18 augusti 2013

Skyltsöndag - B som i bar


Färgglatt och trevligt i övrigt men de där vita parasollerna ser riktigt tråkiga ut.*
Tur att man slipper se dem när man sitter där i skuggan och sörplar i sig det man har valt.

Sassa kläckte idén om att ha ett skyltord på B den här veckan. Inte dumt alls tänkte jag men först när jag fixat till skyltbilden kom jag att tänka på det: heh, det är ett B på min skylt! Själva ordet bar är väl inte jättespännande eftersom det inte är typiskt spanskt men det börjar på B iaf. Det där med bokstav förresten - varför heter det ett B när det heter en bokstav? Min logiska hjärna protesterar vilt! När det kommer till det spanska ordet för bar föredrar jag spanskklingande ord. Barra däremot betyder något helt annat, visserligen kallas bardisken för barra, men ordet har många andra betydelser (några hittar du här, jag kan tillägga att barra de pan betyder baguette och barra de chocolate är förstås en chokladkaka). Kan inte någon täppa till truten på den där språknörden?! Fram med skyltarna!

*Fast å andra sidan, de är iaf inte rosa!

27 kommentarer:

 1. Nä du! Inte blir det något på B inte! Betydligt allvarligare än så är det hos mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår dig! Prioritering är A&O i det läget. =)

   Radera
 2. Fast jag tycker mig ana en stänk av rosa där på glasskylten längst nere till höger. Eller är det min skärmkalibrering som spelar mig ett spratt?
  Barra de chocolate som på engelska blir chocolate bar, och så är vi tillbaka igen. Choklad är gott förrensten. :)
  Jag anammade inte det här med skylt på b - det blev för besvärligt. ;) http://vardagettaventyr.blogspot.se/2013/08/skyltsondag_18.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din skärm är säkerligen prima vara, det tvivlar jag inte på. En glasskylt utan rosa låter som en omöjlig ekvation men nu var det de vita parasollerna jag syftade på. Barra de chocolate, det är super! :p Och som jag skrev nedan, jag har inte bett om att få se era ben. ;)

   Radera
  2. Tack för det, för skyltsöndag är ju ändå skyltsöndag och där råder skyltanarki. :)

   Radera
 3. Fast å tredje sidan kallas ju hela stället La Rosa-någonting ;)
  Barr har vi i svenskan också, typ ett annat namn för tacka som i järntacka, silverbarr och guldbarr. Tror jag sa hon och öppnade näbben i en språkfråga igen. Att jag aldrig lär mig, nån språkmänniska är jag INTE men ord är kul :)
  Tog fasta på B - B som i Biograf - det var så enkelt idag, bara att ändra rubriken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det har du rätt i men å fjärde sidan följs Rosa av Leda som är den logiska konsekvensen, iaf för Pumita. ;) Varför skulle inte du vara språkmänniska? Det var det dummaste jag hört. Och du, barr är också hår, iaf på Söder. :) Biografer går alltid hem hos Pumita, med eller utan ben.

   Radera
 4. Har lagt in en skylt idag efter ett uppehåll och min skylt har flera ben. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul att du har ryckt upp dig! Eller ska jag säga att du är på benen igen? ;)

   Radera
 5. Zzzz... är alldeles för trött i dag för att ens orka tänka, så jag skippar din språkskola. När det gäller "barra" tänker jag bara på alla jäkla granar man släpat hem genom åren ;0) Skulle hur som helst vilja slå mig ned under ett av parasollerna och bara mumsa i mig läckerheter hela dagen lång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte meningen att jag skulle påminna dig om julens avigsidor än! Det är iaf några månader kvar... Och vad har du gjort som är så trött? Hoppas att det var nåt roligt! :)

   Radera
 6. B !!! Jaha.. och hur skulle vi andra veta det då var det tänkt ;-) Så här har jag suttit och jobbat med "min" fina Skylt helt i onödan alltså. Hur jag än vrider och vänder på den så finner jag inget B. Men, det är ju bara en lek. Tjohooo.... så jag är med ändå.
  Kan jag möjligen få en barra de chocolate medans jag tittar på din fina skylt tack. Hann ju inte med att äta frukost ens ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Määh, vad har du gjort av glaskulan?! Har den gott sönder? ;)

   Inte har du jobbat i onödan, inte alls. Skyltsöndag har inget tema och kommer aldrig att ha det. Rubriken jag sätter är "bara min", ett sätt att skilja de olika inläggen åt eller mest bara för skojs skull. Nu har inte jag ngn barra de chocolate hemma. Går det bra med en nektarin? De är söta och goda också. :p Fast nu måste du ha ätit både lunch och mellis... klockan är ju snart läggdags.

