16 december 2012

Skyltsöndag - avgång


Reflekterat är Veckans fönstertema och eftersom det blir min sista prövning i fönstersammanhang i år vill jag genomföra den i äkta PUMITA-stil. Bidraget är iofs ganska träffsäkert så jag slipper fabulera å det grövsta men reflektion betyder som bekant inte bara spegling. Reflekterat har jag, otaliga gånger, över hur många spännande fönster det finns och jag hoppas att Susanne orkar med oss nästa år också. Bilden ovan tog jag samma dag som SL körde sin premiärtur till Arlanda flygplats. Den gången fick jag inte följa med men...

Snart går tåget och det blir mer pausa än dansa hos PUMITA - tid för reflektion helt enkelt.

Stort tack till dig, Susanne, som förser oss med fönsterteman varje vecka!
Det har varit ett fantastiskt roligt år och jag måste säga att du har
en ängels tålamod som tar mina fönstertokerier med jämnmod.
Jag ska försöka vara lite mindre bångstyrig nästa år men jag lovar inget.

Önskar Er alla en GOD JUL och ett GOTT NYTT 2013!

52 kommentarer:

 1. Fin bild med härliga reflektioner. Vart tar du vägen såhär i juletider? Önskar dig hur som helst en riktigt God jul och ett gott nytt fotoår :0)
  Har skyltat jag med.

  SvaraRadera
 2. Kan bara instämma och önska detsamma.

  SvaraRadera
 3. En synnerligen God Jul och Gott Nytt År till dig också Pumita. Du är en tillgång! :)

  SvaraRadera
 4. Fin bild och ett fint inlägg som alltid!
  Önskar dig det samma:
  God Jul och Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 5. Lyfter du med din luftballong? Är det därför du ändrade loggan? Jag hoppas att du inte ändrar dig alls under året som kommer. Vill gärna se dina tokroliga inlägg i fortsättningen också!
  Ha en riktigt fin helg! (och skyltar gör jag förstås)

  SvaraRadera
 6. Tack för kommentarerna! Tiden är knapp just nu med överraskningsbesök från andra sidan jordklotet men jag tar en bloggpromenad senare. :)

  SvaraRadera
 7. Fin julstämning på din header, snyggt.
  Du fick också ihop fönstertemat smidigt med din egen skyltsöndag, snyggt foto.
  Passar på att önska dig det samma Pumita, en riktigt god jul och gott nytt år. :-)

  SvaraRadera
 8. Fin bild, med både skylt och reflektioner, lite förvånad över att hitta juldekoration i headern, Du får inte förändra Dej för mycket, vill ha "Pumita" precis som hon är med tolkningar och bilder;)
  God JUl och Gott Nytt år, drar Du österut?

  annette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite grönska i snödrivorna skadar inte, tycker jag. Ungefär så här långt är jag beredd att sträcka mig när det gäller juldekoration. Du kanske inte känner Pumita så väl ändå. ;)

   Radera
 9. Ska man tolka detta som att du tar ledigt till 2013? I så fall: god jul och gott nytt år till dej också. Verkar inte som om jag har nåt att skylta med denna söndag ... fast jag ska kolla lite till innan jag ger upp ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Typ. Vet inte riktigt hur det blir. :)

   Radera
 10. Så du tar paus igen. Ser fram emot dina fyndiga fönstertolkningar när du är tillbaka nästa år och antar att de kommer att vara minst lika bra som dem jag sett det här året. Alltid lika roligt att se vad du fått ihop. För visst blir det fler fönsterutmaningar för dig och alla andra att bita i. :)

  Ha en riktigt fil jul- och nyårspaus och res lagom!

  Ja visst ja, jag har ju också skyltat idag - med två bilder. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Igen?! Inte ränner jag till Italien var och varannan vecka! ;) Ska bara hälsa på hos Tomten i Korvatunturi och är snart tillbaka igen.

   Kul att du skyltar med Musikhjälpen!

   Radera
  2. Hehe, där vet du inte hur rätt du har - Italienresan är bokad sedan ett par månader tillbaka. Måste vara där och vinka av äldste sonen som ger sig iväg från Italien till Sydney med enkel biljett och arbetsvisum för ett år. Sedan får jag väl börja spara pengar till långresa för att få träffa honom igen.

