eller glömt den på något fik och får larva tillbaka för att hämta den. Fast det var ju en annan historia plus din skylt är mycket välfunnen, rolig och pumitisk :)

  SvaraRadera
 16. Hahaha, vilken charmig skylt!

  SvaraRadera
 17. :) ja det var en bra tolkning!

  SvaraRadera
 18. Nja Pumita, jag vet inte om just det här är en riktig kvinnofråga. Handväska OK visst men män har ju sina plånböcker i bakfickorna på byxorna och där kanske de är åtminstone lika lätta att ta! Men bilden/skylten gillar jag ändå - så allt är OK!

  SvaraRadera
 19. hehe... du är härlig med dina bild-tolkningar! ;-)

  SvaraRadera