15 juli 2014

TisdagsTema - fin

Promenaden från stranden in till stan blev betydligt längre än jag hade tänkt mig eftersom jag gick vilse men den var ändå värd besväret (gassande sol och tom vattenflaska) när jag hittade en vallmo vid vägkanten och en pratig farbror - parli italiano? - som visade vägen. Tjejen i rullskridskor som jag mötte strax innan synade mig från topp till tå och tyckte jag skulle ta bussen. Bara 3-4 kilometer? Klart jag går, sa jag, och traskade på...

P.S. Nej, det var inte solsting som fick mig att fota blommor. Vallmon råkar vara en favorit.

12 kommentarer:

 1. Jättefin bild på den fina vallmon! Klart man får gå lite extra för motivets skull!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kände också att det var värt det lilla extra. Sitta och skumpa i en svettig buss, hur kul är det?

   Radera
 2. Tur i oturen att du gick fel ;) Jätte fin bild!

  SvaraRadera
 3. Hahaha! Alla vet väl vad vallmon blir till;-) Bilden är helt fantastisk. Dessutom vet jag precis hur du kände dig - fyra kilometer är ju en baggis - även om man stupar på köpet. Att ta bussen - aldrig i livet - det är ju ingen sport. Åhhhh vad jag känner igen den inställningen. Där är vi lika - du, maken och jag. Å vet du när jag drack min första Coke Zero (eller min första Cola någonsin)?! Nej, klart du inte vet. Det var efter en 12 km rundvandring i Gdansk/Sopot. 30 grader. Vattnet var slut och inte en enda pub i närheten. Vi stupade in i en McDonalds å bad om två stora CocaCola Zero. Den bästa drycken jag någonsin druckit... Ja du förstår...

  Svar: Håller med dig om Robben till viss mån. Killen som förresten är över 30 (!) väljer sina tillfällen - när han ska ramla alltså. Såg tv4:s fotbollsmagasin ikväll och jag bara rös. F*n så duktig han är. Inte ett dugg självisk heller. Han passar ju till en bättre placerad medspelare också, vilket han gjorde flera gånger. Vilken speluppfattning! Nej, han är i sina bästa år;-)
  Hatade Holland efter VM 2010, då de endast ville göra en (årets) Honduras och sparka sönder sina motståndare. Som tur var vann Spanien. Det tog mig ett tag att inse nu hur otroligt duktiga dom egentligen var. De var betydligt bättre än Argentina, som briljerade genom Messi i grundspelet, men sedan då. Bäst när det gäller - nej inte riktigt skulle jag säga, även hans mål under gruppspelet var suveräna.

  PS. Du verkar ju verkligen kunna fotboll, synd att vi inte kan diskutera VM irl...DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Alla vet väl vad vallmon..." Ja, Alla kanske vet men är du säker på att Pumita gör det? Naiv och blåögd som hen är. ;) Ni verkar ha fått en släng av den finska sisun ni med. Guld värt i vissa lägen, mindre bra i andra men det behöver vi kanske inte avhandla här. Förstår precis! Det ska mycket till för att det ska rinna ner läskeblask genom den pumitiska strupen och jag har för mig att du inte är så förtjust heller.

   Radera
  2. Svar ang fotboll: Nej, det vill jag inte påstå... att jag kan fotboll, menar jag. Det bara låter så! ;) Det var hockey som var min grej (följde intensivt i tonåren, har aldrig spelat) och idag är intresset ganska ljummet, förutom vid stora mästerskap. Lite vet jag förstås men mest är det att jag har följt en viss konstig blogg och helt obildbar är jag ju inte! ;)

   Radera
 4. Vallmo är en vacker blomma - vart den än växer :) Bra att du inte tog bussen, då hade kanske missat just den här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar den intensiva röda färgen (just den här är lite blekare) och ett vallmofält får mig att tappa andan. Tur att de inte var så många där vid vägkanten. ;)

   Radera
 5. Vallmo är en klar favotir för min del också. Och den här bilden gillar jag för den är spännande. :) Och du, klart man går!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har en hel del gemensamt. :) Hm, det blev en lite annorlunda bild, inte planerat precis... Japp, klart man går!

   Radera
 6. Kan bara hålla med, älskar promenader och älskar vallmo! Fin bild!

  SvaraRadera