   Hälsa Tomten!

   Radera
  3. Tomten hälsar tillbaka!
   Kanske låter det skrytigt men såå himla svårt var det inte... så pass "känner jag till dina preferenser" iaf. ;) Spännande och roligt med Sydney-resa! Du kanske kan pricka in nyårsfirandet vid det berömda operahuset. Lär vara ngt alldeles speciellt. Jag har bara hört raketerna och folkmassan i mobilen, det var öronbedövande! :)

   Radera
 11. Jamen.. där är du ju !! Undrade just. Vilken passande bild du visar till veckans fönstertema! Jag letar fortfarande efter skyltar här på Malta för att kunna vara med i Skyltsöndag men..hittar ju inga(?) Gillar att du bytte blomman mot luftballongen. Lite mer Pumita i den om man säger ;-) Låter spännande med överraskningsbesök från andra sidan jorden !! Du kommer väl igen efter julens alla helger !! Lovar att inte vara någon copycat ;-) sägar som Stare Ström.. vill hemskt gärna se dina tokroliga inlägg OCH underfundiga kommentarer i fortsättningen också ! Önskar dig en riktigt God Jul från Malta !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Luftballongen sitter som en smäck trots att jag är höjdrädd och skulle tvärvägra att ta en flygtur. Skönt att det finns andra transportmedel. :) Liiite copycat får du vara, det är ok. ;)

   Radera
 12. En riktigt frän bild måste jag säga! Kul också att du ger en eloge till Susanne för temaval. Beundrar faktiskt dessa entusiaster som har en aldrig sinande fantasi vad gäller teman.
  Förstår att du uppenbarligen ska sätta dig på ett tåg och resa någonstans. Hoppas du har det riktigt bra vart du än hamnar.
  God Jul och ett Gott Nytt till dig med!

  SvaraRadera
 13. Förresten - missade ju din juliga header - snyggt! Snart dags att byta till en nyårsdito;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga nyårsraketer hos PUMITA (helt klart överskattat) men det blir mistelplundring i januari. Välkomna!

   Radera
 14. En dubbel så här på söndagskvällen! Snygg bild, ser nästan ut som julgranskulor men bara nästan :) Stort med överraskningsbesök från andra sidan klotet. Jag skyltar från andra andra sidan klotet - nu blev du väl förvånad (obs ironi) ;)

  God Jul och Gott Nytt År önskas du Pumita!

  PS Jag läser aldrig det finstilta bara så du vet. Men det är klokt att inte lova något som man ändå aldrig kan hålla :) DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Besöket är det mest chockartade (på ett positivt sätt) och minnesvärda jag har varit med om, tror jag. Dock av det privata slaget så jag utvecklar inte det. :)

   Jag väntade mig en japansk skylt så jag är nöjd, dock inte överraskad. :)

   Radera
 15. Vilken fin bild...
  God jul och gott nytt år!
  Ha det bra!
  Kram Kakan

  SvaraRadera
 16. Tjusig bild med sköna dubbelbottnade reflektioner! Om ett par dagar så är jag också på Arlanda. Naturligtvis trevligt att fira jul med släkt och vänner men ack så kallt och mörkt. Ser dock fram emot att fota lite rimfrostbilder!

  Så du ska ut på resa igen?! Vart är du på väg undrar jag förstås ...

  Ha nu en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År Pumita!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Cecilia! Hoppas att du får en fin vistelse i vintriga Södermanland! Garanterat mer frost och snö än i Nerja. ;)

   Radera
 17. God Jul och gott Nytt år til dig också Pumita. Kul att få ta del av alla dina temabilder. Den här blev ju också snygg i Pumita stil.

  Ha det riktigt gott!

  SvaraRadera
 18. Tack snälla för alla fina kommentarer! Jag är inte mycket till bloggare i dagarna... hinner knappt vinka av mitt långväga besök innan det är dags att flyga österut till rötterna för helgfirande och trevlig samvaro. Det blir dock inte i luftballong eftersom vädret inte tillåter det utan jag väljer det mer traditionella sättet, flygmaskinen och tåget.

