22 december 2013

Skyltsöndag - jultankar


Mat är ett aktuellt tema så här i juletider (på allas läppar om man så vill, haha... ja, den var dålig!) Jag tänkte skoja till det med rubriken kaninmat och en kommentar om att det säkerligen finns både kött och vegetariskt på menyn hos Jojje men när jag tänker efter så låter jag bli. Vaffödå? undrar du kanske. Jo, en comedor är ett ställe därmanäter och så långt är allt frid och fröjd men en comedor comunitario tror jag är ett soppkök (inga dyrbara råvaror där om det är så, faktakollen är obefintlig för bilden är tagen från en turistbuss i La Boca, Buenos Aires).

Då fastnar fnisset i halsen. Rubriken får istället bli jultankar trots att det inte finns en tomte i sikte (jodå, de finns i Bs.As. också, tro mig jag har sett dom). Det jag vill få fram (trots att jag spretar åt alla möjliga håll) är mina förhoppningar om att vi sansar oss lite (eller mycket) i julhetsen. Nu är det stor risk för klischéer och plattityder så jag stoppar där. Mer än så blir det inte här hos PUMITA innan jul så jag vill passa på att önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt!

24 kommentarer:

 1. Det finns mycket att tänka på så här i juletider, men jag gör som du- lämnar det därhän. Må var och en fira som den vill! Ha du också en riktigt Glad Helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Staren! Jag ska göra mitt bästa. ;)

   Radera
 2. Denna den sista skyltsöndagen före jul låg jag tidigt i startgroparna.
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2013/12/sista-skyltsondagen-fore-jul.html
  Tror f ö inte att "comunitario" alltid betyder det du tror. Men kan mkt väl göra det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är just för att jag inte VET som jag väljer att inte skoja om det. :)

   Radera
 3. Ja, att bilden är tagen från en turistbus förändrar ju saken ;-) Comedor eller Comedor comunitario kan det möjligen jämföras med vanlig restaurang och en enkel korvkiosk. Ibland kan ju det enkla ofta vara bättre. Fast korvkiosk är inget för mig.

  Nä, ingen julhets här inte. En vanlig söndag, som alla andra. Visserligen kom maken hem i morse med en julskinka från Sverige i handbagaget så lite jul blir det nog :-) Önskar dig en riktigt God Jul hur den nu än firas och om den alls firas hos dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör den, förändrar saken alltså, för visserligen fanns det inte tak på bussen men jag satt ändå på övre våningen och att hoppa därifrån för att kolla läget kändes inte som ett alternativ. ;) Precis så tänkte jag också ang Comedor comunitario men i brist på bevis valde jag inte kaninmatsrubriken. Nej, korv kan jag också vara utan, tur att det finns annat. Lite julmat blir det hos mig med men inget överdrivet festande... och absolut ingen stress och jäkt eller julklappsjakt.

   Radera
 4. Här hemma hos mig är det fötterna upp och huvudet ner just nu, har sjuknat om från en argsint förkylning som tog greppet om mig för tre veckor sedan. Alla mina planer inför jul har liksom gått i stöpet, så det blir en lugn jul hemma hos föräldrarna med mycket lite julmat. Dels är jag inte så förtjust i julmat och dels känner jag ingen smak just nu. Bara jag får se Karl Bertil Jonsson på TV så är jag nöjd :0) God Jul och ett Gott Nytt År!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch då, det låter inte alls kul! Fast jag tror att dina föräldrar är väldigt nöjda med den lösningen. Så du inte drar iväg till din egen by och festar loss, menar jag. ;) Karl Bertil Jonsson är bäst! Ha det gott och krya på dig, Hanna!

   Radera
 5. Kaninsoppa med inslag av fågel (vilken sort framgår inte) - varför inte.
  Julhets - vad är det? Julfrossa i mat och sötsaker - nej tack där också. Så jag lever som du lär... å ska snart lyfta till ljusare breddgrader (inte speciellt varmare sådana dock;-))
  Ha det gott åsså hörs vi 2014!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, den svarta fågeln där är svår att identifiera. Funderade själv och kom inte fram till ngt vettigt. Tukaner är mycket lättare att känna igen. ;) Det där är precis "my kind of Christmas" med enda skillnaden att jag inte kan flyga iväg (för få lediga dagar). Skönt att byta miljö även om det inte är högsommarvärme där heller. Ha det bäst och ta måånga kort! Jag vill ha en detaljerad rapport sedan. ;)

   Radera
 6. God Jul till dej också! Hoppas du får en fin julhelg.
  Och att tänka på-eller hjälpa- dem som inte har är förstås bra. Alltid-inte bara på julen....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Du har så rätt, goda tankar en vanlig tisdag smäller nog högre än att vara snäll innan jul. :)

   Radera
 7. Önskar dig en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, det samma till dig! Ses nästa år... om inte innan. :)

   Radera
 8. Med en önskan om att den blir allt du själv önskar, och behöver; God Jul, Pumita!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så fint sagt, Eva, du kan verkligen lägga orden rätt. Tack! :)

   Radera
 9. Jaha, här ser jag att kommentaren jag skrev igår aldrig kom iväg till dig. Minns knappt vad jag skrev heller för det tog så lång tid. Har i alla fall hittat en plats där wifi-uppkopplingen faktiskt fungerar hyfsat, så jag kikade in hos dig för att se om kommentaren fastnat.

  Ha en fin jul nu Pumita och ät massor av den finska morotskakan! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Susanne! Morotslåda blir det också men kålrotslådan är en favvis. :)

   Radera
  2. Visst ja, kålrotslådan brukar min mamma också göra. Och låda var det och inte kaka. Skrev fel i all hast.

   Radera
  3. Heh, jag reagerade inte ens på att du skrev -kaka utan läste det jag trodde det stod. Morotskaka är också gott, fast kanske inte på julbordet. ;)

   Radera
 10. God Jul på dig Pumita!
  Det blir mindre och mindre av alla måsten för varje år. Bara jag får min Jansson är jag nöjd. OK en och annan skumtomte slinker ner.
  Har mina käraste här hemma , det räcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det samma Rajson! Visst blir man förståndigare med åren, finns nån fördel med att bli äldre trots allt. ;) Du kan få mina skumtomtar bara jag får lite frestelse. Annars är det inte jul.

   Radera
 11. God och trevlig jul till dig med Pumita!

  SvaraRadera
 12. GOD JUL Pumita! Jag ser att jag måste återkomma till din blogg och läsa... ;-)

  SvaraRadera