24 maj 2013

Veckans fönster - polisiärt

En annorlunda polisbuss (inte strömlinjeformad precis men den kanske inte deltar i några våldsamma biljakter) bakom Rijksmuseum. Inte särskilt originellt eller spännande till det polisiära fönstertemat men jag kan fantisera resten. Första gången jag översatte MOBIEL STEUNPUNT med Bing Translator fick jag mobil brännpunkt som svar. Undrade lite försynt vad det är som brinner eller bränns i Amsterdam. Kan iofs komma på många saker som bränns där och då menar jag inte nässlor. Vädrar till synes helt ogenerat mina förutfattade meningar. Usch! Vid andra försöket kallade Bing STEUNPUNT för stödcentrum. Hm, inte lätt... men båda kanske stämmer.

Funderade om jag skulle lätta upp stämningen i inlägget (och eventuellt sänka tråkfaktorn) med en språkpolisiär bild men vid närmare eftertanke... jag måste ha nåt att visa upp på skyltsöndag också. Trevlig helg, gott folk!

19 kommentarer:

 1. Trevlig helg, Pumita!
  Och ja, det är inte så lätt att få till något lättsamt med detta tema. Och nu är det så mycket annat - som studentuppvaktningar och uppvaknande trädgård. Så du lyckades i alla fall bra, bilden håller temat och det är lite kul att se poliser från andra länder.

  SvaraRadera
 2. Översättningar med Bing/Google kan bli hur roligt och tokigt som helst!

  SvaraRadera
 3. Kul att du visar en "utländsk" polisbuss! Kan vara bra att känna igen om man hamnar i knipa på ett eller annat sätt i Amsterdam! Tycker inte det är så farligt med tråkfaktorn i din bild, ser den som ett tillskott till mitt vetande!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Snyggt med dom blå/röda linjerna på "bussen" i alla fall och fönster utan galler verkar det också finnas;)
  Trevlig Helg!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker det låter väldigt trevligt med en mobil stödpunkt! Kan man kanske var i behov av om man vinglar fram på Amsterdams gator. Temat löste du fint!

  SvaraRadera
 6. Vad kul att du ger en annan vinkling av det polisiära!

  SvaraRadera
 7. Här kommer man ut i Europa och får sig en dos av hur det ser ut när ordningsmakten är ute på turné eller nåt..intressant..och med dina kluriga ord till så är det ett sant nöje att få ta del av det.

  SvaraRadera
 8. Om det inte stod "Politie" på denna bild hade jag trott att det var en blodgivarbuss eller en vaccinationsbuss mot TBE.
  Support center tyckte Google Translate att STEUNPUNT betyder, å det är ju ett Stödcentrum.

  PS. Du måste ha grävt långt ner i ditt arkiv för att hitta ett polisiärt fönster - hrm;-) DS.

  SvaraRadera
 9. Det här med polisiärt tema lägger väl grunden för rätt så ordentliga bilder. Översättningsprogram är kul. Gillar språkligt snurr. :)

  SvaraRadera
 10. Aha, då vet jag hur polisbilar i Amsterdam ser ut nästa gång jag behöver en. :)

  Ha en bra student! (Jag försvinner nog också förresten)

  SvaraRadera
 11. Undrar vad de gör därinne i bilen, trappen är ju utfälld så de sitter nog därinne och kurar. Kanske jagar de någon konsttjuv eller så är det bara dags för 11-kaffet.

  SvaraRadera
 12. Vad kul att åka runt i världen i detta polisära tema :) Verkar som man är beredd att samla ihop många på en gång i Amsterdam. Undrar om det gäller poliser eller "bovar"?

  http://budapestcityphoto.wordpress.com/2013/05/25/good-to-have-the-police/

  SvaraRadera
 13. Det är kanske en mobil påtändningsplats för holländska poliser i det liberala Holland. Hög beredskap. :)

  SvaraRadera
 14. Tycker som BP att denna bil inte alls liknar en polisbil utan nåt helt annat. :) Jag har en gång åkt polisbil utomlands och det var på Gran Canaria, vi sökte efter ett apotek och frågade ett par poliser, men dom hade svårt att förklara för oss så dom körde oss dit körde istället. Sonen som också var med då var 7-8 år tyckte det var mycket spännande. :)

  SvaraRadera
 15. Här var det mobilt...
  Ha det bra!
  Kram Kakan

  SvaraRadera
 16. Det får väl bli lite av ett mysterium till man hamnar i en sådan bil vid något besök i Amsterdam. Såg inte några sådana när jag var där för länge sedan, däremot folk som brände på både det ena och det andra. :-)

  SvaraRadera
 17. Intressanta utländska fönster i det polisiära temat :)

  SvaraRadera
 18. Mobila stödpunkter kan man behöva själv ibland. ;-)
  Onekligen något polisiärt fordon, svårt ana vad de gör med och i den bilen.
  Kanske är det som liknande mobila enheter som finns i Stockholm, en mindre polisstation på hjul. Ett sådant "polisfordon" brukar besöka och stå alternativt på Medborgarplatsen eller på Stureplan. Det sprider sig ett visst lugn i närmiljön där den mobila polisstationen står vissa helger. Också ett sätt att synas.
  Tack för din kommentar, visst behöver vi alla mat, även poliser.

  SvaraRadera
 19. Meeen inte är tråkfaktorn speciellt påtaglig i en gatubild från Amsterdam med rörlig brännpunkt :)

  SvaraRadera