21 maj 2013

TisdagsTema - växter


Det är förmodligen inte bougainvillea Maria på TisdagsTema tänkte på när hon valde dagens tema men jag är inte så mycket för att smyga runt i buskarna och fota växter här hemma så den här bilden från Mexiko får bli mitt bidrag. Tänkte nämligen att morötter blir diskade direkt - finns gott om i kylen annars. Lite lustigt förresten att jag förknippar denna växt så starkt med resor. I övrigt kan jag berätta att det har ljusnat nu. Bara så ni vet. Tjohoo! :)

50 kommentarer:

 1. Haha, först fascinerades jag över hur långt vårt land är, när jag gläds åt att björken precis fått blad och du lägger in stora frodiga sommarblommor. Mexiko, det förklarar ju saken. Maffig bild!

  SvaraRadera
 2. Jag förknippar också denna underbara blomma med utlandsresor. Jätte vacker. Det är så häftigt att se våra krukväxter i dess rätta miljö som enorma träd buskar och gigantiska blomsterfält.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömmer aldrig när jag såg en julstjärna hög som ett hus i Ecuador... man bara gapar. =)

   Radera
 3. Jag förknippar också bougainvillea med utlandsresor. Har ett starkt minne från Madeira där jag såg några praktexemplar!
  Så skönt att det ljusnar! Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Violen! Nu kan det bara bli bättre... och det blir det också. Madeira sägs vara ngt utöver det vanliga, har tyvärr inte kommit dit själv - än. Allt gott till dig med!

   Radera
 4. En underbar färg! :) Bra val!
  Och HURRA för ljusnande :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visste väl att den här bilden slår morötterna med hästlängder. Det är bara jag som får lite konstiga idéer... men ibland räcker tanken, allt är inte till för att sättas i verket. ;)

   Radera
 5. Tjoho själv! Där är du ju.
  Håller med dig. Bougainvillean är en riktig reseväxt. Det är ju där ute man ser dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle gärna se dem oftare. ;)

   Radera
 6. Fick en liten glädjekick där en stund när jag satt här framför datorn och plötsligt fick din kommentar :-) Härligt att du är på gång igen Pumita !
  Morötterna tror jag inte alls blivt diskade men bilden på bougainvillean kanske var ett bättre val. Tänker inte på resor. Tänker på huset jag bodde i de fem första åren här på Malta. Vi hade en enorm bougainvillea som klängde utmed husväggen. Samma färg som din !
  Välkommen tillbaka in i ljuset Pumita!! Tjohoo!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Anita! Du är så generös med dina ord att jag blir alldeles generad. :)
   Ja, du behöver ju inte resa nånstans för du har paradiset runt hörnet. ;)

   Radera
 7. Och jag skuttar fram och läser era kommentarer! ;) Fick efterlängtade goda nyheter idag och har lite svårt att hålla mig i skinnet... eller varför skulle jag... egentligen? ;) Livet är härligt. Ta hand om er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad bra! :) Ta hand om dig med!

   Radera
 8. Härligt att du är på gång igen, dessutom med goda nyheter i ditt sinne... Njut av dem, bevara dem och se dig omkring, för nu finns det mycket att se. Även i Sverige då... men din bild skäms verkligen inte för sig, säger jag som inte är med i utmaningen.

  Visst, det är lite kaos hos mig just nu, men så småningom kommer det förhoppningsvis att bli både lugnt och skönt, när alla sakerna kommer på plats.

  Fortsätt att sprudla och va' rädd om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både regn och solsken, sån´t är livet... det som inte dödar, det härdar. ;) Nu tog jag i lite men du förstår tanken. Man kommer långt med finsk sisu hur som helst.

   Radera
 9. En minst sagt prunkande växt!

  SvaraRadera
 10. Tjohopp!!! Så roligt att du är tillbaka! Var nu rädd om dig bara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadå, jag lovar, jag ska ta det lugnt med bloggeriet. Jag har ju precis samma antal timmar per dygn som förr... och en hel del förpliktelser. :)

   Radera
 11. Äntligen! Välkommen tillbaka! Å att livet är härligt - sagt av dig tillsammans med den glada röda blomman - you just made my day. Resten av den här tisdagen var nämligen ingen höjdare för min del. Så muchas gracias:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De nada, BP! Och tack för välkomsthälsningen! Trist att tisdagen inte var så trevlig, men det måste betyda att onsdagen blir mycket bättre. :) Hos mig började dagen med buller och bång. Hörde du åskan?

