4 maj 2013

Justicia, tierra y libertad

Svårt - för att inte säga omöjligt - att motstå veckans fönstertema... Sassa kanske hade det på känn, vad vet jag. Rättvisemärkt är min första tanke men eftersom jag är sent ute lär någon annan ha tänkt den tanken redan så jag får hitta en egen tolkning. Vem vill apa efter andra liksom? Inte Pumita.  Bilden är rätt beige men who cares... jag knäppte den för skyltens skull. Budskapet är ändå viktigast. Här huserar alltså Campeches kommision för mänskliga rättigheter som arbetar för en rättvisare värld, en inte alltför hoppfull kamp men vad är alternativet? Rubriken* syftar till en låt av den mexikanska gruppen Maná och finns att lyssna på här. Och när jag ändå är i farten så sätter jag etiketten skyltsöndag på det här ifall någon söndagsskyltare fortfarande hittar hit. Imorgon ska jag göra stan osäker men postar kommentarer så snart jag kan. Ha det gott!
*rättvisa, mark och frihet

26 kommentarer:

 1. Kul att se att du har vaknat och kommit ut ur idet!
  Nu har jag ju fått en gedigen rundtur bland alla domstolar och tingsrätter i vårt avlånga land, så ditt inlägg öppnar ju ögonen och visar nå't annat i stället. Tackar för det :-)
  Det kanske blir en skyltsöndag för mig imorgon för vem f*n vill plåta kyrkor eller - tänker på Fototriss...;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallå där, nattuggla! Kul att du kikar in! Ser fram emot din ickekyrkliga skylt imorgon... jag menar idag. Klockan är visst läggdags, snart iaf. :)

   Radera
  2. Jag vill plåta kyrkor, och har gjort det. Man ska inte vika för utmaningar. :-)

   Radera
  3. Självklart inte! Jag kanske inte fotar kyrkor så ofta men jag besöker dem desto oftare... när jag är i utlandet... hemma blir det mer sällan. Att jag inte har fototrissat kyrkor idag har helt andra orsaker än att jag skulle ha ngt emot det. :)

   Radera
 2. " ... en inte alltför hoppfull kamp ...". Kanske. Men hoppingivande!
  önskar dig bra dagar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag "hör" nu hur cyniskt det låter... eller så är jag bara realist. Det är inte hopplöst, det var inte min tanke. Önskar dig det samma! :)

   Radera
 3. En stor eloge till alla de som med små medel kämpar för individers mänskliga rättigheter. Fint val till temat.

  SvaraRadera
 4. Som vanligt hos dig, fin bild och intressanta reflektioner. För att få en rättvisare värld krävs det arbete och engagemang på olika sätt!

  SvaraRadera
 5. Ditt rättvisa fönster må ha beige ton men det är innehållet som är det viktiga! Läget är nog inte helt hopplöst men det går inte fort framåt med rättvisan i världen!

  SvaraRadera
 6. Kanonbra bidrag, mänskliga rättigheter är väl något av det viktigaste som finns. Gillar din beiga bild :0) Har slängt upp en skylt hos mig, är så vårtrött så jag postar inte inlägg just nu, jag slänger upp dem... ;0P Ha en fin dag, do not shop till you drop!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ingen risk för shopping! Ska bara spatsera runt och leka turist i solskenet. ;) Önskar dig en skön söndag!

   Radera
 7. Kul att se dig! Av någon mysko anledning var jag alldeles säker på att du skulle lägga upp ett tänkvärt fönster till rättvisetemat :)
  Svar: fattar inte ett dyft men det är ju inget ovanligt.
  Idag skyltar jag en snabbis från Linköping på väg ut i solen igen :)

  SvaraRadera
 8. Budskapet och arbetet är betydligt trevligare än det yttre av kontoret.
  Just i Mexico måste det kännas som en hopplös kamp många gånger!
  Ha det gott i solskenet och kul att du gör inhopp.

  SvaraRadera
 9. Mänskliga rättigheter framför allt! Annorlunda och bra fönsterval! :-) Det tummas tyvärr på våra självklara rättigheter på många ställen i världen. Ständigt behöver rättigheterna bevakas, bra att de gör det även i Mexiko. Trevligt att du även tar med fotot som Skyltsöndag, det fick mig att lämna in ett nytt bidrag. :-)

  SvaraRadera
 10. Jag visste väl att du inte skulle kunna motstå mitt temaval. ;)

  La comisión de derechos humanos besökte jag i Valparaíso för många herrans år sedan, 1987, då de hade väldigt mycket att göra i Chile. Tack och lov, är den tiden förbi.

  Och förstås ett alldeles utmärkt val av fönster - och skylt. Jag fick också in en skylt idag, en ganska färsk en.

  Under tiden jag skrivit det här har jag lyssnat klart på Justicia, tierra y libertad. Ingen låt jag kände till.

  SvaraRadera
 11. Som alltid är det lika härligt när du bara plockar fram ditt Globetrotter-arkiv och levererar det allra mest o bäst lämpliga som bara du kan.
  Fönterveckan är räddad när Pumita är med..
  jag saknar dig ska du veta när du är tyst.

  SvaraRadera
 12. Perfekt till temat. Kan förstå att du hade svårt att motstå ett inlägg den här veckan ;-) Mänskliga rättigheter... tänk om det kunde ske underverk på vår jord. Passande bild om än lite blek men vem bryr sig. Budskapet går fram ändå :-) Ha en fortsatt skön bloggsemester eller vad du nu är du har för dig ;-)

  SvaraRadera
 13. Perfekt bild du visar till temat och att det är beige kan man inte hänga upp sig på!!

  SvaraRadera
 14. Rättvist fönster, tack för översättning, mänskliga rättigheter behöver sina förkämpar!

  SvaraRadera
 15. Att kämpa för rättvisa i den här världen verkar vara ett sisyfosarbete. Det kräver både styrka och en outsinlig uthållighet. Samtidigt är det ju hoppingivande att det finns de som verkligen gör det. Och på tal om Skyltsöndag:
  http://jahhollis.blogspot.se/2013/05/skyltsondag-den-5-maj-gla-me-chokla.html

  SvaraRadera
 16. Nog känns det ibland som en rätt hopplös kamp, men som du säger vad är alternativet? Mycket bra val på tema rättvist fönster.

  Här är mitt bidrag till Skyltsöndag: http://fotoentusiastenfotoblogg.blogg.se/category/skyltsondag.html

  SvaraRadera
 17. Mänskliga rättigheter - absolut viktigt!

  SvaraRadera
 18. Instämmer i Pysselfarmors kommentar och funderar dessutom på vart du tog vägen? Är du på resande fot, eller har annat trevligt för dig under den sköna månaden maj som är tusan så kall här i Stavanger!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för omtanken! Njae, inga resor och utflykter i sikte... försöker bara få ordning på tillvaron och då får bloggeriet vila, förutom när det blir helt olidligt. ;) Ljusning i sikte snart, hoppas jag. Lev väl!

   Radera
 19. Lite uppmuntran att hämta hos mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Staren! Du är en pärla!

   Radera