6 september 2014

Vilda textilier


I ett skyltfönster i Puerto Iguazú hittade jag ett och annat användbart för vildmarksliv. Gott om textilier och ett par mer eller mindre vilda djur. Vovven i mitten är mest vild av glädje... inte mycket till vakthund eftersom hen inte ens ser att jag står bredvid och fotograferar. Med tanke på fönsterfrökens hårda krav på träffsäkra tolkningar vill jag gardera mig med ett foto från Rovinj, minst lika tveksam lösning. Det är precis det som är tjusningen, att balansera på gränsen... här kommer förklaringen, vare sig ni vill eller ej: bilden nedan är tagen dagen/dagarna efter att de kroatiska pojkarna förlorade VM-matchen (i fotboll) mot Brasilien. Jag kan inte tänka mig annat än att det gick vilt till därinne när de försökte heja fram sitt lag och kanske ännu vildare när katastrofen var ett faktum. Att kalla en flagga för textilie kan låta respektlöst men det är inte tanken. I min värld är det snarare respektlöst att låta den hänga som en trasa i fönstret men de kanske var fullt upptagna med att dränka sina sorger.


21 kommentarer:

 1. Jag tycker nog det första fönstret är rätt vilt, jag ser en tiger, tre tukaner och en drös andra oidentifierade, säkert vilda, djur!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag ser ett lejon bredvid tigern... ganska vild också fast hen ser så himla snäll ut.

   Radera
 2. Alltså i ettan finns ju t o m ett lejon med, vildare kan det ju knappast bli;-) För att inte tala om den långa svansen till höger och papegojorna. Ett vilt fönster - helt klart:-)
  Å den inklämda flaggan hade nog varit lite vildare om det hade funnits lite vind;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den långa svansen tillhör en apa som hamnade utanför min beskurna bild. Halvvild den också. Ingen Monchichi precis. ;)
   Just precis. Flaggor behöver vind.

   Radera
 3. Utan tvekan godkänt! Vildmarksfönstret köper jag rakt av, gillar både lejon och tigrar när de är utanför klappavstånd! Den kroatiska flaggan ser ledsen ut men det kan inte vara kul att hänga utanför fönstret och inte få vara med när killarna festar där inne!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klappavståndet är viktigt när det gäller vilda djur... eller ska vi säga tuggavståndet? ;)

   Radera
 4. Gillar dina tolkningar, gillar när man får tänka till. Dessutom kan man ju titta väldigt länge på första fotot, så mycket där finns att se!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får ju inte vara för lätt... mina tankebanor är ofta outgrundliga och då kan det behövas en förklaring.

   Radera
 5. Tycker inte att detta var tveksamt på något sätt, utan klockrena tolkningar. Men tack ändå för guidningen genom bilderna. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får ta och skriva Tolkningsguide på mitt visitkort. Det finns så många konstiga titlar numera. Låter himla bra men ingen vet vad de betyder. Fast egentligen borde det stå på engelska. ;)

   Radera
 6. Är det bara jag som tycker att det är lustigt med en (levande) Golden bland alla vildingar? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, uppenbarligen. För en Golden (bra att du sa vad h*n var för sort) är inte vild...;-)

   Radera
  2. Kontrasten, Helge! ;)

   Radera
 7. Första bildens vildhet var ju rätt given ;) Jag gillar andra bildens lite mer tveksamma läsning ;) Living on the edge - alltid spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Annars är det ju ingen match. ;)

   Radera
 8. Dina tolkningar till fönsterbilderna är kristallklara. Kunde inte bli bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan nästan tro att jag har mutat dig... ;)

   Radera
 9. "Vad tar ni för valpen där i fönstret..." Fast den där ser i och för sig lite äldre ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äntligen ngn som tänkte som jag... ;)

   Radera
 10. Det där översta är väl sinnebilden för ett vilt fönster. Vild skyltning, ös ut allt i skylten i en salig röra av färg och form. Helvilt om du frågar mig.

  SvaraRadera
 11. Första bilden fångar ju allt - vilt och textilt (och charmigt , färgglatt, mönstrat ... etc).
  Andra bilden skulle jag nog snarare kalla slak. :-P

  SvaraRadera