   Radera
 7. Ja du, hade du lagt upp en rosa skylt så hade jag bojkottat det här;-)
  Men nu får jag leta nytt i stället:-( Här går världen nämligen inte under idag som den gör hos Kråkvinklar. Annars hade jag ju haft en perfekt ursäkt jag med;-)
  Å en skylt på en barranco har jag inte heller;-)
  Ses ikväll:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, BP! Det känns bra att vi förstår varandra i färgfrågan. ;)
   Det vore ju förskräckligt om världen gick under pga brist på ben... eller hur var det nu igen? Jag är totalt förvirrad!!! ;) Och inte ens en skylt på barranco. Nu får du förklara dig! ;)

   Radera
  2. Bra att du är/var lika förvirrad som jag blev i slutändan. Skitkul ju:-)
   "Barra däremot betyder något helt annat"... det var det jag syftade på och försökte vara rolig... utan resultat så klart;-) Humor doesn't travel som maken säger. BARRAnco, ja du vet dessa barrancos de sätter upp i Spanien för störtregn. Allt vatten förväntas samlas i dom och "pysa ut" till havet i stället för att skapa översvämningar. Å de fungar... för det mesta. Googla!

   Radera
  3. Nu bidde det lite fel... som omväxling, haha... jag menade att du behöver förklara dig VARFÖR du inte bidrar med en bild på BARRAnco! :)

   Radera
 8. Nu svarar jag alla och envar... bara en kortis, mer ikväll... Nej och åter nej, "B som i..." är inget tema! Hur kan man ha ett tema när det inte finns ngn fotoutmaning? ;) Skyltsöndagen är helt kravlös (skönt, eller hur?!) och var och en visar det man vill visa eller låter bli. CU L8R! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att visa sina ben är också frivilligt! ;)

   Radera
 9. Himmel det slog mig plötsligt att du måste ha fullt upp med att flänga runt i världen för att samla in skyltar o fönster.

  Hmmm jag klurar på hur många mappar du har med dessa rubriker i ditt digra arkiv. Tokmånga kan jag tro.

  Tänk vad ögonen dras åt just objekt man samlar på. Jag kan t.ex åka bil o se ett fönster vimla förbi som jag bara skulle vilja föreviga på stört..ibland är det lite svårt bara när bilen far fram i över hundra knyck..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, inga specialmappar öht för någonting... jo, för varje resa för sig men annars har jag inte strukturerat upp efter datorbytet. Gillar ordning iofs men känner inte att det är prio 1. Får sitta på hemmet och sortera sedan. ;) Tar en skylt mest på måfå och fotar allt jag springer på. Ungefär som med fönster. Så gör väl alla bloggare?! ;)

   Radera
 10. Ha, ha! Jag funderade över om det var ett tema men kom på att högen på min skylt börjar just på B....så det måste ju bli godkänt antingen det är tema eller ej!
  http://litenfagel.blogspot.se/2013/08/skyltsondag.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur du hade! Annars vet jag inte hur det skulle ha gått. ;)

   Radera
 11. Ha! Märkte du att vi satt och skrev på varandras bloggar precis samtidigt? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gjorde vi?! =) Nu fick jag en bild framför mig... text som kommer fram en bokstav i taget på en skärm, som i såna där spejsade tv-serier och så knastrar det, haha.

   Radera
 12. Jodå, jag fick till en skylt idag också, så här i söndagens sista timme. Och där är något stort på B, men inte i skylten och så har jag förstås något rosa åt dig också - av en ren slump, tro mig! Det var inte meningen, jag lovar. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du hann! Men jag missade på söndag... för en måste ju sova mellan varven. Jag förlåter dig för färgen bara för att du inte hade ont uppsåt. ;) Och så älskar jag böcker också.

   Radera