   P.S. "Den där lilla saken"... vad vet hen om livet?! Jag läste hos Staren, det ska du veta. ;)

   Radera
 12. Underbar färgsättning. håller med dig det är verkligen resa över bild/blomma :-)

  ps, jag hade nog tyckt att morötterna i kylen räknats. de är växter de med ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visserligen, men jag fick en känsla av att man skulle fota våren. :)

   Radera
 13. Underbar färg på bouganvillean! För mig är den inte någon reseväxt direkt även om den finns i många sydeuropeiska länder. Har tre olika sorter i min pation och ack vad de blommar, även på vintern. Riktiga skönheter.
  Fint att höra att du fått goda nyheter. Grattis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nej, jag förstår det för du har en lite annan referensram. *suckar hon avundsjukt* ;)

   Radera
 14. Det där är en färgstark blomma! Å vad skön den är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju en blek variant också men färg ska det vara om du frågar mig.

   Radera
 15. Svar: Bra att du läste hos "Staren". Har fått för mig att du, som är ju ännu mera anonym som jag önskar mig att vara - är en "liten sak" = mindre än 1,60 m iaf;-)
  Å tack för att du tycker att jag har barnstorlek och nätta fötter.
  Kan tala om för dig att jag har 34 (26-28") vad gäller byxor, 40 på tröjor, bh-storleken vet jag inte, då jag ... strunt i det, å jag har 39!!!! i skorstorlek.
  Ooooops - nu har jag avslöjat hela rubbet för dig - ja, jag är 1,66 (eller om det var 1,65) lång också. Så vad sägs;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det betet sväljer jag inte... men det trodde du väl inte heller. ;))) Skorna är himla snygga iaf... jag kan ta dina om färgen stör! Och du, det känns helt ok att ha dig som bloggkompis trots att jag inte vet vad du har för bh-storlek. =)

   Radera
 16. Svar: :-) Å hur lång är du då;-)

  PS. Skulle vara skoj att veta om mina "förutfattande meningar" är rätt eller fel. Men jag har mest rätt för jag gillar ju att få mina "fördomar" bekräftade;-)

  PS. Har du tänkt på det!? Vilken power du har! Du är borta i veckor och folk välfärdar till dig när du är tillbaka. Det är POWER det = du är bra eller bäst eller nå't sån't. DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur lång jag är? Hon ger sig inte... OK, inte så att jag kan klappa dig på huvudet (eller på den gröna mössan du har på din avatar) men lite längre är jag. Därmed kan vi konstatera att de förutfattade meningarna ofta har helt fel! ;)

   "Du är borta i veckor och folk välfärdar till dig när du är tillbaka."
   Vallfärdar? Nu tar du i från tååårna! After you, my dear Alphonse! Men jag måste medge att det lät kul. =)

   Radera
  2. Då har jag uppenbarlingen enhelt fel bild på dig, vilket inte skulle vara första gången. Trodde inte att du skulle "slå" mina 1,65 m. Men ok då, har alltid velat vara lång (över 1,75 m). Du förstår väl vilken nackspärr jag får när jag tittar up på 1,95 m långa maken;-)

   Radera
  3. Du ska inte bli ledsen! Jag slår dig med bara 1.1811023622047243 inches eller nåt... men om jag sträcker på mig, då... ;)

   Radera
 17. Tack för att du visar denna underbart färgstarka blomma! Blir lyrisk när jag ser din bild.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vassego, det var så lite! :)

   Radera
 18. Ja, det är nog en växt som man förknippar med resor. Jag har också några bilder på den från Mexiko, där verkar den trivas alldeles särskilt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Plocka gärna fram fler Mexiko-bilder, vore kul att se! :)

   Radera
 19. Underbart vacker växt, och visst får den en att tänka sol och exotiska dofter.

