24 februari 2012

Veckans fönster - nymålat


OK, nu får jag försöka hitta en målande beskrivning på varför mitt fönster fyller kraven på veckans tema som är nymålat. Eftersom jag flyttade in i ett helt nytt hus för ett par månader sedan måste jag kunna säga att fönstret i klädkammaren är nymålat, iaf om man jämför med när Rom byggdes. Och nej, jag sitter inte och fikar bland allt bråte som jag har tryckt in utan kaffemuggen står på fönsterbrädan för att man ska kunna se proportionerna. Fönstret är pyttelitet. När två farbröder kom för att ta mått på persiennerna sa jag bestämt att jag ville ha det i det här fönstret också. Solen skiner visst ofta in här, sa den ena av dem halvspydigt. Jag låtsades som ingenting och svarade glatt: "Det vet jag inte ännu för jag har inte bott här så länge." End of discussion. Han hade paketpris på alla fönster och tyckte väl att det var overkill att ha persienner i klädkammaren... men jag fick som jag ville.

Och skulle den här förklaringen inte duga så har jag precis för 10 minuter sedan målat fönstret svart, som ni ser. Originalet är vitt förutom marmorn som är gråsvart. Till och med min blåa mugg är extra spejsad. Fast jag undrar om Susanne orkar protestera för hon är säkert helt utmattad efter flytten.

22 kommentarer:

 1. Haha, vilken gullig liten persienn! Och faktum är faktiskt att det kan vara bra att ha persienner i en klädkammare, så att inte solen lyser in och bleker kläderna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, speciellt om man har kläder i klädkammaren. ;) Det har jag inte än. Inte är jag helt säker på att några solstrålar hittar till mitt lilla fönster heller. Vi får se.

   Radera
 2. Vilket sött litet fönster med världens gulligaste och troligen minsta persienn. Håller med Elisabeth också.
  Ja du borde ju kunna räkna ut åt vilket vädersträck mini-fönstret ligger - jag menar om du vill veta om solen kommer att kika in;-)

  Å grattis till flytten till ett nybygge! Hoppas du kommer att trivas där. Hur många rum har lägenheten. Avstår att fråga var någonstans du bor, då du iaf inte skulle svara;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag trivs alldeles utmärkt! Frågan är fri, likaså svaret. :)

   Vad tar du mig för? ;) Det är klart att jag kan räkna ut vädersträcket, haha. (Inte för att det har varit så himla mycket sol sedan jag flyttade hit men det brukar stå på ritningen och det kollade jag faktiskt innan.) Ibland får man göra sig dummare än man är för att få som man vill. Fönstret ligger inte på solsidan men det är klart att det kommer in ljus iaf så en persienn är inte fel.

   Radera
 3. Kontrasternas blogg denna! :) Idag ser fönstret rent "skandinaviskt" ut, rent av lite sparsmakad finsk elegans. Påhittigt med persienner till klädkammaren, det hade jag aldrig kommit på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, näst intill manisk... hoppar från moriska tehus till svenska klädkammare. ;)

   Radera
 4. Din målande beskrivning var ju både rolig och ny, så det här måste ju vara helt ok. Det blev en rätt så spännande bild också, lite som ur en film.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fick faktiskt mig att tänka på en lite snällare skräckis. Nu fick jag en filmidé: Inlåst i klädkammaren. ;)

   Radera
 5. Helt klart att Du skall ha en persienn i det lilla fönstret, vad är det som säger att Du kommer att använda det till just kläder, kan ju användas till annat!
  Och nymålat och fint är ju det fina lilla fönstret helt klart!
  Vad härligt att få flytta in i ett helt nybyggt hus förresten, har jag aldrig upplevt, men det är ju inte för sent ännu;)
  Ha en fin helg!

  annette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer nog att ha ytterkläder där när jag har fått lite bättre ordning men oavsett vilket så ska det vara en persienn trots att det inte är insyn eller överdrivet mycket sol. Det är en mycket speciell känsla att flytta till helt nytt. Första gången för mig, rekommenderas varmt. :)

   Radera
 6. Det kan jag förstå, att du vill ha persienn även i detta lilla fönster. :-)
  Skiner solen in vill man ju ha skydd.
  Ser sött ut, ditt lilla fönster.
  Tack för din kommentar. :-)

  SvaraRadera
 7. Snygg bild på ditt lilla fönster och persienn. Vi har nyligen renoverat badrummet och satt in ett lika litet fönster, skulle verkligen behöva en persienn där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi, du kan ju dra till dig nyfikna gluttare annars. ;) Men du har antagligen specialglas som är frostigt eller nåt i den stilen.

   Radera
 8. Vad härligt med ett litet fönster i klädkammaren. Ja, pyttelitet är det men väldigt charmigt och lite ljus släpper det nog in när du ibland lättar på persiennerna även om inte solen ligger på. Klart du skulle ha persienner även där, såna finesser förstår inte vissa farbröder ;-) Spännande att flytta till nytt boende ! Självklart kommer målarburkar och färg fram då man ofta vill ändra till sin egen stil. Nymålat och fint blev det :-) Hoppas du kommer att trivas Pumita.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just precis, man har olika sinne för finesser, så är det bara. ;)
   Jag är övertygad om att jag kommer att trivas. Varje morgon när jag kliver in i mitt nya härliga badrum tänker jag: Här bor jag och det är helt sant. Blir så där löjligt lycklig och måste nypa mig i armen för att förstå att det är på riktigt. Fattas bara att jag ska börja sjunga och vissla också. ;)

   Radera
 9. Vill du ha en persienn så ska du ju ha det...du betalar ju det...hade inte den killen fattat det?! Absolut är det lika nymålat som mitt ;-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han hade tjänat på att inte tillverka den persiennen eftersom det var paketpris men då hade han fått en missnöjd kund istället så det var nog inte värt att tjafsa. Och de kostade ändå ett antal tusenlappar så han borde vara nöjd. :)

   Radera
 10. Vore väl dumt att protestera mot ett så nymålat fönster - färgen har väl knappt hunnit torka?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Vilken tur att jag inte är ensam om att tycka det. :)

   Radera
 11. Det där lilla fönstret är snyggt, kom på att det är proportionerna med den väl tilltagna fönsterbrädan jag gillar så mycket, den och persiennen - flott.
  En ny bostad är ett lyft, grattis och lycka till i nybygget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket!
   Kan man älska fönsterbrädor? Då gör jag det. De är nämligen riktigt djupa och härliga, nästan 25 cm, i varje rum. Inga problem med att ställa stora blommor i fönstret precis.

   Radera
 12. Jag vill också ha ett fönster i min klädkammare!!! Avundsjuk är jag. ;)
  Jag får nöja mig med att ha kläder i min klädkammare eftersom jag blev av med alla mina garderober i översvämningen och ännu inte har köpt nya.

  Hmm, nymålat? Jaja, bara för att det är du då. :)
  Och visst är jag lite trött och orkar inte protestera så värst mycket.

  SvaraRadera