5 april 2013

Veckans fönster - valfritt

Klart man blir fundersam när man inte får tydliga direktiv. Kan vara riktigt knepigt om man är lagd åt det veliga hållet. Ett valfritt fönster har Susanne bestämt att det ska vara idag och då gäller det att leverera. Efter en hel del vånda och ve hamnade jag till slut i Valladolid... igen! Den äldre kvinnan sitter på trappan utanför en boutique som säljer brudklänningar. Hon ser ut att sälja något ätbart som hon har på aluminiumfatet i knäet. Två damer... vad menar du?! Nu blir det vatten resten av kvällen. Inget mer vin till dig, det kan du glömma!

Så tänkte jag. Hur tänker du? OK, jag erkänner... jag trollade bort kvinnans dotter genom att duplicera mamman. Hon står där till höger i en knallgul topp och jeanskjol... bredbent och med armbågarna i vädret. Till råga på allt lyckas hon blunda precis när jag knäpper kortet. Hon ska bara bort, så enkelt är det. Men om du absolut måste få veta... så ser hon ut. De är säkert inte alls släkt, bara en känsla jag får. Slutsnackat nu. Skål och Trevlig helg!

31 kommentarer:

 1. Stiligt fönster med en tjusig brudklänning! Dubblerat alltså! Då blir det två stiliga fönster med varsin tjusig brudklänning! Bäst att jag slutar nu! Vinet väntar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att veta när the botten är nådd. ;)

   Radera
 2. En riktig höjdarbild!
  Man skulle kunna tolka in hur mkt som helst i detta.Love it!
  TAck goa du för din kommentar.Livet är orättvist ibland. Tjejen det handlar om har varit "Bodil hos tandläkarna" i byn sen hon var 15år gammal. Nu när hon äntligen skulle gå i pension så drabbas hon av en djävulstumör. Men det måste finnas hopp,jag vägrar tro ngt annat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Rajson! Det kommer säkert att bli en tuff resa men det är många som blir helt friska idag. Tsemppiä!

   Radera
 3. Trevlig helg till dig också! Och jag tror att bilden blev mycket bättre med din redigering. Valladolid var en av våra favoriter på vår rundresa på Yucatan. Precis lagom stort och så äkta! Jag längtar dit faktiskt ... kanske blir det fler gånger ...
  Ha en riktigt fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lagomstor var ordet, känns genuint och mysigt på alla sätt. Jag kan också tänka mig att åka dit igen. Det finns mer att se utanför stan som jag inte hann utforska.

   Radera
 4. Bilden blev ju kanonbra. Min tolkning blir att den gamla tanten sitter och drömmer om tiden då hon gifte sig, hur annorlunda allt var då. Då kommer kvinnan i gult in, det är tantens dotter som ska gifta sig och är en riktig bridezilla och då önskar tanten att hon aldrig gift sig med grannpojken och fått den jobbiga dottern... Nja, kanske dåligt tolkat, men det är fredag och jag är för trött för att tänka bättre än så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men Hanna då... det finns inget rätt eller fel, bra eller dåligt i tolkningarna. Din tolkning är din. Punkt. :) Jag skrattade gott när jag läste den! Det är tydligt att de två kvinnorna inte kommer så bra överens. Hon, bridezillan, verkar vara en arrogant pain in the... inte konstigt att mamman nonchalerar henne. ;)

   Radera
 5. Innan jag förstorade bilden så tyckte jag det vita i fönstret var något diffust som kunde tolkas som spöke eller osalig ande... :-) Men så ser jag... en äldre kvinna sitter och drömmer om sitt bröllop... som kanske var för länge sedan... eller drömmer att hon äntligen ska kunna bli brud!?? Skål och ha en fin fredagskväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får ta det lugnt med rödvinet, Mia, om du börjar se spöken. =)
   Gumman vill nog bara trolla bort sin olidliga dotter (som jag gjorde). ;)

   Radera
 6. Vilken vacker liten tant som sitter där och ser så trött och tankfull ut. Jag tror att hon är alldeles inne i sina egna tankar att hon inte lägger märke till något alls, varken i fönstret eller utanför.