  När det gäller bloggledigheten skrev jag lite svävande "mer pausa än dansa" och det innebär att jag uppdaterar nästa gång efter nyår men kan troligtvis inte hålla mig helt från bloggvärlden utan kommer in och kikar ibland vad ni har för er. Så sköt er... och framför allt Sköt OM er! :)

  SvaraRadera
 19. Snygg bild och man undrar ju vart ditt tåg går nu. Hade fullt upp i söndags och glömde bort att skylta. I morgon bitti sätter jag mig på tåget för att besöka huvudstaden i ett par dagar.

  God Jul och Gott Nytt år till dig med! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt tåg går till flygplatsen, iaf det som finns i bilden ovan. Jag flyger till huvudstaden... vi kan vinka till varandra om du är där! ;) Sedan anlitar jag finska SJ sista biten.

   Radera
 20. Åh, får du träffa tomten! Då hoppas jag att du har varit snäll under året - och det har du väl? Du kan lägga ett gott ord till honom från mig också när du ändå är i trakterna.

  Finfin bild med snygga reflektioner, en perfekt avslutning på året. Och precis som du så hoppas jag på många roliga fönsterteman även nästa år. Den roligaste fotoutmaningen i mitt tycke.

  Ha en riktigt bra resa, En God Jul och Ett Gott Nytt År!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag pratade lite med Tomten och enligt rapporter från tomtenissarna hade både Leena och Pumita skött sig bra, inga björkris till dem med andra ord... spännande och roliga fönsterteman skulle vi få på vår favvoutmaning. ;)

   Radera
 21. God Jul och Gott Nytt År Pumita!

  Tappa inte alltför mycket av bångstyrigheten, den är uppfriskande!

  SvaraRadera
 22. Reflektion på en reflektion...snyggt tolkat :-)
  Mindre bångstyrig nästa år???? Nähä, det kan jag inte tycka =)))

  SvaraRadera
 23. Det låter som en julpaus i bloggandet är på gång? Önskar dig en skön jul!

  SvaraRadera
 24. Härlig tolkning!

  God Jul och Gott Nytt till dig med :-)

  SvaraRadera
 25. Tack för din hälsning hos mig. Önskar dig och de dina en fin jul och ett riktigt firande av 2013. //Mie

  SvaraRadera
 26. Blev en till skyltsöndag och nu tror jag att det blev bättre. Det blev en skylt på b den här gången, får se när c kommer?
  Må så gott Pumita. :-)

  SvaraRadera
 27. Vill bara önska dig en riktigt skön jul och nyårs helg var du nu är!

  SvaraRadera
 28. En härlig, lugn och fin JUL önskar jag dej!!!

  SvaraRadera
 29. Önskar dig en GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

  SvaraRadera
 30. Sv: Tack! Ja :) det var det så klart (minnet, det minnet *suckar*) Och den kommer på Svenska? Himla bra!
  Tack! Önskar dig bra sista dagar på 2012 och fin start på 2012!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fin start på 2013 förstås :)

   Radera
  2. Tack, det samma! Heh, lite svårt att göra ngt åt det som har varit... om det skulle behövas, dvs. Vi tar och ser framåt istället. ;)

   Radera
  3. Japp, Wonder kommer ut på svenska i mars. Den borde ingå i läroplanen i grundskolan, tycker jag.

   Radera
 31. Jag kunde inte hålla mig så jag la dit en skylt idag också. :)
  http://vardagettaventyr.blogspot.se/2012/12/skyltsondag_30.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag kan förstås inte hålla mig från att kika. ;)

   Radera
 32. Så blev det även lämpliga skyltar denna årets sista söndag! ;-)
  Tar en gammal och en yngre skylt på c.
  Önskar dig ett Gott Nytt År! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det samma. Erik! Den skylten måste man ju c... ;)

   Radera
 33. Åh jaaa äkta vara..som alltid..glittrigt och fartfyllt..nu har du väl snart skyltat färdigt kan jag tro.. det är gott vara ledig dessa dagar.

  Gott Nytt År på dig jag tror och hoppas vi ska mötas många gånger i fönstervärlden
  och i andra sammanhang med. Kramilikram på dig.

  SvaraRadera
 34. Är Du kvar österut, lång ledighet i år;)

  Gott Nytt År 2013!

  annette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror på... från Norge-hållet svar JA. ;) Träffade Tomten och flög hem efter julhelgen. Bloggledigheten sjunger på sista versen. ;)

   Radera