31 mars 2013

Skyltsöndag - fägring

Skylten på balkongräcket är knappt läslig... men det är ändå damerna som har huvudrollen.
 La Boca, Buenos Aires 

21 kommentarer:

 1. Vilken underbart färgglad bild. Gillar de slitna dörrarna och färgerna på dem. Alla trådar som hänger kors och tvärs, är det el-ledningar? Det är så märkligt med alla el-ledningar som hänger överallt, till och med i ett "modernt" land som USA ser det ut som ett spindelnät på gatorna. Sedan undrar jag ju självklart vad det är för ett ställe, vad är det damerna lockar till?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tangon, som föddes i La Boca, dansas till många turisters stora förtjusning på gatorna i den här arbetarstadsdelen och det finns gott om andra konstnärer. Här finns en till lokal förmåga. ;) Hamnkvarteren ger en viss känsla av red light men jag vet inte hur det är med den saken.

   Radera
  2. Och ja, visst är det elledningar. Många såna. :)

   Radera
 2. Tjusigt! Och härligt med färg. Känner mig svältfödd på just det. Om jag inte vill ha blått förstås, då kan jag titta rakt upp.
  Lägger till länken till mitt bidrag här: http://vardagettaventyr.blogspot.se/2013/03/skyltsondag_31.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte mycket till vår har vi men sol och blå himmel i överflöd. Skönt.
   Kul att du visar bilder från Antigua!

   Radera
 3. Inte behöver man fatta skyltens text, tror att jag hajar ändå?!
  Färg glatt värre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är så sant. Tanken är väl att man lockas dit av de fagra damerna och sedan får se vad det handlar om. ;)

   Radera
 4. Fägring enligt bästa kompisene synonymer.se betyder skönhet, prakt; flor, blomstring. Alltså är det solkart att damerna på bilden dominerar. Älskar färgprakten i bilden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synonymer.se och Pumita är också bundisar. ;)

   Radera
 5. Urläckert !! .. eller hur jag nu ska uttryck mig ;-) Strunta i skylten. Tittar på damerna, alla fäger och detaljer och önskar dig samtidigt en skön fortsatt helg från Malta !
  P.s Hittar fortfarande inga skyltar här på Malta. Det är sant.. går inte en meter med kameran utan att leta men... no signs ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske var trött efter att ha sprungit runt halva ön när du letade efter orientaliska fönster! ;) Springer du på nån rolig skylt så är det bara att hojta. :)

   Radera
 6. ¡Ay, la famosa La Boca! Snygg bild med dekadent tangostämning.

  Fast jag är nyfiken på vad det står på skylten. Klarar bara att läsa Nuevo .... magen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har INGEN aning! Fick fram lika mycket som du. Imágen kan det ju inte vara för att det är feminint och dessutom fattar jag inte vad det skulle betyda... Jo, nu vet jag! Googlade och fick fram bilder... det är EL NUEVO ALMACÉN. :)

   Radera
  2. Aha, det var ett C och inte ett G. Där ser man hur inriktad man är på bilder och inte på butiker. (man = jag)

   Radera
  3. Trodde också att det var ett G. Och så skrivs imagen utan tilde förstås. Min spanska är mer än lovligt rostig, suck. :)

   Radera
 7. Övergången till sommartid blev för mycket. Det är första april redan, men här kommer ett bidrag till Skyltsöndag. http://jahhollis.blogspot.se/2013/04/skyltsondag-den-31-mars-2013-ursakta-oss.html
  Din bild tycks väcka mer frågor än svar. Är det reklam för något, och i så fall vad.
  Eller är det kanske helt enkelt ett konstverk, en installation. Vem vet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen fara, bara du inte skämtar aprillo med oss. ;)

   Jag hittade en blogg om Carlos Gardell och fick veta mer om huset. Nuevo Almacén på gatuplan är en butik där de säljer souvenirer och annat med lokal anknytning, t.ex. Carlos Gardells musik. Han är en legendarisk tangokung, bara som info för de läsare som inte är så bevandrade i argentinska nationalhelgon. ;) På andra våningen finns det bostäder så glöm det där med red light. Damerna ingår i en samling konstverk (som finns dels framför Nuevo Almacén men även huset bredvid) tillsammans med Gardell själv och dragspelaren vars foto jag länkade till i min första kommentar. Han heter för övrigt Aníbal Troilo. Konstnären heter Omar Gasparini.

   Radera
 8. Måste bara svara på din kommentar hos mig angående kaffelappen med puss i påsk. När jag hittade den på loppis så var min första tanke precis som din, detta kan inte vara politiskt korrekt. Just därför ville jag köpa den. Naturligtvis tycker jag den är gullig, men det "förbjudna" var det som lockade, man ser inte många sådana motiv i dag, vilket jag förstår och absolut håller med om att man inte ska se heller. Samtidigt minner det som en svunnen tid. Personen som satt med sina korsstygn och gjorde kaffelappen levde i en helt annan tid, då man fortfarande använde ordet "n". På den tiden visste man inte bättre, både skrämmande och samtidigt spännande. Precis som jag som lider av panikångest säkert skulle ha blivit inlåst på institution. Ja, du fattar säkert vad jag menar. Det var också lite lockande att lägga upp bilden på bloggen, för att se hur folk skulle reagera. Det är bara du och Jah Hollis dock som påpekat något :0) Nu har jag skrivit en hel uppsats i ditt kommentarsfält... Over and out.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, vet inte om det var riktigt så jag tänkte. Att det inte skulle vara PK utan snarare om det är ok att jag reagerar som jag gör. Kändes inte "förbjudet" om du förstår vad jag menar. Det är inte helt enkelt att handskas med sina fördomar (det underlättar att vara medveten om dem) och det var mest för att ransaka mig själv som jag ställde frågan.

   P.S. Jag gillar uppsatser! ;)

   Radera
 9. Oh, va´kul att få se en bild from La Boca. På en av balkongerna där finns det figurer av Evita Peron och andra fr hennes tid. Musikalen "Evita" spelades in just i de kvarteren. Tala om färgsprakande! Gick omkring där och njöt av allt som var "annorlunda".

  Ruth i Virginia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du hittade till PUMITA! Jag tror jag får åka på återbesök snarast. ;)

   Radera