15 februari 2014

Triss
Della visar en riktig vinstlott idag. Själv sitter jag och leker med mina Iguazú-bilder för att lindra abstinensen... det var ju På spåret-final igår och nu känns det alldeles tomt. Jo, jag har en benägenhet att överdriva ngt men visst är det tråkigt att det är slut för den här gången. Kan vi inte ta en Pumita på spåret-gåta som en liten tröst? Den är inte så svår, tror jag. Behöver inte kunna spanska om man är bra på att googla. Vart är vi på väg?

"JA DU" PÅ RYSK-ARGENTINSKA

16 kommentarer:

 1. Himlans snygga bilder.
  Vivicus är i Berlin just nu, så jag vet inte. :-(

  SvaraRadera
 2. Mäh, varför släppte du iväg honom dit?! Fast lite kan du tänka själv också... eller om inte så kan du ju alltid ringa Rafa och fråga hur man säger du i Argentina. Han kanske vet. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan han sånt också? Vi har aldrig kommit in på just det temat. :)
   Fast jag gissar alldeles själv på Davos.

   Radera
  2. Japp, svårare än så var det inte.
   Jag tror att Rafa kan det mesta... men du känner ju honom bättre än vad jag gör. =)

   Radera
 3. Gillar resultatet av din fotolek :) Det må vara grått, men det är vackert!
  Och, är vi kanske på väg till Daegu, Sydkorea? Jag hänger med (nästan) var som helst bara vädret tillåter lite fotograferande. Det räcker med blött nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så mycket vattenångor (de är inte konstgjorda) att hela bilden blir vit.
   Ja, men då så. Då drar vi till Davos. Det är iaf sol där... och inte blött.
   Precis som du listade ut: JA heter DA på ryska men sedan blev det svårare. Argentinare säger VOS istället för TÚ som är det vanliga ordet för DU.

   Radera
 4. Med tanke på hur det ser ut i England just nu, påminner dina bilder om översvämningarna där. Men jag kopplar bort alla sandsäckar i makens hemland och betraktar ditt mäktiga vattenfall. Konstigt nog tänker jag t o m på isberg nu.
  Inte min dag idag;-)

  Min gissning är Davos på din gata. Men då frågar jag mig varför du helt plötsligt har hamnat i Schweiz helt plötsligt;-)
  Om jag har rätt insisterar jag på en länk - nej skojar bara;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rätt skönt att inte vara i UK just nu. Stackars krakar!
   Nej, inte är det ngn sommarvärme på mina bilder, det kan jag hålla med om. Den blå färgen är kall men det är kul att experimentera.

   Du kan insistera precis hur mycket du vill! ;) Det roliga är att jag har förberett en bild till skyltsöndag, innan du skrev din kommentar alltså. Du ska få din länk men du får vänta till imorgon eller iaf midnatt. Ännu ett bevis på min sjuka humor men jag vet att du tål det. ;)

   Radera
  2. Svar: Sjuk eller sjuk - humor alltså;-) Jag lovar att jag bara skojade. Jag menar jag är ju totalt hopplös vad gäller gåtor, men den här kom jag liksom på direkt - utan att ens vara säker på att det var rätt svar.
   Strunt i länken, skäms nästan;-)

   PS. Å mina skyltar imorgon är nytagna i veckan. Du kommer att skratta ihjäl dig, jag lovar. DS.

   Radera
  3. Klart jag inte struntar i det nu när du har imponerat med att svara rätt utan ledtrådar och allt. Det är ju strålande! :) Och dessutom ska jag bara ge... jag menar, bjuda igen. ;) Ser framemot dina skyltar imorgon!! :)

   Radera
  4. Varför jag hamnade i Schweitz förresten? Jag har ingen aning. Kan vara Rajson som lurade mig dit. Inte för att jag tänkte på det men hon är där nu (länk finns i min blogglista).

   Radera
 5. Älskar dina bilder, speciellt den första! :)

  SvaraRadera
 6. Åh, tänk om temat varit blått - så oerhört vackra dina bilder blivit då! Nu är de maffiga, och det är inte så illa det heller.

  SvaraRadera
 7. Ja Igazu är ju (nästan) lika vackert i gråskala :)

  SvaraRadera
 8. Äsch då, jag glömde att argentinarna använder voseo, precis som i Nicaragua, och fick inte till det alls och var tvungen att kika på kommentarerna. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skyll dig själv som åker åt fel håll (Australien och Italien och allt vad det heter) när du ska åka västerut... det är där di kan spanska ju. ;)

   Radera