8 mars 2013

Veckans fönster - naket

Internationella kvinnodagen och veckans fönstertema är naket. Känns en aning kluvet om jag ska vara ärlig men en liten halvnaken ängel från Lissabon kan jag bidra med. Symboliken i de nerdragna jalusierna vill jag tolka som att nakenhet ska exponeras återhållsamt utanför de slutna rummen. Samma fasad inkl. fönster finns här.

13 kommentarer:

 1. Det var värst vad du var diskret idag!

  SvaraRadera
 2. Men vänta nu, var finns de fördomarna som gör naket och internationella kvinnodagen kluvet, undrar en manlig feminist. De neddragna jalusierna får väl stå för katolska kyrkans uppfattning då kanske? :-)

  SvaraRadera
 3. Du fick ju ihop det bra iallfall trots eventuella krockar ;-) Tycker det är en ganska vacker utsmyckning på annars ganska trista fasader.

  SvaraRadera
 4. Om det inte vore för "se vende"-skylten skulle jag nog hålla med dig;-)
  Internationella kvinnodagen tycker jag personligen är bara larvig - ungefär som mors dag. Om det finns en sådan dag för kvinnor borde det väl rimligtvis finnas en för män också à la fars dag alltså.
  Dessutom har du hittat två halvnakna änglar av kvinnlig härkomst;-)

  SvaraRadera
 5. Naket på internationella kvinnodagen? Ja, varför inte? Den nakna sanningen är ju att vi fortfarande har långt kvar innan man och kvinna räknas som lika mycket värda.

  SvaraRadera
 6. Har förstås sett naknare karlar ... :-D

  SvaraRadera
 7. Egentligen är det ganska märkligt med dessa halvnakna keruber inom den religiösa konsten, naket som är ganska tabu inom de flesta religioner. Gillar hur du tänkt, med jalusierna :0)

  SvaraRadera
 8. Där fick du ju till en bra tolkning trots din kluvenhet inför temat.

  SvaraRadera
 9. Det var lite annorlunda dekor mellan fönstren. Vackert gjort men inget som jag skulle vilja ha.

  SvaraRadera
 10. Onekligen snyggt med de målade kakelplattorna mellan fönstren på husfasaden.
  Klurigt hur du tolkar din syn på den offentliga nakenheten med dina jalusiner. :-)
  Men inom konsten är väl nakenheten ofta ganska harmlös? Men visst kan man tycka olika kring temat naken i sig. Naket kan ju vara avskalat också. ;-)

  SvaraRadera
 11. Smart tolkning av temat.
  Ha det bra!
  Kram Kakan

  SvaraRadera
 12. Naket till viss del mellan dina fönster med jalusier, bra tolkat i ord och bild!

  SvaraRadera
 13. Lite spännande är det allt hur olika vi associerar från enkla ord och hur olika det går att tolka teman. Jag börjar visst bli lite trött för symboliken fattar jag inte och lämnar därhän. Men det religiösa motivet på huset är kul att se och väldigt exotiskt i min värld.

  SvaraRadera