6 mars 2010

Veckans fönster - valfritt

Helt fascinerad blev jag stående framför detta skyltfönster. Vilka kreationer det finns! Tänkte för mig själv hur jag rakryggad struttade runt där på Évoras kullerstensgator med en blommig hatt på huvudet och en liten nätt matchande handväska på armen. Vad hette hon - tanten i barnvisan?

Fler fönster hittar du på Susannes fotoblogg.

13 kommentarer:

 1. Jag tänker på Prussiluskan när jag ser dom där hattarna.
  Tänk om jag skulle ha en sån... Folk skulle garva ihjäl sig. Jag med!

  SvaraRadera
 2. Nej, de hattarna och väskorna är inte heller min stil. Fast solfjädern skulle jag inte ha något emot under varma dagar i tropiskt klimat. Sådana dagar verkar dock dröja innan jag får uppleva, så solfjädern får också ligga kvar där i skyltfönstret.

  SvaraRadera
 3. Det ligger onekligen en tanke bakom den skyltningen. Och färgerna är ju milda och fina. Själv har jag inte lyckats få till någon fönster den här veckan, än i alla fall.

  SvaraRadera
 4. Ingeborg... å så vajar hatten, och hatten vajar så... när hon går på stadens torg...

  SvaraRadera
 5. Bra foto. Kul med olika varianter här på temat.

  SvaraRadera
 6. Gillar fönstret för det var verkligen ett ovanligt vackert och lite romantiskt skyltfönster.
  Skulle inte själv kunna tänka mej något sådant, men jag kan ibland beundra andra som vågar;)

  Ha en skön kväll!

  annette

  SvaraRadera
 7. DELLA: Ja, tänk att man är så lättroad! Prussiluskan, hon är från Pippi eller? Usch, jag minns ingenting numera.

  SUSANNE: En solfjäder skulle jag kanske också kunna ha nytta av men skulle förmodligen känna mig lite fjantig. Men absolut, jag förstår att de använder det i 40-graders värme.

  JAH HOLLIS: Du har hela veckan på dig, vi väntar. Om inte annat kan du ju fota bilfönstret eftersom du tillbringar så mycket tid bakom ratten.

  KARLA: Jaaa, så hette hon! Jag googlade och googlade men hittade inte. Hade nämligen bara den finska versionen i huvudet. I den hette hon Monica.

  LADYINBLUE: Visst, i Veckans fönster får man vidga vyerna.

  ANNETTE: Gillar också de behagliga färgerna... men inte på kläder och framför allt kan jag inte se mig själv i den munderingen. På portugisiska och spanska damer passar den alldeles utmärkt!

  SvaraRadera
 8. Tack för besöket och kommentaren.
  Kram Ulla

  SvaraRadera
 9. Inte min stil, men ett skyltfönster som ser läckert ut. Det är kompositionen både i färg och form so gör det så läckert, tror jag... Skitsnyggt, om jag nu får uttrycka mig litet vanvördigt!

  SvaraRadera
 10. Vackert fönster och fin bild. Evora skulle man ju gärna vilja komma till.
  (liksom till många andra fina städer i Portugal (där Lissabon är favoriten, förstås).

  SvaraRadera
 11. Ingen fara, MIA! Att uttrycka sig vanvördigt på PUMITA är helt ok - jag dömer inte andra för det jag gör mig skyldig till själv - men jag censurerar om det går över gränsen. ;)

  LARANS: Évora kan jag varmt rekommendera! Ligger inte så långt ifrån Lissabon heller. Lite för långt för att göra en dagstur kanske (om man inte är en amerikan som vill "göra Europa" på en vecka dvs.) men en övernattning eller två är lagom. Staden är liten och väldigt charmig. Skulle tippa att det som drar mest folk är Capela dos Ossos, kapellet dekorerat med kranier och ben. Men det kan jag berätta mer om en annan gång.

  SvaraRadera
 12. Hahaha... hatt ja. Passar illa på mig men på min yngsta är det urtjusigt. Och min mamma, hon passade verkligen i hatt. Snygg som attan.

  SvaraRadera
 13. Ha ha jaaa men du en hatt kan göra skillnad..när jag var i tonåren brukade vi prova hattar på varuhuset här..och skrattade ju så galna åt varandra..himmel så trevligt fönster du hittat..

  SvaraRadera