  SvaraRadera
 20. Wow den blomman slår alla rekord. Underbar är bara förnamnet.

  SvaraRadera
 21. Du hade fått lägga upp en köttbulle om du så velat, jag är bara så glad att se dig igen :0) Hoppas verkligen att du har det bra och att du får chans att njuta av försommaren. Jättefin bild på blomman, är inte mycket för att krypa runt i buskarna jag heller, i alla fall inte med en kamera i handen ;0) Må gott och frid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. *Krafskrafskrafs* (pennan låter så)... antecknar önskemålet om köttbulle. Men då får jag snylta hos någon annan för innanför mina väggar finns det inga köttbullar bara veggobullar. Inte för att det spelar ngn roll för du ser ingen skillnad, jag lovar. ;)

   Radera
 22. Jasså, inte krypa i buskarna. Mmmm, jag som trodde alla var som jag.....
  Kul att "se" dig igen.
  Denna vackra buske ger absolut vibbar söderut!
  Värsting , storleksmässigt såg jag i Kenya. Helt enorm!
  Se här!
  http://rajsons.blogspot.se/2009/11/kenyas-vackra-vaxter.html
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, det är väl tur att vi är olika! ;)
   Den växten är hjuuudz, helt sanslöst!

   Radera
 23. Åh så glad jag är för din skull, inte bara tillbaka utan skuttande och jublande! Att hålla sig i skinnet efter en tuff resa är överskattat, glöm det och njut av de goda beskeden.

  Du kan väl lägga upp morötter även om du diskar dem direkt, gör väl inget, överambitiös människa tänkte jag. Sen fattar jag, blir lite röd om kinden och skäms både över min stupiditet och gränslöshet. En lyftkran borde ju diskas men inte har jag vett nog till självcensur.

  Bougainvillean höll jag på att glömma. Helt dj-a underbarast, lyser upp sinnet, särskilt en dag som idag när det ösregnar och temperaturen sjunker som en gråsten. Åtta grader senast jag kollade burrrr.

  Vilken maratonkommentar, skriv den på mitt glädjekonta för är jätteglad att du mår bra igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Söta rara, jag älskar maratonkommentarer - speciellt när de är omtänksamma, smarta och roliga som din! :) Nu råkar det vara så att jag såg mig själv med diskborsten i högsta hugg när jag skrev inlägget och blev så glad när jag upptäckte att du fattade direkt! :)

   Förresten, ska försöka skutta lagom så jag inte bryter benen av mig. ;) Men himla kul att det ordnade sig till slut. Nej, hålla sig i sinnet... det är bara korkat, urbota dumt!

   Radera
 24. Ha, ha jag har sett massor av denna blomma nu i Portugal, helt fantastiskt vacker är den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och nu är det bara upp till bevis som gäller. Helst på en gång! ;)

   Radera
 25. Bougainvilla, då tänker jag kemi och pH-indikator och då förstår du säkert vad jag menar, eller hur? ;)

  Så här var det: I Nicaragua jobbade jag ju med att fara runt och hjälpa lärare att göra undervisningen lite mer praktisk och då gällde det att komma på hur man med enkla medel skulle göra experiment. Bougainvillans blommor kan faktiskt användas för att visa hur surt eller basiskt ett ämne är. Men fråga mig inte hur det var, för det är så länge sedan så jag minns det inte. Och egentligen var det mest fysiken jag ägnade mig åt och då blir det inte så mycket pH. Mer än när man ska göra batterier förstås. :)

  Hittar du någon mexikansk polis i arkivet då? Om du nu inte vill åka iväg till Husby eller Skogås. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, det var en typisk härlig Sassa-kommentar! Och nej, jag hade absolut ingen aning om att man testar surt och basiskt med de där blommorna... jag är ju HUMANIST!!! Kemi och fysik var mina absolut sämsta ämnen i skolan, förutom möjligen religion (men det berodde nog på att jag inte trodde tillräckligt mycket).

   En mexikansk polis har jag redan visat (han vid fotbollsarenan häromveckan) men jag har en holländsk polisbil (inte så där jättespännande) eller kanske nåt från Portugal. Vi får se, det ordnar sig. :)

   Radera