6 juli 2014

Skyltsöndag - Äntligen!


Den här söta solskylten hittade jag i Rovinj, Kroatien. Och nu har solen hittat till mina fönster också - med vissa mindre angenäma konsekvenser. De stackarna har inte sett vatten och diskmedel på mycket länge. Så kan man ju inte ha det! Bilden skulle kunna (med nöd och näppe, heelt fel färg på väggen och fönstret är ju inte färglagt) kvala in som ett färglagt fönster hos Susannes Veckans fönster men jag tror jag har ett bättre alternativ... bara jag hinner plocka fram det. Först måste utsikten åtgärdas, den är nämligen obefintlig. Tjockare smog har sällan skådats i Svedala. Och så måste jag förstås provköra min nya leksak som sägs vara makalöst effektiv. Det är en fönsterputsmanick som suger upp vattnet och lämnar inga ränder. Undrar om den fixar kaffe med tilltugg efteråt också. Ut och njut av solen ni andra... *suckar hon bittert*... så ses vi på bloggrundan senare.

25 kommentarer:

 1. Fönstret och skylten var verkligen söta!
  Å du verkar ha köpt en Kärcher, eller?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, du sa the K-word. Funkar alldeles utmärkt. Trodde iofs att den var körklar men efter ett tag fick jag ladda den när den började "hacka" (naturligtvis, hur dum får man vara liksom?!) så då fick jag skrapa utan motor. Gick bra det med fast lite omständligare.

   Radera
 2. Sol gillar jag och din solskylt gillar jag också!
  Hos mig får vi tänka på djuren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör vi alltid. Kul att du också skyltar! :)

   Radera
 3. Det hade varit trevligt att se dig kika ut mellan fönsterluckorna där på bilden, hade blivit pricken över i:et på en kanonsnygg bild. Tvättar du fönster i den här värmen? Jag håller mig inne, orkar inte med värmen, räcker med att jag var ute hela dagen i går och intog faktiskt premiärdoppet, det var helt underbart! Ja ja, du får väl recensera den där magiska fönsterskrapan sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, that´ll be the day! Här kikas ingenstans. ;)
   Japp, så hurtig är jag! Nä inte då, det har inte varit gassande sol idag. Varmt visserligen men ganska molnigt, perfekt fönsterputsarväder. Skrapan kan jag varmt rekommendera, visst blir det bra och det är bekvämt men frågan är om den är värd 590 kr. Nja, tveksamt. Känns lite slösaktigt. Det är en flygbiljett till Berlin och hem igen, nästan. :)

   Radera
 4. Snyggt! Kroatien låter spännande, där har jag aldrig varit, men har vänner som älskar landet.

  Mina fönster hade kanske mått bra av en omgång, men missa när fönsterputsaren var här. Nu gör jag inget i sommar, det kommer ju en höst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen borde man leja bort det till ngn som gör det på två röda men samtidigt känner jag att jag tar hand om min egen s**t vilket jag inte gör när jag låter det gå så långt... nu var jag bara tvungen. Inte kul att sitta på balkongen när fönstren är så smutsiga. Visst man kan vända stolen utåt, haha, men det var dags nu. :)

   Radera
  2. Kroatien ser jag gärna mer av, på en vecka hinner man inte så mycket. Rekommenderas mao!

   Radera
 5. Nå? Fixade den kaffe med tilltugg? Ska man köpa en? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. In my dreams... mycket behändig i övrigt. Om du ska köpa en? Jag vet inte. Nöjd är jag men inte överförtjust. Det är fikat som uteblev ju. :P

   Radera
 6. Putsa fönster??? Nä, jag lämnar hemmet i stället och kommer tillbaka när solen inte skiner på dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brukar jag också göra men nu var det "tjuren vid hornen". Vill inte ta risken att solen skiner länge ju.

   Radera
 7. Ja, jisses, även jag såg hur smutsiga mina fönster såg ut. För att inte tala om balkongfönstren där jag suttit och njutit av solen idag. Inte på fönstren förstås utan på balkongen. Du får hemskt gärna ta den där fönsterputsarmanicken med dig till Skåne för den skulle behövas här. När yngste sonen bodde hemma tog han hand om putsningen men nu bor han ju i Italien och när han kommer hit hinner han ju inte med mina fönster. Får väl göra det själv med mina gamla trasor.

  Och nu kom det ett par skyltar från mig också efter att jag mer eller mindre sagt till mig på skarpen att publicera något annat än (smutsiga?) fönster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en förhandlingsfråga. ;) Fast förhandlingsläget kanske inte är det bästa möjliga för mig just nu när det har regnat sådant söderöver. Ingen större idé att putsa kanske. Eller så kan man glädja sig över att slippa, perfekt alibi, eller vad tycker du? ;)

   Radera
 8. Förresten, lyssnade du på Sommar idag? Lars Palmgren fick mig att nästan lipa av nostalgi idag med sina ord och sitt musikval. Träffade honom en gång i Nicaragua och bytte ett par ord, men det nämnde han ju inte i sitt program, tänka sig. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, men jag ska - nu när jag vet om det. Tack för tipset! Sicken fuling som inte nämnde det oförglömliga mötet med våran fönster-fröken! ;)

   Radera
 9. Du , idag ficka jag nästan nog av solen och hettan. Längtade nästan till snön..........
  Hänger på skylt söndagen!
  skitiga fönster är min specialite. OK, ibland blir det lite väl suddigt men den som har ont av det får tvätta...
  http://rajsons.blogspot.se/2014/07/skyltsondag.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska mycket till innan jag får nog av solen men det svettiga och kletiga kan jag vara utan. En knepig kombo bara. :) Det onämnbara nämner jag inte. Jättekul att du skyltar!

   Radera
 10. Ett fint och färgglatt solur i mosaik där på väggen tycker jag det verkar vara, med tanke på solstrålarna.
  Men kanske något helt annat? Hur som helst en fin skylt!
  Ska du ge mig skuldkänslor. Visst jag kan se ut, men när solen skiner ser jag hur pass smutsiga fönstren är.
  Så de skulle behöva tvättas, de med. ;-)
  Gav mig ut i solen istället...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Neehej, jag skuldbelägger ingen! Dina tankar får du ta ansvar för alldeles själv. ;)
   Förstod väl att du skulle göra det enda rätta... fly fältet. ;)

   Radera
 11. Men hoppsa, missade skylten eftersom veckans fönster låg över!!! Himla glad och trevlig skylt du hittat!
  http://www.klimakteriehaxan.blogspot.se/2014/07/allt-en-besokare-behover-pa-en.html

  SvaraRadera
 12. Visst är den söt din lilla solskylt som lyser upp den lite murriga väggen :-) Tvätta fönster !! Om du visste hur många och hur stora fönster vi har här hemma !!! Maken skulle ju bygga fönsterväggar i hela lägenheten och så blev det. Stora och väldigt många men tvätta dem det får han göra själv så sköter jag annat. Ja, som att blogga till exempel ;-) Blir ändå lite nyfiken på din nya fönsterputsmanick.
  Roligt att du hoppar upp som gubben i lådan lite då och nu. Min skylt blev förresten en dag försenad. Inget större brott men ändå..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en perfekt arbetsfördelning. Man ska göra det man är bäst på, visst! ;)
   Mitt bloggliv har blivit alldeles konstigt. Veckorna bara swischar förbi men på helgerna försöker jag ta mig i kragen och då "öppnar jag ketchupflaskan". Kul att du skyltade ändå fast det blev försenat. :)

   Radera