10 juni 2013

Veckans fönster - valfritt

Bakom dessa fönster förändrades landets historia. Fasaden är grå och trist, på taket vajar en blåvitröd flagga som jag har avsiktligt lämnat utanför bild för att inte ge för lätta ledtrådar. Var är vi? Det rätta svaret hittar du här.

7 kommentarer:

 1. Ja pratar man om Pinochet och Chile är det nog klokast att lämna eventuella "flaggspår" utanför bilden.
  Men vet (nej inte vett, för det vet jag att jag har... ibland, men definitivt inte alltid;-) ) du, jag absolut älskar bilden p g a speglingen i mittfönstret, som dessutom är det enda som är öppet.
  En helt fantastisk bild, en av dina allra bästa!

  SvaraRadera
 2. Utan att läsa föregående kommentators svar så hade jag nog gissat på att det är presidentpalatset i Chile där Allende fick regera en tid och också mötte sitt bittra öde. Fönster med historia.

  SvaraRadera
 3. Ja jag är då mäkta tacksam för länken för hade inte en susning. Nu har jag plötsligt stor respekt för den tunga fasaden och för dig som varit där. Vilken upplevelse!
  PS grunnar fortfarande på din snuskiga fantasi ;) DS

  SvaraRadera
 4. Jo, jag säger också Moneda, även om det lite liknar Palacio Nacional i Managua. Men Nicaraguas flagga är blåvit och inte rödblåvit. :)

  Hmm, och nu upptäcker jag att du länkat till Moneda också. Klickar mig inte in däremot för nu ska jag strax iväg till jobbet och det är lätt att fastna på wikipedia.

  SvaraRadera
 5. Pampig byggnad som jag inte kunde placera så jag var tvungen att kika på ledtråden! Snyggt med de lite ljusare fönstren i bilden!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 6. Gissade latinamerikanskt palats och hade rätt, var nära att brista ut i
  ♫ Don't cry for me Argentina ♫
  men det var fel balkong och fel land ...

  Tänker ofta på Dagmar Hagelin.

  SvaraRadera
 7. Och så klickade jag på här-länken och det var som jag trodde, men jag visste faktiskt inte vad själva byggnaden hette.

  SvaraRadera