30 november 2008

Utan Ord


Vad vill du berätta med din bild?
Kedjan pågår till tisdagkväll ca kl 19. Läs mer om reglerna här.

40 kommentarer:

 1. Extra tidigt ute den här gången eftersom jag har rätt mycket att pyssla med imorgon.

  SvaraRadera
 2. Jag testar att vara med. Det kommer en länk tillbaka också bara jag fått till rubriken ;-)

  SvaraRadera
 3. Oj då fick man kanske inte posta förän imornkväll?

  SvaraRadera
 4. En himla fin bil! Vilken utsikt du måste ha haft om du åkte i en sådan linbanevagn.

  SvaraRadera
 5. Svindlande. Vet inte om jag hade vågat hänga i den lilla burken tre mil över marken...

  SvaraRadera
 6. Ingen dålig utsikt! Jag åker gärna dit.

  SvaraRadera
 7. Vilken tur för mig att du var tidig! Jag åker vid 12 och kommer hem sent idag. Oj, vilken linbana! Vilka vyer! Mitt foto är mera "golvnära" slag. ;)

  SvaraRadera
 8. Åh vilken tjusig bild.
  Åkte Du denna linbana?
  I såfall vilken otrolig utsikt.
  Ha en bra måndag!

  SvaraRadera
 9. Jättefin bild som ger den där hisnande känslan i maggropen!

  SvaraRadera
 10. Så vackert! Från Santiago? Inget för mig tyvärr som är så höjdrädd, jag tror aldrig jag skulle våga...

  SvaraRadera
 11. Vilken hisnande vacker bild. Anderna antar jag. Den får du berätta lite om

  SvaraRadera
 12. Nu har jag vågat mig på att klicka upp den i stort format. Jag är en sån som har svårt för att titta på sånna höjdarbilder. Läskig ;-)

  SvaraRadera
 13. Härlig Santiagobild!(för det antar jag att det är?)

  SvaraRadera
 14. Fantastiskt fin bild. Det ser ut som linbanan svävar. I Málagaprovinsen har vi också snö på bergstopparna nu. Det är vackert, men vi är glada så länge snön stannar där.

  SvaraRadera
 15. Du verkar ha högtflygande planer.

  SvaraRadera
 16. Jag är med och leker idag :)

  SvaraRadera
 17. Så härlig bild, tror det skulle kännas lite svindlande att åka däruppe, men samtidigt härligt!

  //annette

  SvaraRadera
 18. En himla läcker bild du tagit, andas ödslighet. Färgskalan ger ett stort lugn.

  SvaraRadera
 19. Mitt Röda hus finns i Norrköping!

  Ha det bäst!

  annette

  SvaraRadera
 20. Oerhörd vacker vy.
  Får mig att längta till Alperna.

  SvaraRadera
 21. Läckert! Inget för den som har höjdskräck dock...moi! /sobri

  SvaraRadera
 22. Välkommen alla nya och gamla och nygamla Utan ord-deltagare! Kul att så många vill dela med sig av sina fina, roliga, vackra och intressanta bilder!

  Smamman: Det är helt OK att posta så fort Mister Linky är uppe! Jag brukar annars lägga ut den under måndagen men den här gången visste jag att den skulle bli så sen att det fick bli på söndagkväll istället.

  Min bild idag är från staden Bariloche i södra Argentina, dvs. Patagonien. Inte från Santiago, Nadia, även om jag åkte linbana där också. Vyerna från Cerro Otto (så heter berget, mycket tyska inslag i Patagonien) är sagolika! Berg har alltid fascinerat mig.

  Till saken hör att jag är lite höjdrädd men när det är tillräckligt högt registrerar min hjärna inte det och fattar inte att jag ska bli rädd. Konstigt det där. Bilden tog jag efter att ha åkt upp, alltså från berget när jag var på väg ner mot stan (gick en knapp mil på en grusväg). Postar fler foton senare.

  SvaraRadera
 23. Ser att det inte ar Santiago nu nar du sager det, lite for mkt vegetation ;) Men fint var det iaf!

  SvaraRadera
 24. Ja, det har du rätt i. Och på mina Santiago-bilder (från teleféricon där)... jag kan posta en bild "especially 4U"... ;) var det betydligt mer smog. Här var luften klar och fin och lite kylig. Det var inte kallt om man var i lä. När jag gick neråt var det riktigt varmt i solen.

  SvaraRadera
 25. una imagen fantastica, genial, estupenda... Underbart.

  SvaraRadera
 26. Vilken hisnande vy!
  Tror maken hade svimmat på kuppen, han är sååå höjdrädd!

  /Caroline

  SvaraRadera
 27. Tack för titten hos mig! I advent borde man kunna åka spark tycker jag nog. Men vi var i Skövde och dansade. Kul var det!

