30 november 2013

Veckans fönster - valfritt

Temat skulle likaväl kunna vara smutsigt för har ni det klart smutsigaste fönstret jag såg under resan, förevigat i Iguaçu Nationalpark, alltså på den brasilianska sidan av de berömda vattenfallen. Nästan i klass med mina egna men de ingår inte i ett världsarv. Inte än. Jag vill passa på att önska vår fönsterguru Susanne en skön och fotorik semester in the Big Smoke i Aussieland. Good on ya! Ni andra får ha en riktigt trevlig helg!

19 kommentarer:

 1. Nej, men vad ser jag! La viejera ha regresado a su blog. Bienvenida a casa! Hoppas Argentina var snällt mot dig. Och du fick se vattenfallet i Iguazú! Nu blir jag avundsjuk ju. Fast det ska jag väl inte vara för jag har ju mina äventyr framför mig nu, ända till mitten av januari. Hoppas bara jag fixar engelskan. Den är ju lite knepig för en spanskitaliensktalande. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Muchísimas gracias! Argentina var mycket snällt mot mig, resan var lyckad på alla sätt. Höjdpunkten var helt klart Iguazú-fallen, helt fantastiskt! Såg dem både från argentinska och brasilianska sidan. Trodde inte att det var så viktigt att åka till Foz do Iguaçu (Brasilien) men riktigt glad över att jag ändrade mig. Det var lite mer turistiskt men folk tjoade och skrattade och var precis lika lyckliga som jag. En kille blev så glad att han stod på händerna på utsiktsplatsen. :) Hamnar på min 10-i-topp-lista. Inte killen alltså, utan Iguazú.

   Klart du fixar engelskan! Annars får du ta till händer och fötter... det gjorde jag... på ett hantverksmuseum i Corrientes fanns det en butik där jag tittade på ringar (min kubanska snäckskalsring går av vilken dag som helst och jag behöver en ny). Vad är det här för material? frågade jag tjejen som visade mig runt. De sålde textilier och föremål som ursprungsbefolkningen har tillverkat. Det är "asta", säger hon. Ööh, vad är asta? undrar Pumita. "Asta", säger hon, kröker pekfingrarna vid tinningarna. Ahaaaa, asta. Det är horn förstås! Japp, jag vill ha den.

   Radera
  2. Och först nu hittar jag det här svaret. Ja ja, så är det när man (=jag) inte kollar runt tillräckligt i bloggosfären. Nu hittade jag hit i alla fall och kan svara att engelskan väl går sisådär. Tur jag har sonen med mig som pratar engelska som vilken inföding som helst. Försöker jag så går det väl hyfsat i början men så rätt som det är så slinker det med en massa spanska ord som den som lyssnar förstås inte förstår. Tur hade jag däremot på hotellet i Sydney (då jobbade sonen ännu och hade inte tid med mig) när jag skulle till Blue Mountains och ville ha upplysningar om hur jag bäst skulle ta mig dit. Förklarade att min engelska inte var så bra och då undrade killen i receptionen vilket språk jag föredrog. "Svenska, men också spanska eller italienska" svarade jag, men på engelska. Så då fortsatte han på italienska och vi förstod varandra hur bra som helst. Dessutom bodde han i Katoomba där jag skulle stiga av tåget.

   Radera
  3. Men Susanne då, du om någon borde väl veta att jag vill ha sista ordet! ;) Men kul att du hittade iaf även om det behövdes en ordentlig omväg... från andra sidan jordklotet! =)

   Inte för att jag vet men jag undrar om inte du lägger ribban högt. Man behöver inte tala perfekt för att bli förstådd, säger hon och försöker övertyga sig själv minst lika mycket. ;) I Sydney är de vana vid turister men tycker ändå att det är mycket bra service att fråga vilket språk du föredrar. Tummen upp för det! Kan tänka mig att han blev glad över att du skulle till hans hemtrakter. Det brukar vara populärt. :)

   Radera
 2. Vilka härliga värmande färger!

  SvaraRadera
 3. Läcker bild, men fjärilar tycker jag är lite lurigt otäcka...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ganska många som har svårt för fjärilar. Jag förstår inte det riktigt... men vi är olika. :)

   Radera
 4. Hoppsan !! Är du redan på gång ;-) ..och med en vacker fjäril dessutom. Riktigt vacker tycker jag din fönsterbild är med många sköna färger och en härlig grönska. Utanför mitt fönster vräker regnet ner just nu. Trevlig helg till dig också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, otålig som jag är... ;) Saknar värmen, det är det sämsta med att komma hem... eller förresten, det är nog mörkret. Det regnar inte just nu iaf. Alltid något.

   Radera
 5. Hej Pumita! Roligt att du är här igen!! Väntar med spänning på att få se o höra mer om din långa resa...! Och fönstret är fantastiskt fint med den vackra fjärilen. Kram fr Ninnie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej hej! Kul att vara här och roligt att få besök! :) Bilder kommer även om jag inte har fotat så där jättemycket den här gången. Sköt om dig! :)

   Radera
 6. Välkommen hem igen! Skönt att se ett fönster som har lite patina och inte är så ängsligt välputsat!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Violen! Ängsligt välputsat, haha, det ska jag komma ihåg. Perfekt argument för en som inte älskar att städa. ;)

   Radera
 7. Åh men där är du ju igen..så glad jag blir..lite sk-t tar vi gärna för konsten är ju viktigast..och här tillför ju faktiskt smutsen..det blir en skön look liksom..

  SvaraRadera
 8. Snyggt och fint fotat,...och precis som många av oss "fönsterfotografer" älskar: riktigt schavigt (om det nu stavas så)!
  Trevlig helg, jul....

  SvaraRadera
 9. Det fönstret ser ut som mitt efter att stormen hade härjat! Gillar att se att jag inte är ensam om att tycka det är "onödigt" (=dötråkigt!) att städa för mycket!

  SvaraRadera
 10. Fin fönsterbild så här i årsfinalen.

  SvaraRadera
 11. Himla snyggt fångat, det smutsiga ser ju nästan ut som en textur. Jag gillar fjärilar :0)

  SvaraRadera