8 december 2013

Skyltsöndag - hjälp!


När man bor på hotell är det viktigt att kolla hur man tar sig ut om slafen plötsligt skakar av annat än demoniska snarkningar (tänker närmast på jordbävningar och andra naturkatastrofer) eller om det börjar brinna t.ex. Jag brukar kolla utrymningsplanen och slänga ett öga på rules and regulations för att inte riskera att bli utslängd pga olovligt leverne. Polis och brandkår förstår jag men SAME??? Lite långt att åka för att komma till undsättning, kan jag tycka. Jo, jag vet vad det är. Bara gör mig till. Det är ambulans. Annars hade jag gärna ringt upp SAMEN som kunde ha agerat gästbloggare hos Pumita fram till årsskiftet eller nåt.

18 kommentarer:

 1. Den var bra! Det ÄR smart att kolla utrymningsplanen, brukar försöka göra det! Nu har jag lärt mig vad SAME är, kan kanske komma till nytta någon gång!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vem vet när du hamnar i Buenos Aires... eller hamnar och hamnar, det låter som ett straff... får komma till, heter det. SAME är alltså en förkortning av Sistema de Atención Médica de Emergencias. Bra att känna till men jag hoppas förstås att vi aldrig får användning för ordet... eller numret. Planen finns ofta på rummet och då är det inte så svårt att komma ihåg men visst slarvar jag också ibland.

   Radera
 2. Kan hålla med, smart ta en titt på utrymningsplanen. Det ska jag nog själv börja göra framöver när övernattning sker på nytt ställe. Man vet ju aldrig vad som kan hända...
  Antar att du fick reda på vad det var för "same" som svarade om man ringde det numret. ;-)
  Kanske direktlinje till tomten så här i juletid?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tanken lockade men jag avstod. ;) Njae, Tomten har inte tid att sitta och svara i telefon men jag antar att det är där samen kommer in i bilden. Växeln, du vet. =)

   Radera
  2. Smart tänkt igen. :-)
   Visst har Tomten fullt upp och han har säkert ingen täckning på mobilen heller, där han far runt.
   Då kan en same hjälpa till, per fast telefon-lina.

   Radera
 3. Eftersom jag bloggar på flygplanet med lilla iPhonen så är jag tacksam för din förklaring vad den samen var! Brukar också slänga ett öga på utrymningsplaner om de finns. I Israel fanns det bara en pil med en gubbe som sprang nerför trapporna, det räckte iofs;-)
  Hoppas du hittade min skyltkavalkad som jag la upp i fredags åt dig:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hem! :) När det nu blir... vi har julpyntat med det där vita fluffiga bara för din skull. ;)
   Neej, skyltkavalkaden har jag missat!!! Som det mesta i bloggvärlden just nu. Tack för att du berättade!! Och tack för länken, snälla du! :)

   Radera
 4. Lite sen i starten - men så klart man skyltar, det är ju söndag!
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2013/12/huvudlost-pa-en-skyltsondag.html

  SvaraRadera
 5. Inte behövde du någon hjälp! Du har ju själv kollat upp samen. Gillar Eriks tolkning! Men till Bomberos kan du väl slå en signal! Tror han vill prata bort en stund, eller...??? Jag kanske borde ringa och se vart jag hamnar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan ju ha fel. Du brukar komma med så fiffig "second opinion" så det var därför jag frågade. ;)

   Jag ringde till Bomberos men de var inte hemma. Det var nån som svarade och sa bara NO, NO när jag frågade efter dem och till slut sa hen nåt om Policia så jag tror att Bomberos och Policia var ute på gemensamma äventyr.

   Radera
  2. Och tagit samen med sig, förstås!

   Radera
 6. Jag skulle passa mig innan jag ringer Bomberos, det kan bli en jäkla smäll i örat om man har otur. Då ringer jag hellre Samen och kanske får lyssna till en jojk...

  Nu har jag också slängt upp en skylt :0)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stog iofs inget om UNA(-bombaren) men man vet aldrig. Jojk låter betydligt trevligare! :)

   Radera
 7. Här har det varit mycket spån om samen och allt möjlig när jag har varit ute och roat mig med filt-shopping ser jag. Mycket kloka kommentarer. Jag brukar också kolla utrymningsvägar och sånt och det är inte alltid upplyftande. i Nordkorea hade de blockerat trappan med en stor madrass och en massa kartonger så det gick verkligen inte att ta sig igenom. Som tur var (för mig) var det uppåt i förhållande till var jag befann mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När trappan är blockerad känns det ganska hopplöst att få hjälp! Samen kommer inte fram och själv kommer man inte ut.

   Filt-shopping... stackars dig! tänkte jag skriva men det kanske gick alldeles utmärkt. Jag trängdes med folk igår och har det i färskt minne. Men det kända möbelvaruhuset på fredag-kväll var lugnt och skönt för då hade alla andra redan stressat hemåt. =)

   Det är det jag säger, jag spånar mest och så får jag smarta lösningar på mina världsliga problem av alla intelligenta bloggläsare. Pöööfekt!

   Radera
 8. Utrymningsplaner brukar jag titta på, mest för att veta vilket håll jag ska gå om något händer. Men, jag vet med mig att jag tittar alldeles för dåligt!

  Annat var det när jag satt i ett flyg vid en nödutgång och flygvärdinnan upplyste mig om att OM något hände skulle jag öppna och ge mig ut först! Då tog jag reda på detaljer! Kände ett jättestort ansvar... jag kunde ju bli proppen, och det ville jag inte... Har nog aldrig lyssnat på flyginstruktioner så noga, varken förr eller senare... Jag kom till Arlanda helt utan problem, så jag fick inte chans att testa mina nya kunskaper - som väl var!

  Är du på bortaplan nu? I Sydamerika? Lev gott och var rädd om dig!

  SvaraRadera