  SvaraRadera
 28. Oh, vilka vackra vyer i denna och i de färskaste bilderna!
  Den där lilla korgen skulle jag vilja sitta i, och se allt det vackra ur fågelperspektiv! Visserligen lider jag av svindel, men jag älskar att flyga, så jag trooor jag skulle våga...

  Har länkat till mitt bidrag till Utan ord - men jag står som nr 1, det kan väl ändå inte vara rättt, när det är sen eftermiddag?

  Hoppas jag länkat rätt - om du vill kolla vore det snällt!

  Så bra att du hänger med på emigrantresan ;-)
  Jag är väldigt nyfiken på Brasilien (det är Ninnis "fel"!), men även Argentina - ja hela Sydamerika verkar väldigt intressant och spännande! Har en kompis som jobbat i Peru i många år, och även rest i Sydamerika, och visat många intressanta foton därifrån.

  SvaraRadera
 29. ANE: Ja, bland annat. Det finns många ord man kan använda om de här vyerna men svårt att hitta nåt som räcker helt och hållet. :)

  CAROLINE: Det är jag med! Men det hjälps inte, upp ska jag. ;D

  MARIANN: Tänk att jag har en äkta bronsmedaljös som bloggläsare. ;)

  URSULA: Om du var först så är det nåt som är vääldigt fel med Mister Linky! Nu syns inte dialogrutan i inlägget överhuvudtaget. *fula ord* Jaja, inget jag kan göra åt nu. Hoppas att det rättar till sig. Det har hänt förr. Visst, jag kollar länken - när den behagar att dyka upp igen.

  Självklart gör jag dig sällskap! Jag är född emigrant, sörru. Brasilien lockar mig också och visst är det delvis Ninnis fel. Enda nackdelen med Brasilien är att jag inte får prata spanska men det är det lilla. Säg bara till när du ska åka! ;)

  SvaraRadera
 30. Verkar vara server-fel hos Mister Linky så vi får se vad som händer så småningom.

  SvaraRadera
 31. Och Centralamerika? Honduras?

  SvaraRadera
 32. ALLTID! 2 månader var inte nog. :)

  SvaraRadera
 33. Sorry Pumita,
  Har velat kommentera din otroligt fina bild länge, men har inte hunnit med det. Ditt foto säger allt, det finns djup, spänning, och fina, hisnade vyer...

  SvaraRadera
 34. Ett stående erbjudande till dig (och övriga bloggare/bloggläsare). Kom förbi Tecucigalpa innan jag flyttar härifrån (april 2009 preliminärt) så bjuder jag på en öl.

  SvaraRadera
 35. MIMO: ¡Gracias, amiga! *rodnar*

  EL RUBIO: Man ska vara lite försiktig med vad man "beställer". Man kan få det! *asg* Men om jag ska hinna med att komma och ta en öl i Tegus får du allt bo där lite längre... iaf till sommaren. Nej, jag skojar bara, men visst vore det superkul!

  SvaraRadera
 36. Man vet aldrig vad som händer, men jag tror nog att det bär av mot Stockholm i april. Men med all säkerhet återvänder jag hit senare. Troligen inte under 2009 men kanske sommaren 2010 kan det bli en öl i Tegus. För så vitt jag vet finns det ingen honduransk restaurang i Stockholm.

  SvaraRadera
 37. Hej igen, Pumita!
  Jag klickade löitet senare på länken t Mr Linkys hemsida, och där stod att det var ngt fel på funktionen. Ser nu att det funkar, många som står på¨listan nu. (Kändes pinsamt att stå där först - och ensam!)

  Ja, Argentina har ju en fördel med sin spanska (Lärde mig en gnutta när jag bodde på Mallorca 3 månader för 20 år sedan...) Och där finns ju delar som inte är så varma. Patagonien låter äventyrligt, och Taubeskt - eller är det ngn annan än Evert som skrivit litterärt om Patagonien?

  Men Ninnis bilder från Brasilien - vilka vackra växter, och vyer! Jag blir nästan mjältsjuk av läbgtan!
  Men är det inte ganska lätt att förstå portugisiska hyfsat när du kan spanska...? Som skånska och danska, ungefär?

  SvaraRadera
 38. EL RUBIO: Då får vi sikta in oss på 2010 för nån honduransk krog lär det inte finnas i Sthlm... om inte du öppnar en förstås.

  SvaraRadera
 39. URSULA: Nu är du inte ensam längre! Men lite fräckt var det förstås att tränga sig förbi alla i kön. ;)

  Jag har inte så bra koll på litteratur om Patagonien (inte om Taube heller) men innan resan fick jag tips om två böcker på spanska som heter "Bariloche" och "Una vez Argentina". De är skrivna av Andrés Neuman, en ung argentinsk författare som bor i Spanien.

  Nej, det borde inte vara så svårt för mig att lära mig portugisiska men risken är att jag blandar för att språken är så pass lika. Vet inte om jag får plats med fler språk i min hjärna. Lite kanske, men tyvärr lägger jag ribban rätt högt och då blir det svårt.

  SvaraRadera