24 februari 2013

Pena-palatset


Palácio Nacional da Pena i São Pedro de Penaferrim, Sintra

11 kommentarer:

 1. De palatset ser väldigt oportugisikt ut - mera ryskt tycker jag. Åsså finns det en blå himmel däruppe, jo tack;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En salig blandning av olika stilar som gör slottet extra spännande. Och blå himmel är alltid bonus.

   Radera
 2. Å, där har jag varit! Ett otroligt sagoslott, -pråligt och överdådigt- med en vacker park runt och en fantastisk utsikt.
  Vi körde vilse när vi skulle hit, jag o min syster. Hamnade på en annan bergstopp, strax intill...vägen vi körde på blev smalare och smalare...tillslut blev det knappt mer än en stig och att vända bilen var helt omöjligt. Så det var bara att fortsätta-i snigelfart. Men det bar utför i alla fall, och vi drog verkligen en lättnandets suck då vi var tillbaka på bergsvägens början och kunde köra tillbaks till Sintra. (Vid nästa försök kom vi rätt) Vi körde efter GPS, men vad lärde vi oss av detta?!? Jo, att ibland är det bättre att läsa vanlig papperskarta!!! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, just det. Det har du! Tänkte inte på det. :) Papperskartor är helt klart underskattade, gillar dem. Själv tog jag tåget från Lissabon och köpte en bussbiljett på turistinfo vid ankomst (på stationen). Bussen åkte nonstop förbi de viktigaste sevärdheterna i området och man kunde hoppa av och på som man ville. Det var en bit att gå till slottet från hållplatsen men det var fler som skulle dit så vi hjälptes åt att hitta rätt.

   Radera
 3. Snyggt. Med den redigeringen ser det lite ut som om palatset är en miniatyr på Legoland, bara väntar på att ett barn ska traska in i bild och börja klämma på kåken ;0)

  SvaraRadera
 4. Vilket lustigt palats. Många stilar blev det, stort tycks det också. Ligger högt gör det, undrar om man kommer in för en rundvandring i salarna. Är lockad att resa till Portugal men kommer aldrig till skott - tur att jag får snylta på dina bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns att jag var in en sväng i nån del av slottet men det var väldigt uppstyrt. De räknade noga hur många som släpptes in åt gången osv.

   Radera
 5. Verkligen en spännande byggnad - och den lilla staden Sintra är såå mysig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillade också Sintra, mycket trevlig stad. Lite synd bara att det är så många som har hittat dit. Känns exploaterat. :)

   Radera
 6. Härligt lite "rörigt" palats, sätter verkligen igång fantasin!!

  SvaraRadera
 7. Vilken häftig och speciell byggnad!

  SvaraRadera