19 juni 2011

Söndagsnöjen


Det är lätt att hålla sig för skratt en dag som denna när vinden slår i fönstren och regnet öser ner. Vad gör man då? Jo, idag har jag roat mig med att blogga och slösurfa på nätet, lekt med fotoredigerare, sörplat i mig hemmagjord latte medan jag läste veckans tidningar (klart underskattat), sorterat och plockat i pappershögarna och blivit lurad av SL. Jaha, och hur har det gått till om jag inte har gått utanför dörren. Busenkelt! Det är det vi har nätet till... att man ska bli lockad av en massa man egentligen inte behöver. Jag skulle bara titta in på SL´s hemsida för att kolla från vilket datum prishöjningen av periodbiljetten ska gälla och vips! hade jag beställt ett egendesignat kort med vulkanen Osorno. Och så skrev jag namn och mobilnummer på kortet ifall det skulle komma bort. Fiffigt, eller hur?! Bilden ovan har inget samband med mitt inlägg förutom att den visar kollektivt åkande på annat håll, i Valladolid i Mexiko.

Vilken tur att jag inte har en hund som behöver gå ut!

11 kommentarer:

 1. Ha,ha ja det vore nog inget vidare med en blöt hund idag, dom luktar så illa!
  Prishöjningen uppe hos Er har jag läst lite insänadare om, men dom som tycker det är dyrt vet inte vad det kostar här i Östergötland, drygt 200 kroner dyrare när nästa prishöjning kommer!
  Har väl ungefär samma söndagsnöje som Du idag i regnet, och nu har det dåliga samvetet släppt, njuter istället av Din fina bild, tycker Du har redigerat den så den nästan ser ut som en målad tavla.
  Snyggt!
  annette

  SvaraRadera
 2. Det där låter ungefär som mina sysslor då minus SL men plus film.

  SvaraRadera
 3. Annette: Blöt hund luktar urk!

  Nu har jag inte gnällt över priset på SL-kortet men när det kommer på tal kan jag säga att jag tycker att det är för dyrt! Att det sedan är ännu dyrare i Östergötland är inget försvar eller skäl till att höja priset i Sthlm. Om priset hade följt konsumentprisindex de senaste 30 åren skulle kortet kosta runt 250 kronor. Jag kan till och med sträcka mig till att 400-500 kronor är rätt OK... fast egentligen tycker jag att kollektivtrafiken ska vara skattefinansierad. Det är ju bilvägarna också. Det skulle dessutom få fler att åka kollektivt.

  Della: Film blir det senare ikväll hos mig. Vegas heter den.

  SvaraRadera
 4. Ha, ha, ha!!! Har gjort i stort sätt samma saker som du minus SL-kort då;-)
  Vädret är som hos dig och jag undrar om jag slipper tvätta fönstren även i år;-)
  Åsså har jag tröstshoppat - riktigt roligt. Kanske lägger jag upp resultatet på bloggen imorgon.
  Riktigt rolig bild som du har lagt upp. Det behövs liksom ingen Bentley för att göra en söndagsutflykt. En varm bild som sätter mycket i perspektiv faktiskt tycker jag!

  SvaraRadera
 5. Inget egendesignat SL-kort?! Det trodde jag alla hade. ;) Brukar vara sist med sånt där... om jag skaffar mig öht. Jag håller ett vakande öga på GR så jag får se vad du har införskaffat. =)

  SvaraRadera
 6. Egendesignade kort borde Västtrafik också införa, det skulle vara lite roligt. :D Å andra sidan skulle väl de lyckas krångla till det på något sätt (fråga mig inte hur, men Västtrafik lyckas göra det enklaste komplicerat ibland), så att ingen skulle fatta hur man skaffade sig ett sådant.

  SvaraRadera
 7. Instämmer helt med Dej om att kollektivtrafiken, skall vara skattefinansierad, och Du gnällde inte, kom bara på att läst en hel del om denna höjning.

  annette

  SvaraRadera
 8. Låter som en bra regnsöndag.
  Egendesignade SL-kort? Jisses vad har jag missat?

  SvaraRadera
 9. Elisabeth: SL är rätt bra på att strula till det också. Jag kanske inte ska ropa hej innan jag har passerat spärren. ;)

  Annette: Jag menade inte att du menade att jag... nu blev det komplicerat, haha. Jag kunde ha gnällt men jag gjorde inte det, just den här gången. ;)

  Lairama: Ja, eller hur?! Men har du ingen koll? Det har jag... inte heller. Det är viktigt med rätt prioriteringar i kollektivtrafiken, som egna foton på plastkort t.ex. ;) Fast det kanske är ett bra sätt att samla in pengar när de gemensamma pengarna inte går till det allmänna, vad vet jag.

  SvaraRadera
 10. Egendesignat? Det måste jag också fixa sen, när vi flyttat, just nu behöver jag bara en "remsa". Åker bara ibland. Har jag egendesignat bankkort måste jag ju ha ett egendesignat SL-kort såklart!
  Och skorna, var det DINA? Jag undrade jag var de kom ifrån....*skratt*

  SvaraRadera
 11. Ja, det är givet! Man hänger väl med, eller hur? ;)
  Klart de var mina. Såg du inte att det står Puma på dem? Pumita är bara ett smeknamn. ;)

  SvaraRadera