  Mexikanska fönster gillas. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är hon söt! Har svårt att tänka mig att hon skulle vara helt omedveten om bridezillan! Tack Hanna för det ordet! =)

   Radera
 7. Men så coola bilder! Tänk vad lite vin kan göra. Skål! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt ligger iofs kvar i flaskan men i rätt mängd har det vissa positiva effekter. ;)

   Radera
 8. Att jag är lite (=inte så lite förresten) konstig vet du ju. När jag såg bilderna så tänkte jag inte alls på att de var dubletter. Jag fastnade på kvinnan snövita hår och hennes mörka "mustasch". Åsså såg jag hennes drömmande blick.
  Skål på dig med - men slutar innan du får dubbelseende;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visserligen är gumman söt men det vore lite jobbigt med fyra... ;)

   Radera
 9. Den bilden blev ju bara oslagbar. Super....inga fler ord behövs. Själv kommer jag inte in med mitt inlägg, men det funkar så här! Igen urläcker bild!

  SvaraRadera
 10. Du det här var en riktig utmaning. Det kräver ett glas vin inför betraktandet. Skål!
  Himmel så snygga färger och skimret dessutom!!!
  Ett motiv att drömma om för en fotograf att ramla på :)
  http://lundcityphoto.wordpress.com/2013/04/05/king-and-queen-of-sweden/

  SvaraRadera
 11. Ja den här bilden väcker många fantasier ser jag och tack för det...har roat mig med att läsa allihop ;-))

  SvaraRadera
 12. Fantasin har inga gränser. Din bild är suverän liksom din tolkning. De andras rader och reaktioner är helt underbara att läsa. Min egen tolkning spar jag för mig själv. Är för trött för att utsätta mig för risken att försöka förklara med ord och låta det bli fel. Kan bli lite konstigt så här på nattkröken ;-) Ha en skön helg Pumita !

  SvaraRadera
 13. Helt otroligt, en 3D-bild och det behövs inga specialglasögon, det räckte med några (nå ja...)glas vin så blev den 3-dimensionella upplevelsen helt perfekt!.
  Att du skriver roligt och intressant, att du tar fina och spännande bilder, det visste jag ju redan, men att du dessutom är så tekniskt skicklig... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tekniskt skicklig... hehe, även kallad tur som en tok. ;)

   Radera
 14. Underbar bild..och att ta bort störande objekt är ju bara så finurligt. För din bild blir ju så makalöst fin och väldigt talande. Så kontrastrik även utan den där knallgula :)

  Himmel..du igår var jag o tjejerna på en helkväll med finvin och vatten..jepp..vi käkade och drack mycket gott.Och där i källarvalven var det "Svenska hits" som tema för kvällen. Vi sjöng o dansade.. så idag är jag hes och kraxig. Men väldigt varm i hjärtat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du lever livet, Anna. Låter alldeles perfekt! =)

   Radera
 15. Ja tänk så olika det kab vara - även om färgen, i det här fallet vitt, råkar vara tämligen den samma ...

  SvaraRadera
 16. Jag tycker också att det är jättekul att så många delar med sig av sina tankar. Hinner tyvärr inte svara på alla... det blir lite slumpmässigt urval. Hoppas ni förstår. :)

  SvaraRadera
 17. Du har skapat en intressant dubbelbild med kvinnan framför brudklänningen.
  Numera kan man verkligen trixa och fixa med bilderna!
  Fast jag gillar originalbilden också, tycker den är riktigt festlig. Så bra, nu blev jag påmind om att jag ska välja ut ett valfritt fönster också. ;-)
  Tycker om att du visar upp den också. Det ser ut som hon gestaltar det som hon berättar för den äldre kvinnan, rena teaterföreställningen. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kändes lite taskigt att bara beskriva "dottern" utan att ta fram bildbevis. Folk kan ju tro att jag bara hittar på. :) Jag brukar iofs berätta när jag far med osanning. Fixa och trixa är kul!

   Radera
 18. Ibland är det svårt att veta vad som är före eller efter. Men här är det före och efter och efter och före. Du har löst det. Bildtolkning är roligt. :)

  SvaraRadera
 19. Inget ont om den knallgula damen som ser väldigt bestämd ut. Men jag föredrar nog din variant. :-)

  SvaraRadera
 20. Oj, snacka om utmärkt exempel på hur olika en bild kan bli före och efter beskärning! Ja, sedan har du ju dubblerat den också, men jag har inte druckit så mycket vin så jag väljer att se den ena damen. Kul att du visade originalfotot - det var sannerligen en helt annan bild!

  SvaraRadera