22 september 2013

Boktips till Jimmie Åkesson
Visste du t.ex. att 24% av amerikaner anser att våld mot civila för en rättvis sak (ändamålet helgar medlen dvs.) "ofta eller ibland" är berättigat. Andelen bland muslimska amerikaner är bara 7%. Över hela den västliga världen ligger muslimernas stöd till våld och terrorism på samma nivå som hos övrig befolkning, ibland lite lägre. Mindre än 1% av terrordåd i Europa mellan 2001 och 2009  utfördes av islamister. 1%. Tyska och franska muslimer stödjer dödsstraff i lägre grad än sina icke-muslimska landsmän. Det och mycket annat får du veta om du läser Doug Saunders, en kanadensisk reporter, som även skrivit Arrival City: How the largest migration in history is reshaping our world. Rekommenderas varmt till alla! Läs mer om boken här.

7 kommentarer:

 1. Intressant..det förekommer en hel massa flaska rykten..suck..varför är världen sådan.

  SvaraRadera
 2. Det du skriver här påminner mig smärtsamt om generaliseringen att brott självklart begås av invandrare här i Sverige.

  SvaraRadera
 3. Samma här..det där med löken..när jag var liten var jag så galet petig med maten. Nu..oj du..det finns nästan ingenting som jag tackar nej till. Men lagom är bäst..måtta på godsakerna ska det vara då mår man ju bäst.

  SvaraRadera
 4. En bok jag är nyfiken på. Än mer så när jag läst din recension!
  Vi kanske ska skicka en kopia till J.Å ... jag tror inte han köper den själv ;)

  SvaraRadera
 5. Tack för boktipset, den boken verkar intressant och läsvärd.
  Ja, det är en fingerborg som står i vattnet, Jag hade den där för att ställa in skärpan, men lät den vara kvar i bilden för att skapa lite kontrast/spänning.

  SvaraRadera
 6. Sv: Hösten är ingen favorit alltså ;) Inte ens om man tänker på alla legitima stunder att sitta och läsa böcker under hösten/vintern? ... nej, det var ju en dum tanke - för visst är det skönare att sitta ute på sommaren ...
  Tur att vi får tycka olika :))

  SvaraRadera
 7. Det är mycket enklare om man har bestämt sig för hur världen ska se ut. Läser man på måste man tänka om. Tror inte JÅ är så motiverad till sådant.

  SvaraRadera