16 november 2014

Skyltsöndag - motvikt

... till bilden jag visade igår.  Las Palmas är verkligen inte vit, kal och tråkig.

24 kommentarer:

 1. Riktigt tjusigt och många detaljer att spana in. Är det en skylt som hänvisar till Columbus museum? Gillar kakelskylten och så klart skuggan och skymten av den blå himlen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, entrén till Kolumbus-museet finns runt hörnet. Och kakelskylten berättar att vi befinner oss på Los Alamos-torget (plazoleta är ett mindre torg än plaza).

   Radera
 2. Jag gillar verkligen när någon lagt ner tid och tanke på att göra något vardagligt extra vackert - som den där keramikskylten! :) Man blir ju glad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar de här kakelskyltarna och fotar dem konstant... även om de inte alltid ser så märkvärdiga ut. Den här tycker jag är vacker.

   Radera
 3. Det var en väldigt snygg komposition! Och skylten är riktigt tjusig. Min skylt fanns ombord på båten vi åkte med på Svalbardsresan. Tur vi inte befinner oss i det läget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi (eller jag kanske ska tala för mig själv bara ) har långt kvar till det läget, som tur är! :)

   Radera
 4. Älskar Las Palmas :) Där finns allt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var min första gång på Gran Canaria (eller Kanarieöarna öht) och jag måste säga att jag är positivt överraskad. Mycket mindre tingel tangel och annat som jag har svårt för... men å andra sidan så bodde jag ett stenkast från katedralen i "gamla stan" och höll mig borta från playan Las Canteras. Inte så att jag har ngt emot playan, kunde ha tagit en promenad där men prioriterade bort det pga tidsbrist.

   Radera
 5. Ja, fönsterbilden såg verkligen inte särskilt spansk ut... Men visst finns det såna områden också :-) Din skyltsöndagsbild påminner mig mycket mer om Spanien trots allt.

  PS: I eftermiddag blir det skyltsöndag hos mig också. Törs fasen inte annat - då får jag väl din manager på mig igen... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag kände att jag behövde "korrigera bilden av Spanien på min blogg" en aning. Tycker nog att din är rätt spansk den också. ;)

   P.S. Managern är inte att leka med så du gör säkrast i att följa hennes uppmaning. ;)

   Radera
 6. Älskar dessa kakelskyltar som ju är väldigt populära i alla gamla städer/byar i Spanien och Portugal. Å Las Palmas är absolut inte vit, kal och tråkig. i just Las Palmas har vi haft otroligt rolig och ätit världens godaste tapas - riktiga tapas alltså, inte dessa nymodiga varianter med en korvsnutt på en brödskiva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte faktiskt att de hade godare mat än på fastlandet i Spanien. Delvis handlar det förstås var man "råkar" äta. Jag fick jättebra tips från Ana Lola som jag bodde hos.

   Radera
 7. Funderar på hur många gånger du besökt Sydamerika? Har du bott där någon längre period någon gång?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alldeles för få! ;) Jag har gjort nio resor av varierande längd till Latinamerika, från två veckor till ett par månader. Nej, jag har inte bott där ngn gång. De drömmarna fanns förr men idag är jag fullt nöjd med att semestra i LA. Det finns mycket kvar att upptäcka.

   Radera
 8. Gillar kaklet man ser både i Spanien och Portugal! Härligt att se en så välarbetad skylt!

  Svar: Ska fundera på att börja skylta men jag har ingen uppsjö av bilder på det området! Kanske kan jag hitta någon till nästa skyltsöndag!
  Ha det bra och var rädd om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också mycket förtjust i kaklet på Iberiska halvön. Ja, eller det är mest den jag har kommit i kontakt med får jag väl förtydliga. Känner till det moriska arvet mest därifrån.

   SV: Det vore kul men jag har full förståelse för om det inte blir ngt. Ha det gott du med! :)

   Radera
 9. Gillar båda bilderna, palmen ser så härligt exotisk ut och får mig att längta till värmen! Skylten på huset med kakelplattorna skapar en hemtrevlig känsla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Palmer triggar igång många känslor, mest längtan till ljus och värme. :)

   Radera
 10. Vilken härlig kakelmosaik, sånt älskar jag!

  SvaraRadera
 11. sv: Jag känner faktiskt lite att jag måste uppsöka den där baren och se om dom verkligen lever upp till att vara den katastrof som dom utlovar... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser fram emot en skriftlig rapport med bilder! ;)

   Radera
 12. Läser ikapp lite hos dig ikväll. Las Palmas låter magiskt, inte minst utifrån min höstruggiga utsiktsplats. Stor skillnad att få se blå himmel(!) varmsolbelyst fasad(!) kaklad skönskrift(!) och blir en liten gnutta salig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är det inte så svårt att göra dig nöjd. ;) Fast å andra sidan, skulle förstå om du hävdade att du går i ständigt lyckorus efter senaste resan. Kan man leva på länge ju. :)

   Radera