15 november 2014

Las Palmas-utsikt

Att åldras är som att bestiga ett berg - man blir lite andfådd men får en mycket bättre utsikt.
Ingrid Bergman

P.S. Nej, jag klättrade inte upp i palmen. Den står utanför katedralen mitt i stan.

10 kommentarer:

 1. Just den här vyn av en palm får man ju gärna om man ligger under den - och det är ju inte en syssla som låter avskräckande ... om det inte är mitt i en stad, vilket jag förstod att den här var men drömmen finns ändå där;)
  Sv: Musik till videor kan man alltid stänga av - det är så himla bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae, det är inte avskräckande på ngt sätt... jag sitter på en bänk och njuter. Det är lugnt och skönt (siesta). Ingen biltrafik och inte många som rör sig ute just nu. Alla söker sig till skuggan.

   Sv: Volymknappen är min favvis. ;)

   Radera
 2. Long time no seen... Hoppas att allt är väl!

  Gillar din bild. Ser ut som ett stort paraply. Det behövde vi här idag, i duggregnet. Himlen var inte alls lika blå, som den är i din bild.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var inte igår. Kul att få ett livstecken från dig! :) Bara bra med mig... vädret kan vi inte göra ngt åt så jag väljer att drömma mig bort till palmerna på GC.

   Radera
 3. Inget fel på den utsikten. Skulle gärna vilja ha en palm som utsikt nu, gärna i en solstol. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk om man kunde bara knäppa på fingrarna och flytta sig snabbt som ögat till en alldeles egen palm... eller ljuset är väl det viktigaste för mig. Solstolen är inget måste. :)

   Radera
 4. Stilig palmkrona.

  Så sant, det där talesättet av Ingrid Bergman, visste faktiskt inte det var hon som myntat det. Lätt att bli andfådd i norska backarna också... så jag vet vad hon snackade om... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De norska backarna känner jag tyvärr inte till. Skäms nästan att säga det men jag har en lucka i allmänbildning när det gäller Norge. Har aldrig varit där. Funderar på en tur nästa sommar. :)

   Radera
 5. Tackar för den utsikten!!!! Äntligen några stycken sol och en palm att njuta av. Håller på att stryka med i detta gråsvarta vädret. Tack igen - du är en riktig kompis som förstår precis vad jag behöver just nu:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vassego! Kände att jag behövde det själv också och då förstod jag att behovet är stort även utanför min lilla sfär. :) Såg nånstans häromdagen att Stockholm har haft en ynka soltimme (plus några decimaler) under de senaste veckorna! Man kan bli halvt desperat för mindre. Men snart går det åt rätt håll igen. Tänk det är bara en månad kvar. ;)

   Radera